Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 8. 2017,
23.35

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

4

Natisni članek

Slobodan Kovač Poljska slovenska odbojkarska reprezentanca

Sreda, 30. 8. 2017, 23.35

4 leta, 7 mesecev

Evropsko prvenstvo, play-off

Svetovni prvaki v šoku, Slovenci pripravili veliko senzacijo! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

4

Slovenija odbojka | Foto Sportida

Foto: Sportida

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v četrtfinalu evropskega prvenstva na Poljskem. Slovenci so v dodatni tekmi za uvrstitev med najboljših osem s 3:0 v nizih premagali favorizirane gostitelje in Poljsko zavili v črno. V četrtfinalu jih čaka obračun z veliko Rusijo, s katero so v skupinskem delu klonili s 3:0. 


Slovenski selektor Slobodan Kovač ni spreminjal prve šesterice. Tako kot na tisti slabi tekmi proti Bolgariji je začel Mitja Gasparini, Tonček Štern, ki je igral proti Rusom in Špancem, pa je obsedel na klopi. V prvi postavi so bili še Tine Urnaut, Alen Šket, Alen Pajenk, Jan Kozamernik, Dejan Vinčić, na mestu prostega igralca pa Jani Kovačič.

Že na samem začetku se je videlo, da je to druga Slovenija kot tista proti Bolgariji in to so fantje pokazali tudi na igrišču. Kapetan Urnaut in soigralci so domačine stisnili v kot že na samem začetku, od tam pa se Poljaki kljub podpori skoraj 10 tisoč navijačev niso znali več izvleči.

Super točka slovenskega kapetana:

 

Najboljša posameznika pri Sloveniji sta bila oba Alena, ki sta dosegla po 13 točk. Šket od tega tudi dve z neubranljivim začetnim udarcem, Pajenk pa kar šest z blokom. Slovenci so skupaj z blokom dosegli 11 točk. Podrobnejše poročilo obračuna si lahko preberite tukaj.

Kovač: Zdaj vidite, zakaj sem bil jezen

Po izjemni zmagi nad Poljsko so čustva prevzela tudi selektorja. | Foto: CEV Po izjemni zmagi nad Poljsko so čustva prevzela tudi selektorja. Foto: CEV ''Nimam besed. To je bila popolno odigrana tekma. Zdaj vidite, zakaj sem bil jezen. Vedel sem namreč, da zmoremo veliko in tudi vem, da lahko na vsaki tekmi igramo na tako visoki ravni kot proti Poljski,'' je s tresočim glasom fante pohvalil slovenski selektor Slobodan Kovač.

''Pogovori z igralci so zalegli in pripomogli k temu, da smo odigrali res izjemno tekmo. Vse je bilo tako, kot mora biti in rezultat je tukaj,'' je dodal srbski strokovnjak na slovenski klopi.

Za polfinale z Rusi

Že v četrtek se bodo slovenski junaki za polfinale pomerili z Rusijo in se jim poskušali oddolžiti za poraz v skupinskem delu. Ruski odbojkarji so bili v tisti napeti tekmi pred štirimi dnevi boljši s 3:0, a so Slovenci imeli možnosti, da bi tekma lahko zapeljala tudi v drugo smer. V prvih dveh nizih so imeli lepe možnosti za zmago, a so ju z nekaj napakami izgubili s 27:25 in 30:28.

Hiter konec za aktualne prvake

Poleg Slovenije so se v četrtfinale prek dodatne tekme uvrstile še Bolgarija, Italija in Češka, ki je senzacionalno v domovino poslala aktualne evropske prvake Francoze. To je še veliko večje presenečenje kot zmaga Slovenije nad Poljaki.

Evropsko prvenstvo, play-off:

Sreda, 30. avgusta:
Poljska : Slovenija 0:3 (-21, -21, -19)
Kaszmarek 9, Bieniek 6; Pajenk in Šket 13, Gasparini 10
Poročilo s tekme

Bolgarija : Finska 3:1 (-23, 21, 11, 12)
Sokolov 21, Nikolov in Skrimov 15; Ojansivu 11, Seppänen 8

Italija : Turčija 3:0 (16, 17, 29)
Vettori 14, Lanza 13; Toy 12, Gökgöz 8

Francija : Češka 0:3 (-21, 21, -21, -20)
Boyer 20, Rossard 9; Finger 19, Dzavoronok 15

Četrtfinalni pari:

Četrtek, 31. avgusta:
17.30, Nemčija - Češka
17.30, Rusija - Slovenija
20.30, Srbija - Bolgarija
20.30, Belgija - Italija

 

Ne spreglejte