Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
9. 6. 2019,
14.15

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

Natisni članek

NK Celje Prva liga Telekom Slovenije Robert Koren

Nedelja, 9. 6. 2019, 14.15

4 leta, 11 mesecev

NK Celje vstopil v sezono 2019/20

Zveneča okrepitev v Celju: po 15 letih se je vrnil Robert Koren!

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38
Robert Koren | Robert Koren se vrača v knežje mesto, kjer je igral med letoma 2001 in 2004. | Foto Vid Ponikvar

Robert Koren se vrača v knežje mesto, kjer je igral med letoma 2001 in 2004.

Foto: Vid Ponikvar

Celjski nogometni klub je že vstopil v sezono 2019/20. V ponedeljek bo opravil prvi trening, konec tedna pa bo v knežjem mestu v uvodnem pripravljalnem srečanju gostoval madžarski prvak Ferencvaroš. Trener Dušan Kosić je dobil novega sodelavca. To je nekdanji kapetan slovenske reprezentance in nogometaš Celja Robert Koren.

Sportal Razlog več, da Zlatko Zahović pohiti

Celjani so v novo sezono vstopili s posebnim statusom. Klub, ki bo konec leta praznoval okrogel jubilej – stoletnico ustanovitve, je po izpadu Gorice eden izmed dveh prvoligašev z neprekinjenim stažem med elito v obdobju državne samostojnosti. Poleg Celjanov se lahko s tem, da ni nikoli izpadel v drugo ligo, pohvali le še 15-kratni prvak Maribor.

Koren prejel novo trenersko diplomo

Korošec po koncu igralske kariere ne skriva trenerskih ambicij. | Foto: Facebook Korošec po koncu igralske kariere ne skriva trenerskih ambicij. Foto: Facebook Celje je v prejšnji sezoni za las zgrešilo četrto mesto, ki bi ga popeljalo v Evropo. Ostalo je na petem mestu, tako da se bo poleti pripravljalo le na začetek domačih tekmovanj. Danes je uprava kluba opravila uvoden sestanek z nogometaši in strokovnim štabom.

Predstavil se je novinec, ki ga je doletela odgovorna vloga povezovalnega člena med mlajšimi kategorijami v Šolskem nogometnem centru in člansko ekipo. Prvemu trenerju Dušanu Kosiću bo pri delu pomagal nekdanji reprezentant Robert Koren. Tako se nekdanji kapetan znamenite Kekove južnoafriške zasedbe po 15 letih vrača v knežje mesto, kjer je opozarjal nase v začetku članske kariere, nato pa se iz Celja leta 2004 preselil na Norveško.

V nadaljevanju nogometne poti je zaigral na Otoku, kjer je pustil velik pečat, zadnje tekme v vlogi legionarja pa odigral v Avstraliji. 38-letni Koren je pred dnevi prejel v roke trenersko diplomo UEFA A, v nedavno končani sezoni pa je z mlajšimi kategorijami Dravograda dosegal izjemne uspehe v državnem prvenstvu. Korošec, ki je igralsko kariero sklenil v dresu tretjeligaša iz Dravograda, bo tako pomagal Celjanom do čim višjih rezultatov, ki jih bodo poskušali doseči brez najboljšega igralca Rudija Požega Vancaša, ki je prestopil v Maribor.

V soboto z madžarskim prvakom

Uvodnega sestanka se je v klubskih prostorih udeležilo 25 igralcev, zaradi reprezentančnih obveznosti pa sta manjkala mlada reprezentanta Janez Pišek in Žan Zaletel.

Celjski nogometaši so v sezoni 2018/19 osvojili peto mesto. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Celjski nogometaši so v sezoni 2018/19 osvojili peto mesto. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Celjani se bodo občinstvu prvič predstavili v soboto, 15. junija, ko bo na stadionu Z'dežele, na katerem je Olimpija konec prejšnjega meseca v finalu pokala Slovenija premagala Maribor (2:1), gostoval madžarski prvak Ferencvaroš, katerega obrambni steber je slovenski reprezentant Miha Blažič.

NK Olimpija NK Domžale
Sportal V Domžalah so se odpovedali trem nogometašem
Dino Štiglec
Sportal Šampionska zasedba Olimpije razpada, odšel še Hrvat
Tabor Sežana ND Gorica
Sportal Kazni za Gorico in Sežano
Krševan Santini
Sportal Hrvat se vrača v Domžale, a s pomembno novostjo
Ne spreglejte