Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
18. 7. 2017,
7.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,68

1

Natisni članek

Neymar Barcelona PSG Lionel Messi Lionel Messi

Torek, 18. 7. 2017, 7.00

6 let, 7 mesecev

Neymar noče biti več Messijev oproda: PSG pripravlja 222 milijonov evrov

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,68

1

Neymar | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nesramno bogati PSG resno razmišlja o tem, da sproži odkupno klavzulo za nakup zvezdnika Barcelone Neymarja, trdi italijanski novinar Gianluca di Marzio. Brazilec, ki vstopa v peto sezono pri Blaugrani, želi izstopiti iz sence Lea Messija in svetu pokazati, da je najboljši nogometaš na svetu.

Neymar je v Katalonijo za veliko vsoto denarja  – veliko več, kot je bilo javno prikazano – prišel leta 2013 in s španskim velikanom v štirih sezonah osvojil vse, kar se je osvojiti dalo. Dvakrat je bil španski prvak, trikrat je postal španski pokalni zmagovalec, osvojil je tudi ligo prvakov in svetovno klubsko prvenstvo.

Še dolgo ne bo alfa samec

Brazilec je vedno trdil, v kakšno čast mu je igrati ob boku Lionela Messija, po novi pogodbi argentinskega virtuoza, ki ga z Barcelono veže do leta 2021, pa po poročanju španskega časnika Sport ni več tako srečen.

Zdaj je 25-letni napadalec videl, da pri Barceloni še dolgo ne bo alfa samec, in to je glavni razlog, da je odlični Brazilec začel razmišljati tudi o selitvi.

Dokler bo Lionel Messi pri Barceloni, bo Neymar zgolj in samo njegov oproda. | Foto: Reuters Dokler bo Lionel Messi pri Barceloni, bo Neymar zgolj in samo njegov oproda. Foto: Reuters

Že večkrat se je kadilo, gorelo pa ni

Neymar je bil že večkrat, odkar je pri Barceloni, osrednja tema raznih govoric o selitvi v drug klub. A na koncu se je vse poleglo in s prestopom ni bilo nič. Mnogi menijo, da je tudi zdaj tako, da Brazilec le išče malce pozornosti, ko se bo začel tekmovalni del, pa se bo na Camp Nouu spet počutil kot riba v vodi.

Ali Neymarja Barcelona res duši, da ne more pokazati vsega, kar zna?

  • Da. Če želi kdaj osvojiti zlato žogo, mora po hitrem postopku najti nov klub.
    40,03 %
    277 glasov
  • Ne. Lionel Messi kvečjemu le pripomore h kvaliteti njegovih predstav.
    59,97 %
    415 glasov
Oddanih 692 glasov

Odkupna klavzula je kar 222 milijonov evrov

Vse skupaj budno spremljajo pri Parižanih, ki jih že od leta 2012 poganja naftni denar. Po navedbah dobro obveščenega italijanskega novinarja Gianluce di Marzia so pripravljeni sprožiti 222 milijonov evrov vredno odkupno klavzulo. To za PSG ne predstavlja kdo ve kakšnega zalogaja, vprašanje pa je, ali je francoski velikan tisti, pri katerem si želi brazilski zvezdnik zgraditi imperij. 

Brazilec je v štirih sezonah pri Barceloni dosegel več kot sto zadetkov. | Foto: Reuters Brazilec je v štirih sezonah pri Barceloni dosegel več kot sto zadetkov. Foto: Reuters Neymarjev oče že v Parizu

Če bi bilo vse odvisno od katarskih lastnikov PSG, bi lahko že govorili o gromozanskem prestopu, zdaj pa bo moral Parižanom prikimati tudi Neymar. Tudi tukaj naj ne bi bilo težav, saj se po poročanju španskega AS in Le 10 Sport zvezdnikov oče v tem času že mudi v francoski prestolnici, kjer naj bi se dobil z lastnikom PSG Nasserjem Al Khelaifijem in mu povedal, da je njegov sin pripravljen na nov izziv.

Marca: Postal bi najbolje plačani igralec v Evropi

Marca je prepričana, da PSG Brazilcu ponuja petletno pogodbo, ki bi mu na leto prinesla 30 milijonov evrov plus bonuse - s tem bi postal najbolje plačani igralec v Evropi.

Po številnih virih sodeč, se Brazilca ne bi branil niti Real, ki bi lahko po nakupu Luisa Figa pred 17 leti iz Barcelone spet poskrbel za jezo pri navijačih katalonskega ponosa. A Real v primerjavi s PSG ni niti približno tako finančno močen kot ravno francoski podprvak.

Ne spreglejte