Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 1. 2016,
8.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Julius Wobay Marko Nikolić okrepitev nogomet

Petek, 29. 1. 2016, 8.13

8 let

Za Olimpijo podpisal reprezentant Sierre Leone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Za nogometno Olimpijo bo po novem igral tudi Julius Wobay, rojen leta 1984, ki je v sredo na prijateljskem obračunu z Radomljami že odigral svoje prve minute v zeleno-belem dresu.

Julius Wobay, ki je za izbrano vrsto Sierre Leone odigral 37 tekem in dosegel 14 zadetkov, je poklicno nogometno pot začel v rodnem Freetownu pri tamkajšnjem prvoligašu East and Lions, od koder je po sezoni igranja (2003/04) prispel v Evropo, kjer je najprej zaigral za ciprskega prvoligaša Onisilos Sotira. Na Cipru je igral še za moštvi Nea Salmina in Aris Limassol. Pozneje ga je poklicna pot popeljala še v Romunijo (Univ. Craiova), Azerbajdžan (Hazar, Neftči), Egipt (El Masry) in Združene arabske emirate (Al-Shabb).

Pred prihodom v slovensko prestolnico je zadnji dve sezoni preživel pri znanem azerbajdžanskem prvoligašu Neftčiju, kjer jo je že zagodel slovenskemu predstavniku. Na tekmi 2. kroga kvalifikacij za uvrstitev v skupinski del lige Europa je namreč Julius Wobay v sezoni 2014/15 v dresu Neftčija dosegel zadetek za zmago z 1:2 na Bonifiki. V vseh klubskih tekmovanjih je najnovejša okrepitev zmajev odigrala skupno 200 uradnih tekem, na katerih je dosegla 37 zadetkov in zbrala 13 podaj (14.453 minut). Wobay je podpisal 1,5-letno pogodbo.

"Že samo dejstvo, da je ob še nekaterih zanimivih ponudbah izbral ravno našo, dovolj zgovorno priča o tem, da se je nova (uspešna) zgodba Olimpije hitro razširila tudi zunaj slovenskih meja. Gre za odličnega nogometaša, ki je tudi izjemna osebnost. Krasijo ga odlična tehnična podkovanost, odličen pregled nad igro in možnost igranja na različnih položajih v napadu. Torej gre za vsestranskega napadalca, ki bo v sodelovanju z Elekejem in Hentyjem tvoril naš napad. Za Wobayem je sila zanimiva evropska klubska in reprezentančna kariera, zato menim, da nam je uspelo v svoje vrste privabiti resnično odličnega nogometaša," je o novi okrepitvi dejal trener Marko Nikolić.

Ne spreglejte