Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 7. 2017,
12.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Gerard Pique Jose Mourinho Manchester City Manchester United Philippe Coutinho Liverpool PSG Pep Guardiola Neymar Kylian Mbappe Kylian Mbappe Gareth Bale nogometna tržnica

Sreda, 26. 7. 2017, 12.00

6 let, 6 mesecev

Zmeda vse večja: kdo bo dobil Mbappeja, Neymarja in Bala?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kylian Mbappe | Foto Reuters

Foto: Reuters

V zadnjih dneh je na nogometni tržnici vse bolj napeto. Evropski velikani se bodo med sabo spopadli za trenutno najbolj vroče ime - Kyliana Mbappeja, po novem pa je spet na voljo tudi Neymar, ki se še ni izjasnil, kje bo nadaljeval svojo kariero.

Če je v torek španski časnik Marca pogumno pisal o dogovoru med Realom in Monacom za prestop 18-letnega napadalca Kyliana Mbappeja – ta naj bi galaktike stal kar 180 milijonov evrov – pa se je v boj za nakup odkritja lanske sezone vpletel tudi Manchester City.

V igri tudi bogati Man City

Pep Guardiola bi  v svoji ekipi z veseljem gledal Kyliana Mbappeja. | Foto: Getty Images Pep Guardiola bi v svoji ekipi z veseljem gledal Kyliana Mbappeja. Foto: Getty Images ''Še vedno je igralec Monaca, a videli bomo, kaj se bo zgodilo. Še vedno želimo nekaj okrepitev, a za zdaj o tem fantu še ne morem govoriti,'' je trener Cityja Pep Guardiola potrdil, da bi si želel v svoji ekipi gledati napadalca takega kalibra. ''Nori'' Guardiola je v tem poletju okrepitve zapravil že 240 milijonov evrov, a se še ne namerava zaustaviti.

Poleg Reala in City razmere okoli Mbappeja budno spremja tudi PSG, ki mladeniču na leto ponuja kar 12 milijonov evrov, to je kar pet več kot Real. Ima le to nesrečo, da ekipa iz kneževine mladeniča noče prodati francoskemu rivalu. 

Angleški mediji sicer pišejo, da sinjemodri v Monako še niso poslali nobene ponudbe, a so vsaj na papirju v prednosti pred Realom, ki mora za francoskega dragulja naprej narediti prosto mesto. Pisali smo že, da Mbappe zahteva prvo postavo, česar pa mu v tem trenutku Real še ne more ponuditi.

Kam bo odšel Kylian Mbappe?

  • V Real Madrid.
    39,65 %
    136 glasov
  • V Man City.
    16,03 %
    55 glasov
  • V PSG.
    1,46 %
    5 glasov
  • Ostal bo pri Monacu.
    42,86 %
    147 glasov
Oddanih 343 glasov

Real bo moral narediti prostor

Prvi kandidat za odstrel pri belem baletu je zagotovo Gareth Bale, ki je imel v zadnjem obdobju toliko težav s poškodbami, obenem pa je tudi španski prvak ugotovil, da Valižan ni nepogrešljiv. Čeprav se je zdelo, da je nakup Bala zgolj pobožna želja Manchester Uniteda, so ob vsem direndaju okoli napadalca Monaca spet dobili upanje. Številni menijo, da tudi zato rdeči vragi čakajo z nakupom Hrvata Ivana Perišića.

Gareth Bale je v zadnjem času več kot na igrišču zaradi poškodb preživel na tribunah, zato se zdi najmanj pogrešljiv pri sanjskem napadu BBC. In Manchester United išče vrhunskega krilnega napadalca. | Foto: Reuters Gareth Bale je v zadnjem času več kot na igrišču zaradi poškodb preživel na tribunah, zato se zdi najmanj pogrešljiv pri sanjskem napadu BBC. In Manchester United išče vrhunskega krilnega napadalca. Foto: Reuters

''Ni skrivnost, da si želim še dva igralca. Enega centralnega vezista in enega krilnega napadalca. To bi bil idealen scenarij, a zadovoljen bi bil tudi z eno samo okrepitvijo,'' je sinoči na novinarski konferenci v Washingtonu povedal trener United Jose Mourinho

Neymar se mora sam odločiti

Potem ko so mediji že prenehali seliti Neymarja iz Barcelone v PSG, po besedah branilca Barcelone Gerarda Piqueja ni še nič uradnega. Pomemben člen katalonskega velikana je priznal, da je bil njegov tvit zgolj in samo njegovo mnenje in želja.

Neymar se še ni odločil. | Foto: Getty Images Neymar se še ni odločil. Foto: Getty Images

Večno v Messijevi senci

''Neymar je tisti, ki mora povedati, ali ostaja ali ne, ne jaz. Upam, da bo tako, kot sem napisal,'' pravi Pique, ki se tudi zaveda, da Neymar v Barceloni nikoli ne bo prva zvezda. Vsaj dokler je tu Lionel Messi.

''Zame je bolj pomembno, da bi igral v odličnem moštvu, kot pa da sem njegova zvezda. Dejal sem mu: ne odhajaj v Pariz. Francoska liga ni močna, zato bo treba, če želiš res izstopati, osvojiti ligo prvakov. A če ti to ne uspe, ti ne bodo pripisali zaslug, kot bi si zaslužil,'' je še nekaj podrobnosti razkril branilec Barcelone.

Čeprav se je zdelo drugače, vodstvo katalonskega velikana ne ve, pri čem je, a ne skriva, da si želijo odličnega Brazilca zadržati v svojih vrstah. 

Bo Neymar ostal pri Barceloni?

  • Da.
    65,88 %
    222 glasov
  • Ne.
    34,12 %
    115 glasov
Oddanih 337 glasov

Je Coutinho rešilna bilka za Barcelono?

Katalonski radio poroča, da so se predstavniki Barcelono že dogovorili za pogodbo z zvezdnikom Liverpoola Philippejem Coutinhem, a ekipa z Anfielda bo naredila vse, da ga ne proda. Katalonci ponujajo le 80 milijonov evrov, kar bo zagotovo premalo.

Pričakuje se, da bodo Katalonci izboljšali ponudbo, saj naj bi bila to edina možnost, da Neymar ostane pri Blaugrani. Ob sebi želi svoje rojake. Iz istega razloga je Barcelona pred časom lovila Paulinha, a na koncu ostala praznih rok.

Ne spreglejte