Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 8. 2008,
9.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 1. 8. 2008, 9.22

8 let

Tudi v Ljubljani slovensko olimpijsko mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Olimpijske igre so največji športni dogodek na svetu. Letošnje bodo v daljnem Pekingu, kar za večino športnih navdušencev predstavlja oviro, da si iger ne morejo ogledati v živo.

Na OKS so se odločili pričarati olimpijsko vzdušje tudi v Sloveniji, zato bodo od 8. do 24. avgusta ustvarili slovensko olimpijsko mesto na Aleji mladih v BTC Cityju.

Slovensko olimpijsko mesto bo 17 dni od 9. ure zjutraj do večernih ur uradno olimpijsko središče slovenske olimpijske reprezentance, kjer bodo lahko vsi olimpijski navdušenci spremljali igre v Pekingu v družbi preostalih navijačev in jih doživeli na nekoliko drugačen način.

OKS bo zagotovil neposredne prenose in posnetke s tekmovanj

Poleg neposrednih prenosov in posnetkov s tekmovanj bodo pri Olimpijskem komiteju Slovenije (OKS) skupaj s pokrovitelji v mestu zagotovili tudi sproščene pogovore z nekdanjimi olimpijci, ostalimi znanimi športniki, športnimi funkcionarji in strokovnjaki ter poskušali postreči z najrazličnejšimi zanimivimi informacijami. Dotaknili se bodo tudi napovedi in analizirali že opravljene nastope v Pekingu.

Osrednje slovensko stičišče pa bo tudi v Pekingu. Tam bo med igrami zaživela slovenska hiša, od koder bodo prireditelji Aleje mladih in slovenskega olimpijskega mesta v ljubljanskem BTC Cityju zagotovili ekskluzivne prispevke in tako zaokrožili celotno dogajanje v Pekingu.

Različna tekmovanja, nagradne igre, nastopi glasbenikov ...

Celodnevni program bo vključeval tudi predstavitve različnih športnih disciplin, športnih naprav in pripomočkov za vadbo, ponudili pa bodo možnost njihove uporabe oziroma možnost spopada v dvobojih z vrhunskimi slovenskimi športniki. Dogajanje bo tematsko povezano s športi, v določenem dnevu najbolj zanimivimi za slovensko javnost, in temu primeren bo tudi spremljevalni zabavni program. Za dinamičnost bodo poskrbeli še z različnimi tekmovanji in nagradnimi igrami, za otroke organizirali posebne delavnice ter postregli z marsikaterimi drugimi zanimivostmi.

Slovensko olimpijsko mesto bo tako osrednje olimpijsko središče, zato ga bodo takoj po prihodu z olimpijskih iger v Pekingu obiskali tudi športniki, vključno z dobitniki kolajn, in z obiskovalci delili najbolj sveže občutke in izkušnje, pridobljene na OI. Poseben in bolj atraktiven program bo ob odprtju olimpijskih iger v petek, 8. avgusta, ter ob njihovem zaključku v nedeljo, 24. avgusta. Podobno velja tudi za konce tedna, petek in soboto, ko bodo že tako pester program podkrepili še nastopi glasbenikov.

Ne spreglejte