Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 8. 2021,
6.03

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Namizni tenis Tokio 2020 Deni Kožul Bojan Tokić Darko Jorgić Darko Jorgić

Nedelja, 1. 8. 2021, 6.03

2 leti, 8 mesecev

oi tokio 2020, namizni tenis, ekipna tekma, osmina finala

Južnokorejci pretrd oreh za Slovence

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Namizni tenis na OI | Slovenci v osmini finala priznali premoč Južni Koreji. | Foto Reuters

Slovenci v osmini finala priznali premoč Južni Koreji.

Foto: Reuters

Slovenska izbrana vrsta v namiznem tenisu je izgubila v osmini finala oz. prvem krogu ekipnega tekmovanja na olimpijskih igrah v Tokiu. Ob premiernem nastopu slovenske reprezentance na OI je bila Južna Koreja boljša s 3:1. Edino točko je Sloveniji priboril Bojan Tokić v drugem posamičnem obračunu.

slovenska košarkarska reprezentanca Španija OI Tokio
Sportal Slovenci po drami strli Špance in osvojili prvo mesto, atleta uspešna v kvalifikacijah

Poleg Tokića sta danes nastopila še Darko Jorgić in Deni Kožul, v Tokiu pa je brez nastopa v izbrani vrsti, ki jo vodi selektorka Andreja Ojsteršek Urh, ostal Peter Hribar.

Tokić in Kožul sta odprla premierni nastop Slovenije. V dvojicah pa sta bila za začetek brez možnosti proti navezi Sangsu Lee/Youngsik Jeoung. Po 27 minutah sta Južna Korejca slavila z 11:8, 11:8 in 11:6.

"Z Denijem ne igrava dobro dvojic, niti se jih ne trudiva dobro igrati. Tukaj nisva imela možnosti, saj sta Korejca eden najboljših parov na svetu," je igro dvojic ocenil Tokić. Če bi namesto njega v dvojicah igral Jorgić, potem ne bi mogel igrati dveh posamičnih obračunov, v slovenskem taboru pa so ocenili, da v posameznih dvobojih lahko osvoji obe točki.

A ju ni. Izgubil je že v svojem prvem dvoboju, čeprav je dobil prvi niz proti najboljšemu korejskemu posamezniku Woojinu Jangu. Slednji se ni dal in je dobil naslednja dva, preden je 23-letni Hrastničan, sicer četrtfinalist posamičnega turnirja, izenačil na 2:2. V zadnjem nizu pa je bil Jang, 12. s svetovne lestvice, prepričljiv za vodstvo Južne Koreje z 2:0 po dveh obračunih

Jorgić je tesno izgubil proti najboljšemu korejskemu posamezniku Woojinu Jangu. | Foto: Reuters Jorgić je tesno izgubil proti najboljšemu korejskemu posamezniku Woojinu Jangu. Foto: Reuters

"Imel sem svoje priložnosti, a jih nisem izkoristil. V odločilnem nizu je tekmec odigral taktično vrhunsko, tako da sem ostal praznih rok," je po dvoboju dejal Jorgić.

Darko Jorgić
Sportal Darko Jorgić se po zgodovinskem četrtfinalu poslavlja

Tokić: Popravil sem vtis

Južnokorejcem je predčasno odločitev v dvoboju preprečil najbolj izkušeni slovenski igralec Tokić. V drugi posamični tekmi je namreč Youngsika Yeounga premagal s 3:1. Prvi niz je 40-letnik, ki nastopa na svojih četrtih olimpijskih igrah, izgubil, nato pa strnil vrste in v naslednjih dveh povsem zasenčil tekmeca. Četrti niz je Novogoričan dobil na razliko in Sloveniji priboril prvo točko.

Tokić je priboril edino točko. | Foto: Reuters Tokić je priboril edino točko. Foto: Reuters

"Popravil sem vtis, ki sem ga zapustil pri porazu v posamični konkurenci proti Calderanu. Zdaj se je videlo, zakaj sem bil jezen po tistim obračunu, v katerem sem odpovedal. Danes pa sem pokazal, da znam, da imam pravo formo in da lahko zagrenim življenje tudi najboljšim," je bil s svojo igro zadovoljen Novogoričan.

Kožul: Delo sem solidno opravil

Težko delo je bilo nato pred Kožulom, ki se je meril z najboljšim Korejcem Jangom. Vseeno se je z njim 24-letni Logatčan dobro spoprijel in dobil drugi niz za izenačenje na 1:1, nato pa je 12. igralec sveta upravičil vlogo favorita in svoji reprezentanci priboril odločilno tretjo točko.

"Težko je bilo čakati 15 dni na prvenec. A mislim, da sem ga solidno opravil. Nisem sicer zmagal, sem pa se nasprotniku dobro upiral in pokazal, da sem blizu najboljših, da se lahko vsakemu upiram," ni bil razočaran Logatčan.

Svoja mlada kolega je na koncu pohvalil tudi Tokić. "Mala Slovenija se je upirala veliki Južni Koreji, kandidatinji za kolajne. Lahko smo ponosni. Malenkosti so odločale, lahko bi se obrnilo tudi v drugo smer, predvsem na Darkov dvoboj mislim. Fanta sta pokazala, da je pred slovenskim namiznim tenisom lepa prihodnost. Z menoj ali brez mene," je Tokić namignil, da kljub novi službi v Belgiji, kjer je postal selektor, še ni odigral zadnje tekme za reprezentanco.

Če mu bodo Belgijci dovolili, bo še naprej igral za Slovenijo

"Težko kaj rečem. Z Belgijci se konkretno še nisem pogovarjal, kaj točno želijo in ali mi bodo dovolili, da še igram za Slovenijo. Če mi bodo dovolili, potem se vidimo v Parizu ali celo še kje pozneje. Moja želja je, da bi še naprej igral," še ne želi zapustiti reprezentance dobitnik štirih kolajn z evropskih prvenstev.

Namizni tenis, ekipno:

- osmina finala: Slovenija - Južna Koreja            1:3

Kožul/Tokić - Lee/Jeoung            0:3 (-8, -8, -6)
Darko Jorgić - Woojin Jang          2:3 (7, -9, -8, 9, -5)
Bojan Tokić - Youngsik Yeoung       3:1 (-9, 5, 5, 10)
Deni Kožul - Woojin Jang            1:3 (-6, 10, -9, -8)

Ne spreglejte