Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
28. 8. 2016,
13.52

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Simone Zaza Juventus West Ham

Nedelja, 28. 8. 2016, 13.52

6 let, 6 mesecev

Simone Zaza v Londonu

West Ham ujel italijanskega reprezentanta

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Simone Zaza | Foto Reuters

Foto: Reuters

Londonski klub West Ham United je ob koncu poletnega prestopnega roka sklenil dogovor z italijanskim reprezentantom Simonejem Zazo. Napadalec, ki je zaslovel tudi zaradi ponesrečenega izvajanja kazenskega strela v četrtfinalu EP 2016 proti Nemčiji, se je na Otok podal kot posojeni nogometaš Juventusa.

Italijanski reprezentant Simone Zaza je pred tedni že gostoval na novem štadionu West Hama. Na prijateljskem srečanju je nekdanji napadalec Atalante, Sampdorie in Sassuola zatresel mrežo londonskega kluba in zagotovil Juventusu zmago. Za italijansko izbrano vrsto je zbral 14 nastopov, pri italijanskem prvaku pa izpadel iz igre zaradi prevelike konkurence v konici napada (Gonzalo Higuain, Mario Mandžukić in Paulo Dybala). Za staro damo je po prihodu iz Sassuola odigral le 19 tekem, med strelce pa se je vpisal petkrat.

"Zaželel sem si novih izkušenj. Prepričan sem, da sem se odločil pravilno. Na srečanju z West Hamom sem začutil toplino navijačev. To je bil eden izmed največjih razlogov za to, da sem sprejel ponudbo," je povedal 25-letni Italijan po prihodu v London. Član angleške premier league je zanj plačal pet milijonov evrov, po koncu sezone, če bo Zaza odigral zadostno število tekem, pa bo Juventusu nakazal še 23 milijonov evrov in postal njegov lastnik.

West Ham presenetljivo izpadel iz Evrope

Z West Hamom bo tekmoval le na angleških zelenicah, saj so izbranci Slavena Bilića v kvalifikacijah za ligo Europa nepričakovano izpadli (že drugič zapored) proti romunskemu prvaku Astri. Pred tem so izločili Domžale. Najprej so izgubili v Ljubljani 1:2, nato pa na zgodovinskem dvoboju, prvem na prenovljenem Olimpijskem štadionu v Londonu, premagali Elsnerjevo četo s 3:0.

Italijanski napadalec je zapravil strel z bele točke na četrtfinalnem dvoboju EP 2016 z Nemčijo. | Foto: Reuters Italijanski napadalec je zapravil strel z bele točke na četrtfinalnem dvoboju EP 2016 z Nemčijo. Foto: Reuters

Danes kladivarje čaka zahtevno gostovanje na Etihadu, kjer jih bo pričakal Manchester City, ki ga v tej sezoni vodi Katalonec Josep Guardiola.

 

Ne spreglejte