Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 6. 2011,
15.09

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Mateja Pintar Pustovrh London olimpijske igre

Četrtek, 9. 6. 2011, 15.09

5 let, 7 mesecev

Mateja Pintar ima v mislih že London 2012

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najboljša slovenska namiznoteniška igralka med invalidi Mateja Pintar bo naslednje leto nastopila že na svojih tretjih paraolimpijskih igrah.

Čeprav je do največjega tekmovanja za športnike invalide še več kot leto dni, pa je London 2012 že v središču njene športne pozornosti. Pintarjeva, dobitnica zlate paraolimpijske medalje iz Aten 2004 in bronaste iz Pekinga 2008, je trenutno tretja na svetovni kakovostni lestvici svoje kategorije. Na današnji novinarski konferenci v Ljubljani je predstavila svoje načrte in želje v prihajajočem tekmovalnem obdobju. Glede na to, da se bo v Londonu v tej kategoriji pomerilo 20 igralk, je tudi njena vstopnica za igre skorajda zanesljiva, čeprav Pintarjeva opozarja, da bosta zaradi spremenjenega sistema točkovanja bolj realni julijska in novembrska lestvica.

''Nikoli ne grem po srebro''

"Moja visoka uvrstitev je bolj posledica lanskih tekem. Kje točno sem, se bo pokazalo na naslednjih lestvicah. Glede na to, da majskih turnirjev nisem odigrala slabo in računam, da bom dobro igrala tudi na naslednjih, pa mislim, da uvrstitev ne bi smela biti problematična," je dejala Pintarjeva.

Prvi cilj v letošnji sezoni je oktobrsko evropsko prvenstvo, seveda pa že razmišlja tudi o paraolimpijskih igrah. Čeprav ji v kompletu medalj s teh manjka še srebrna, pa drugo mesto ni njen cilj: "Nikoli ne grem na tekmovanje z željo, da bi osvojila srebro. Vedno si želim zmagati. Glede na to, da so bile zadnje olimpijske igre na Kitajskem, SP pa v Koreji, so Azijci vedno bolje pripravljeni. A s tekmeci se ne obremenjujem, bolj sama s sabo. Če bom dobra, se lahko kosam tudi z njimi."

Poškodba zapestja se vleče

Odlično športnico že dolgo muči poškodba zapestja, zaradi katere se ne more povsem posvetiti treningom in tekmam: "Ta poškodba kar noče stran. Že leto in pol nisem imela pripravljalnega obdobja, ki bi potekalo neprekinjeno. Pred EP me čaka še nekaj preiskav. Prvi del sezone pa je pokazal, da sem v svetlih trenutkih še lahko konkurenčna, kljub težavam. Upam, da bom lahko trenirala brez težav in če bo tako, bodo tudi rezultati."

Na konferenci je bil ob Pintarjevi in trenerju Damijanu Lazarju tudi predsednik namiznoteniške zveze Marjan Hribar. Oba sta poudarila, da se veselita tesnejšega sodelovanja s krovno športno zvezo. "Upam, da bomo imeli možnosti sodelovati še naprej. Ne toliko s samimi treningi, igra na vozičkih je drugačna od stoječih igralcev, imamo tudi drugačen razpored tekme. Vsekakor pa na področju financ in skupne zunanje skupne podobe, kjer že delamo prve korake," je o tej temi dejala Pintarjeva.

Za Pintarjevo pa bi bil zelo pomemben tudi urejen status vrhunskega športnika, a na tem področju za zdaj bistvenega napredka še ni: "Od moje medalje se stvari premikajo, a zelo počasi. Predvsem si želim, da do takrat, ko se bodo premaknile v smer, kamor želimo, zame še ne bil bilo prepozno. Nimam želja, da bi nehala, a če bi imela preveč poškodb ali ne bi imela finančne podpore, si igranja enostavno ne bom več mogla privoščiti."

Trener Lazar je glede njenega nastopa na EP in paraolimpijskih igrah optimističen: "Mateji ne bi radi naredili preveč škode za njeno zdravje in ne bi radi ogrozili Londona. Zdaj je dva meseca časa, da se ugotovi stanje in temeljito sanira. Glede nastopa v Londonu pa mislim, da njena uvrstitev ne bi smela biti pod vprašanjem. Zelo dobro kaže tudi Andreji Dolinar, tako da si upam trditi, da bomo omeli dve predstavnici, kar je pomembno, ker skupaj igrata tudi v ekipnem delu."

Ne spreglejte