Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 7. 2012,
15.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

olimpijske igre Benjamin Savšek

Četrtek, 26. 7. 2012, 15.16

8 let

Savšek mora dobiti opremo "v rit"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Med kanuisti bodo slovenske barve v Londonu branili trije fantje, Benjamin Savšek v C-1, Sašo Taljat in Luka Božič pa v C-2. Ambicije so pri vseh visoke, tudi pri njih neznank ni.

Ljubljančan Benjamin Savšek je v tej sezoni pokazal, da lahko tudi na velikih tekmovanjih ob standardno hitrih vožnjah progo prevesla tudi brez nepotrebnih dotikov vratc, ne nazadnje mu je to uspelo na letošnjem EP v Augsburgu, kjer je bil tretji, tudi v svetovnem pokalu pa je bil že na stopničkah za zmagovalce (drugi v Pragi 2010). Pravi, da londonsko progo dobro pozna. "Progo sem naštudiral, tudi prvi spust Big Ben. Zdaj se bom skušal spočiti in se z maksimalno pozitivnostjo pripraviti na startu. Nekaj bo odvisno tudi od postavitve, kako zahtevna bo in da se nanjo pripravim dan prej. Poskusil bom odpeljati brez napak, da ne bi delal neumnih dotikov, da bo čoln ves čas lepo tekel. Če bom odpeljal svojo vožnjo, se mi za dober izid ne gre bati," je dejal Savšek. "Material je super. Zdaj imam dva meseca nov čoln, pravočasno sem si pripravil opremo, s katero bom tukaj nastopil in pilim le še finese, da dobim opremo dokončno 'v rit'. Sicer pa imamo v vasi vsega dovolj, hrane, pijače, vse je super, nič nam ne manjka, morda bi veljalo tudi na drugih tekmah imeti takšen servis, saj se lahko res v miru pripraviš na tekmo," je še dejal Savšek, ki je cimer z izkušenim Petrom Kauzerjem.

Kanuistični dvojec Sašo Taljat/Luka Božič je že dokazal, da se lahko prebije med najboljše, saj je lani prvič slavil na tekmi svetovnega pokala, letos pa je bil že drugi. Primorca sta se izkazala tudi že na svetovnem prvenstvu, pred tremi leti sta bila tretja, odtlej pa gre njun vzpon le navzgor. Prva favorita OI sta vsekakor Slovaka Peter in Pavol Hochschorner, ki sta trikratna zaporedna olimpijska prvaka.

"Pripravljena sva dobro, ko bova enkrat na startu, gre samo še gas do konca. Za postavitev sicer še ne vemo, kakšna bo, vodostaj je vseskozi enak, nekoliko so spreminjali le nekatere plastike, da je kakšen val drugačen, ampak zadnji mesec je vse enako, tako da presenečenj ne bo," je dejal Taljat, ki si je s partnerjem Luko Božičem v zadnjih dneh privoščil tudi nekaj premora in se odpravil na izlet v Weymouth, pozdravit slovensko jadralno ekipo. Sicer pa je z bivanjem v olimpijski vasi zelo zadovoljen: "To je dobra izkušnja in zanimiva dogodivščina, saj lahko vidiš tudi druge športnike." Fanta konkurenco dobro poznata, zato tudi pri njiju ni skrivnosti: "Od konkurence bi izpostavil trikratna olimpijska prvaka, brata Hochschorner, tudi Čeha imata dve olimpijski kolajni. Od mlajših ne gre pozabiti Francozov, ki sta nama blizu in imata podoben slog vožnje," je še dejal Taljat.

Ne spreglejte