Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 8. 2023,
11.42

Osveženo pred

8 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

Natisni članek

Andrej Plenković huliganizem UEFA liga prvakov Dinamo Zagreb AEK Atene

Sobota, 19. 8. 2023, 11.42

8 mesecev, 1 teden

Zaradi soudeležbe pri umoru navijača Aeka aretirali Grka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48
AEK navijač smrt | Med obračunavanjem navijačev Aeka in Dinama je izgubil življenje 29-letni Mikalis Kacuris. | Foto Guliverimage

Med obračunavanjem navijačev Aeka in Dinama je izgubil življenje 29-letni Mikalis Kacuris.

Foto: Guliverimage

Grška policija je v Atenah aretirala 24-letnega grškega navijača, ki so ga iskali zaradi umora Mikalisa Kacurisa pred stadionom v atenskem predmestju Nea Filadelfeia, je poročala srbska tiskovna agencija Tanjug, ki se sklicuje na poročanje grškega portala protothema.gr.

Domagoj Vida AEK Atene
Sportal Hrvat v Atenah po drami končal sanje Dinama

Identificirali so ga s pomočjo video posnetkov, gre pa za znanega navijača Panathinaikosa, ki je v preteklosti že sodeloval v navijaških spopadih, poroča portal.

Kot piše grški portal, ki se sklicuje na zanesljive vire, je pridržani moški vodil navijače zagrebškega Dinama do kraja spopada z navijači AEK. Dvanajst Hrvatov še vedno iščejo.

Grška policija še vedno išče 12 navijačev zagrebškega Dinama. | Foto: Guliverimage Grška policija še vedno išče 12 navijačev zagrebškega Dinama. Foto: Guliverimage

Po podatkih grške televizije ERT je pričakovati nove tiralice, saj so policisti uprave za boj proti nasilju na stadionih s proučevanjem avtomobilskih registrskih tablic prepoznali tudi druge huligane.

Po prijetju in pridržanju 105 huliganov se je preiskava osredotočila na pregled zaseženih mobilnih telefonov in videoposnetkov s prizorišča spopadov ter analizo DNK aretiranih, da bi identificirali morilca 29-letnega Mikalisa Kacurisa.

Neformalna večerja političnih veljakov iz Grčije in Hrvaške

Kot poroča Hrvaška radiotelevizija, se bodo hrvaški premier Andrej Plenković ter ministra za zunanje zadeve in pravosodje Gordan Grlić Radman in Ivan Malenica v ponedeljek na povabilo grškega premierja Kiriakosa Micotakisa udeležili neformalne večerje, na kateri bodo voditelji držav v regiji razpravljali o nadaljnjem evropskem povezovanju držav jugovzhodne Evrope in varnostnih vprašanjih v luči ruske agresije na Ukrajino.

Pričakovati je, da bo ena od tem dvostranskega srečanja Plenkovića in Micotakisa tudi primer hrvaških huliganov, ki so po nasilju pred tekmo med AEK in Dinamom pristali v grških zaporih.

Kdaj se bodo aretirani hrvaški navijači vrnili domov? | Foto: Guliverimage Kdaj se bodo aretirani hrvaški navijači vrnili domov? Foto: Guliverimage

Hrvaški premier je nedavno po telefonu govoril z Micotakisom in zahteval, da se priprtim navijačem Dinama zagotovi varnost v grških zaporih ter pravičen in učinkovit proces. Pred tem je ostro obsodil huliganstvo in navijaško nasilje, ki po njegovih besedah predstavlja zanikanje športa ter škodi hrvaškemu nogometu in ugledu Hrvaške.

Dodal je, da bo po drugi strani država skušala izpolniti svojo ustavno obveznost, da zaščiti hrvaške državljane in jim zagotovi pravno in konzularno pomoč.

Plenković je še izpostavil, da ni realno, da je vseh približno sto pripadnikov navijaške skupine Dinama Bad Blue Boys enako odgovornih za izgrede, povzročanje telesnih poškodb ali uničevanje lastnine. Plenković je zahteval, da tiste, ki za to niso odgovorni, čim prej izženejo na Hrvaško.

Aleksander Čeferin
Sportal Po sestanku Čeferina in grškega premierja napovedali ostrejše ukrepe proti huliganom
hrvaški navijači, dinamo
Sportal Starši zaprtih hrvaških navijačev so se obrnili na premierja Plenkovića
Atene, AEK, smrt navijača
Sportal Še štirideset obtoženih zaradi smrti grškega navijača
Ne spreglejte