Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 8. 2019,
20.42

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Druga liga NK Koper ND Gorica

Nedelja, 11. 8. 2019, 20.42

4 leta, 8 mesecev

Druga liga, 3. krog

Prvi poraz Gorice, prvi zmagi Kopra in Drave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Etien Velikonja | Etien Velikonja je Koprčanom na tekmi 3. kroga zabil gol, a zmage so se v Ajdovščini veselili kanarčki. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Etien Velikonja je Koprčanom na tekmi 3. kroga zabil gol, a zmage so se v Ajdovščini veselili kanarčki.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V 3. krogu druge lige sta se na velikemu primorskemu derbiju spopadla najresnejša kandidata za osvojitev naslova. Gorica in Koper sta se pomerila v Ajdovščini, z 2:1 pa so zmagali gostje z obale. Gorica, pri katerih blesti Etien Velikonja, strelec častnega zadetka na tekmi s Koprom, je tako doživela prvi poraz v sezoni.

Primorski derbi je postregel z izenačeno igro, več uspeha pri strelih na gol pa so imeli Koprčani. Povedli so v 17. minuti po zadetku Edija Baša, v 41. minuti je z bele točke izenačil Etien Velikonja, za katerega je bil to že šesti zadetek v tej sezoni, končni izid pa je v 62. minuti postavil Ivica Guberac. Koprčani so se zmago v Ajdovščini (igrišče v Novi Gorici prenavljajo, zato je bila tekma prestavljena v prestolnico burje) približali vrhu in opozorili na resno kandidaturo za naslov prvaka, s tem pa tudi preboja v 1. SNL.

Gorico, ki je bila po dveh tekmah še edina ekipa brez poraza, so na vrhu nasledili Krško, Kalcer Radomlje in Vitanest Bilje.

Krčani so do zmage v gosteh proti Fužinarju prišli v samem zaključku tekme. Vodstvo 2:0 so izgubili v 91. minuti, a nato hitro znova povedli z avtogolom Nejca Plaznika, v 95. minuti pa postavili končnih 4:2.

Tudi nogometaši iz Bilj so do treh točk prišli šele v 89. minuti. Na gostovanju v Dekanih je zadel Matej Žimond, precej lažje in zasluženo pa je do uspeha prav tako na tujem prišel Kalcer; Rogaško je premagal z 2:0.

Edina nedeljska tekma je bila v Vipolžah, kjer sta se pomerila kluba Brda in Drava. Ta je zmagala s 3:2. Domači so sicer že v 26. minuti vodili z 2:0, potem pa je gostom uspel preobrat. Odločilni gol je v 69. minuti dosegel Temitope Samuel Nelson.

Ne spreglejte