SiolNET. Sportal Olimpizem
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kdor čaka, včasih ne dočaka

4

termometer

 | Foto:
Slovenski teniški igralci na OI si bodo dobro zapomnili čakalnico, saj so v njej preživeli večji del nedelje, na koncu pa ostali brez tekem.

Slovenci so na pravzaprav klasični wimbledonski dan ostali brez uvodnih preizkušenj olimpijskih iger. Še najbližje dvoboju je bil edini moški predstavnik Blaž Kavčič. Potem ko je njegovega prvotnega tekmeca Philippa Kohlschreiberja nadomestil Vishnu Vardhan, sta z Indijcem večji del dneva čakala na konec dežja in prosto igrišče za tekmo prvega kroga. Ko je že kazalo, da bo kot edini Slovenec vendarle zaigral, je bil dvoboj po nekajminutnem ogrevanju odpovedan oziroma prestavljen zaradi preveč spolzke podlage. Svojo prvo wimbledonsko zmago bo tako skušal doseči v ponedeljek, čeprav trener Blaž Trupej svari pred kakovostjo indijskega tekmeca. ''Nasprotnik je sicer resda veliko bolj ugoden od Nemca, na katerega sva se pripravljala, a vedeti moramo, da indijski igralci odraščajo na travnatih igriščih,'' pravi Trupej.

Že pred tem so organizatorji teniškega dela OI v olimpijsko vas poslali Polono Hercog, ki bi morala nastopiti med posameznicami, in žensko dvojico Andreja Klepač – Katarina Srebotnik. ''To je pač Wimbledon,'' je s širokim nasmehom na obrazu in krožnikom svežega sadja v rokah ''delovni dan'' komentirala Srebotnikova.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin