Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 3. 2014,
17.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Triglav NK Zavrč

Sobota, 8. 3. 2014, 17.07

8 let

Zavrč v Kranju naletel na mino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Triglava so v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Kranju premagali Zavrč s 3:1 (2:1).

Kranjčani so izpolnili svojo željo in spomladanski del začeli z zmago, ki je bila skoraj nujno potrebna. Predvsem za vzdušje v ekipi, ki je po četrti zmagi v sezoni lahko precej bolj optimistično, kot če bi že po prvem spomladanskem krogu za predzadnjo Krko zaostajali že za pet točk.

Tako Triglav koz Zavrč so med zimskim odmorom precej spremenila svojo podobo v igralskem kadru, če sodimo po tej tekmi, je kadrovanje bolj uspelo Gorenjcem, ki vsaj glede na stanje na lestvici in tudi glede na prvi dve medsebojni tekmi, obe so dobili Štajerci, niso bili v vlogi favorita.

Toda tekmo so začeli podjetno, že po sedmih minutah so opravili veliko dela, saj so takrat že vodili z 2:0. V tretji minuti je po kotu ter gneči v kazenskem prostoru v polno zadel Luka Majcen, le štiri minute pozneje pa je bil natančen še Matej Poplatnik, ki je med obema goloma zamudil še polpriložnost.

Domači so bili v prvih 20 minutah precej boljši tekmeci, lahko bi dosegli še kakšen gol, toda v nadaljevanju so pobudo prevzeli gostje, vratar Žan Pelko se je izkazal po strelu Nikole Šafariča, v 43. minuti pa je bil brez moči po strelu Dorisa Kelenca.

V drugem polčasu so Zavrčani po pričakovanju napadli na vso moč, a so se Kranjčani spretno branili, hkrati pa tekmečev gol ogrožali s protinapadi. Alen Krcić bi lahko povišal izid že na začetku drugega dela, toda preveč je okleval, Majcen je streljal čez gol. V 70. minuti pa je Ajdin Redžić postavil končni izid, potem ko je bil na pravem mestu po prostem strelu z desne strani, ki ga je izvedel Krcić.

Gosti do konca tekme kljub pritisku niso uspeli vsaj znižati zaostanka, čeprav so od 82. minute igrali z igralcem več. Domači rezervist Ernest Grvala si je namreč prislužil drugi rumen karton in predčasno pot v slačilnico.

Ne spreglejte