Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 8. 2013,
14.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Pavel Vrba NK Maribor NK Maribor

Petek, 9. 8. 2013, 14.32

8 let

Želeli so Maribor, vendar ga ne poznajo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mariboru je žreb kot zadnjo oviro pred uvrstitvijo v ligo prvakov namenil Viktorio. Trener češkega kluba iz Plzna je priznal, da je z žrebom zadovoljen, vendar obenem priznal, da tekmeca ne pozna.

Pred žrebom je strateg Viktorie Pavel Vrba izrazil željo, da bi izmed klubov najraje moštvo vodil proti Mariboru. "V tej fazi tekmovanja so nasprotniki na podobni ravni. Osebno bi se najraje odločil za Austrio ali Maribor. To sta kluba, ki imata veliko navijačev in kjer bi bilo tudi veliko naših pristašev," je dejal trener Viktorie, ki se mu je na ta način želja izpolnila, po žrebu pa je to le potrdil: "Želeli smo dve ekipi. To sta bili Maribor in Austria. Zadovoljen sem, ker bomo zaradi bližine gostovanja imeli tudi večjo spodbudo s tribun. Ne poznamo še moči Maribora, vemo pa, da je izločil ciprskega prvaka. Ogledali si bomo prejšnje tekme in kakšno tudi v živo v prvenstvu, kar mislim, da bo dovolj za preučevanje," je dejal Vrba.

Prvi obračun naj bi bil na štadionu Doosan Arena, ki sprejme 12.500 gledalcev. Povratna pa čez teden dni v Ljudskem vrtu, kar bi lahko bila prednost za Maribor. "Mislim, da to ne bo kakšen minus za nas. To smo pokazali tudi proti Željezničarju. Mislim, da nam bo to celo bolj ugajalo," je sporočil strateg, ki že pet let vodi češkega prvaka.

Viktoria je šele v bližnji preteklosti začela nizati odmevne dosežke. Prvi naslov je osvojila šele leta 2011, takoj pa se je prebila tudi v ligo prvakov, kjer je v skupini z Barcelono, Milanom in BATE Borisov nabrala kar pet točk in se s tretjega mesta prebila v ligo Europa, kjer jo je nato v izločilnih bojih izločil Schalke. Tudi v pretekli sezoni je nekdanji klub Pavla Nedveda in Petra Čecha igral v ligi Europa in zasedel kar prvo mesto, v izločilnih pa med drugim Napoliju na dveh tekmah nasul kar pet golov.

Viktoria si spet želi uvrstitve v ligo prvakov. Do zdaj je izločila sarajevski Željezničar in estonski Nomme Kalju. Češki prvak je za zadnjo oviro pred vstopom v ligo prvakov dobil Maribor.

Po treh krogih češkega prvenstva je Viktoria vselej zmagala in je s praško Sparto na vrhu lestvice. Očitno je torej forma Viktorie že v tem trenutku na zavidljivi ravni, je pa v nizu sedmih zaporednih zmag.

Ne spreglejte