Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
18. 2. 2016,
9.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Real Madrid Roma Zinedine Zidane Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Luciano Spalletti

Četrtek, 18. 2. 2016, 9.15

6 let, 6 mesecev

Zidane: Izkazali so se vsi, ne le Cristiano

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometaši madridskega Reala so v prvi tekmi osmine finala lige prvakov v gosteh odpravili Romo z 2:0, Cristiano Ronaldo pa je dosegel že 12. evropski zadetek v tej sezoni in še popravil rekord.

Portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo je v torek v Rimu zapustil novinarsko konferenco. V slabo voljo ga je spravilo vprašanje, zakaj je v zadnjih nekaj mesecih dosegal zadetke le na štadionu Santiago Bernabeu, ne pa tudi na gostovanjih. Odgovoril je 24 ur pozneje na Olimpicu, ko je s prekrasnim strelom zatresel mrežo Rome in madridskemu velikanu tlakoval pot do zmage, s katero se je približal načrtovanemu preboju v četrtfinale lige prvakov. Španski časnik Marca je zapisal, da se je odločil raje govoriti na igrišču. V Rimu je zadel prvič na gostovanju po 29. novembru 2015 (gostovanje pri Eibarju v španskem prvenstvu), z novim zadetkom pa je še izboljšal rekord lige prvakov. V elitnem klubskem tekmovanju je dosegel že 89 zadetkov.

Trenerski krst Francoza v ligi prvakov

V tej sezoni je v ligi prvakov na sedmih srečanjih dosegel že 12 zadetkov in je z naskokom prvi strelec tekmovanja. "Zelo sem zadovoljen z njegovim zadetkom, moram pa poudariti, da so se izkazali vsi, ne le Cristiano. K zmagi so pomagali vsi, tudi tisti, ki so podpirali soigralce s klopi," je po dragoceni zmagi poudaril Zinedine Zidane.

Francoz je debitiral v ligi prvakov kot trener Reala. "To je bilo nekaj posebnega. Zelo sem zadovoljen z rezultatom, to je bila naša najboljša predstava v gosteh, odkar sem trener Reala. Vedeli smo, da nam ne bo lahko. Borili smo se do konca in si zagotovili ugodno izhodišče za povratno srečanje," je priznal strateg Reala. Dodal je, da je zelo zadovoljen z odnosom, ki ga je vzpostavil z igralci. Pred srečanjem v Rimu je izpostavil cilja, da želi zmagati in hkrati ohraniti mrežo nedotaknjeno. Oba je izpolnil.

Drugi zadetek za desetkratne evropske prvake je prispeval rezervist Jese Rodriguez. Prvenca v ligi prvakov se je razveselil v 86. minuti in razžalostil polne tribune Olimpijskega štadiona v italijanski prestolnici. "Vesel sem, da je zadel v polno. Pomagal je ekipi in bil nagrajen za svoj trud," je mladega napadalca pohvalil trener Zidane.

Prešerno vzdušje na letalu Reala na poti v Madrid:

🇮🇹✈️🎩🏠🇪🇸 #HalaMadrid #RMUCL

A photo posted by Real Madrid C.F. (@realmadrid) on

Odkar je Zidane prevzel vodenje belih baletnikov, je trenersko paličico vihtel na sedmih srečanjih, njegovi izbranci so se veselili šestih zmag, enkrat pa se s tekmecem razšli brez zmagovalca.

Spalletti: Proti Realu si ne smeš privoščiti niti najmanjše napake

"Zadovoljen sem z igro, ne pa z rezultatom. Priigrali smo si zrele priložnosti, a nismo znali zatresti mreže. Real jih je v nasprotju z nami znal. Proti njemu si ne smeš privoščiti niti najmanjše napake, zato sem še bolj razočaran, ker smo imeli verjetno več priložnosti od Reala," je po bolečem porazu poudaril Luciano Spalletti.

To je bil njegov prvi poraz, odkar se je "vrnil" na klop sinov volkulje. Roma je v domačem prvenstvu nanizala nekaj dobrih rezultatov, trener pa je prepričan, da je pred njo svetla prihodnost. "Igra, ki smo jo prikazali, dokazuje, da smo na pravi poti," je dodal italijanski strateg, vesel, da je to prepoznalo tudi občinstvo in njegovim izbrancem po tekmi namenilo aplavz.

Ne spreglejte