Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 6. 2015,
8.27

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Baku evropske igre

Petek, 26. 6. 2015, 8.27

5 let

Dve judoistični kolajni zapored

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tako Tina Trstenjak kot Rok Drakšič sta osvojila kolajni na evropskih igrah v judu v Bakuju. Trstenjakova je bila druga, Drakšič pa tretji.

Slovenski judoist Roki Drakšič je na evropskih igrah v Bakuju osvojil bronasto medaljo. V borbi za bron je s končnim prijemom ugnal Rusa Denisa Jarceva. Drakšič je dvoboj odlično začel, po desetih sekundah povedel z vazarijem in imel veliko prednost. V drugi minuti borbe pa mu je za trenutek zmanjkalo koncentracije, kar je za met izkoristil Jarcev. Temu so sodniki najprej prisodili ipon. Po pritožbi in razveljavitvi pa se je dvoboj nadaljeval in bron je s končnim prijemom v izteku borbe osvojil Drakšič.

Prvo današnjo kolajno in drugo skupno na igrah je osvojila judoistka Tina Trstenjak, ki je si je priborila srebro v kategoriji do 63 kilogramov, potem ko je v finalu izgubila z Nemko Martyno Trajdos. V polfinalu je premagala svetovno podprvakinjo Izraelko Yarden Garbi s končnim prijemom.

Uroš Troppan, Jure Eržen, Boris Jeršin in Dario Krejić v tekmi za bron s Srbijo niso imeli pravih možnosti. Srbi so na tekmi hitro povedli s 7:1, ob polovici z 10:4 in najkasneje pri 13:5 je bilo jasno, da bodo medaljo osvojili srbski košarkarji. Pri Sloveniji je Eržen dosegel 7 točk, Jeršin 6, Krejič pa 1. Dejan Majstorović je na nasprotni strani dosegel kar 13 košev. V polfinalu je Slovenija doživela prvi poraz na turnirju. Z 22:8 so bili boljši Rusi.

V ženskem malem finalu so Slovenke povedle in zdržale do izida 4:4, z delnim izidom 6:1 pa so si Španke ustvarile podlago za zmago. Živa Zdolšek je dosegla 4 točke, Urša Žibert in Ana Ljubenović po 2 ter Maša Piršič 1. Vega Martinez Gomego je za Španijo dosegla osem točk. Pred tem je Slovenija v polfinalu s 16:21 izgubila z Ukrajino.

V bazenu je bilo na delu ogromno mladih Slovencev in Slovenk. Na 100 metrov prsno sta se predstavili tudi obe posamični finalistki doslej, veliki prijateljici Neža Klančar in Tara Vovk, ki sta na teh igrah osvojili šesto mesto. Vovkova je v polfinalu na 100 m prsno s časom 1:11,50 osvojila prav to mesto in si priplavala sobotni finale. Klančarjeva je tekmovanje na 200 m mešano končala na 10. mestu (2:20,83), Blaž Demšar pa je bil z 1:52,80 13.

Ne spreglejte