Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
29. 6. 2011,
16.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Olimpija Dare Vršič Dušan Kosič

Sreda, 29. 6. 2011, 16.36

8 let

Vršič: V Širokem nas čaka mali pekel

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Samozavestni kapetan Olimpije Dare Vršič se zaveda težavnosti gostovanja, trener Širokega Brijega Mario Ćutuk pa si želi, da bi domači pokazali, kdo je glavni na štadionu Pecara.

Ljubljančani bodo v poznih popoldanskih urah opravili trening na štadionu Pecara, ki jim pred letom dni ni prinesel zadovoljstva. Mir pred pomembnim evropskim uvodom bodo znova iskali v hotelu Park, ki se nahaja v središču mesta. Lani jim ni prinesel sreče, jim jo bo tokrat, ko je Olimpija prispela v Hercegovino s spremenjenim igralskim kadrom in višjimi cilji? ''Fantje o lanskih tekmah ne razmišljajo,'' meni Dare Vršič, ki napoveduje razprodan štadion (gostitelji so dali v prodajo 5.000 vstopnic) in vroče vzdušje. ''Čaka nas mali pekel. Široki Brijeg se bo s pomočjo navijačev 'razletel' po igrišču, kar pomeni, da bomo morali biti takrat zelo disciplinirani v naši igri. Ne smemo si dovoliti 'izpadanja' kakega posameznika,'' je reprezentant razkril recept, kako si omogočiti dobro popotnico pred srečanjem v Stožicah.

Kosič: Nismo prepotentni

Pomembno veljavo posveča zadetku v gosteh. ''Brez doseženega gola si ne predstavljam, da bi lahko napredovali. Vsekakor pa ne bomo igrali le na zadetek, ampak na zmago. Sposobni smo premagati Široki, bo pa odločala povratna tekma," meni Vršič, strelec dveh zadetkov na nedavni prijateljski tekmi s Partizanom, ki je zadovoljila tudi trenerja Dušana Kosiča. ''Fantje imajo idejo v igri. Na trenutke so izpadli naivni, nekajkrat pa navdušili. Nekatere stvari bo potrebno še popraviti. Ne vidim boljšega načina, kot da bi v četrtek to dokazali na evropski tekmi. Smo samozavestni, nismo pa prepotentni,'' razmišlja strateg Ljubljančanov, ki je zaradi nepričakovanih zdravstvenih težav (oteklo koleno) ostal brez pomoči mladega reprezentanta Antonia Mlinarja Delamee Mlinarja. Njegovo mesto na avtobusu je zasedel sovrstnik Mitja Kovačevič.

Ćutuk: Moramo pokazati, kdo je glavni

V taboru hercegovskega kluba, ki je tekmovalno sezono 2010/11 v prvenstvu BiH zaključil na četrtem mestu, so pred dvobojem optimistični. ''Od prve minute naprej bomo krenili na zmago. Verjamem, da lahko premagamo Olimpijo in si zagotovimo dober rezultat pred povratno tekmo v Ljubljani. Zavedamo se, da je Olimpija vse prej kot lahek tekmec. Ljubljančani imajo dobro organizirano in mlado ekipo, mi pa moramo pokazati, kdo je glavni na štadionu Pecara,'' dan pred četrtkovim dvobojem razmišlja prvi trener Mario Ćutuk, ki je na stolčku nasledil Blaža ''Bako'' Sliškovića.

Optimistično napoved je podal tudi Brazilec Wagner, eden izmed štirih nogometašev iz domovine sambe, ki si služi kruh v mestecu v bližini Mostarja. Južnoameričan je izpostavil, da je Široki Brijeg zadržal večino moštva, ki je lani dvakrat nadigral Olimpijo, prednost pa vidi v izkušnjah, uigranosti in domači pomoči občinstva. Lani se je dvoboj na Pecari končal v korist Širokega Brijega s 3:0, Olimpija pa je zaradi dveh izključitev končala srečanje le z devetimi igralci. Letos naj bi bilo po napovedih ''zeleno-belih'' razmerje moči na igrišču nekoliko drugačno. Vsekakor bolj enakovredno, če pa bi se uresničile še želje kapetana Vršiča, pa bi se lahko jeziček na tehtnici nagnil celo na stran gostov. A gostitelji bodo hoteli za vsako ceno dokazati, da lahko na domači zelenici računajo na odločilno prednost.

Ne spreglejte