Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
29. 5. 2011,
19.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Domžale

Nedelja, 29. 5. 2011, 19.16

8 let

Vijoličasti dan je uspel

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mariborski nogometaši so v zadnjem krogu državnega prvenstva pred številnimi domačimi navijači premagali Domžale z 2:0 (1:0) in uspešno proslavili deveti naslov slovenskega prvaka.

Že pred zadnjim krogom je bilo jasno, da je Maribor prvak. A Mariborčani, ki so še devetič v klubske vitrine pospravili veliki pokal za naslov slovenskega prvaka, so upali na uspešen zaključek sezone. Uspelo jim je. Lepo vreme, številno in bučno občinstvo, ki je pripravilo spektakularno navijaško kuliso, dobra in tudi športna igra, zmaga domačega moštva.

Vijoličasti dan je v celoti uspel. Domači trener je tokrat od prve minute priložnost ponudil nekaterim, ki sicer igrajo manj. Tako so od prve minute zaigrali komajda 18-letni Matic Črnic, ki je dokazal, da predstavlja prihodnost kluba, 20-letni Rajko Rep, ki je bil med najboljšimi na igrišču, in šele 16-letni Luka Krajnc. Za nogometaša, okoli katerega se je pred meseci dvignilo veliko prahu, je bila to prva in hkrati tudi (vsaj za nekaj časa) zadnja tekma v mariborskem dresu. V naslednji sezoni se seli k italijanskemu prvoligašu Genoi. V drugem polčasu je v igro vstopil še en mladinec Alen Ploj in se izkazal z zadetkom. Mariboru se, to je zdaj jasno, za prihodnost ne gre bati.

Mladi Mariborčani imeli premoč

Od prve minute so Mariborčani zagospodarili na igrišču in vseskozi ogrožali domžalska vrata. Že v šesti minuti je po podaji Etiena Velikonje vratnico po strelu z glavo zadel Robert Berič. Slednji je imel sredi drugega polčasa spet priložnost, ko se je znašel sam pred nasprotnikovim vratarjem, a se je Nejc Vidmar izkazal in strel ubranil. Sledil je strel Timoteja Dodleka z roba kazenskega prostora, a je meril mimo vrat, v 31. minuti pa so Mariborčani prešli v vodstvo. Rep je streljal z 20 metrov, Velikonja pa je preusmeril pot žoge in jo spravil v domžalsko mrežo. V podaljšku prvega dela igre bi bilo lahko 2:0, a je Jovan Vidovič zapravil idealno priložnost in z glavo z nekaj metrov meril preslabo. Pri Domžalčanih je bil v prvih 45 minutah nevaren predvsem Jernej Smukavec, a iz treh poizkusov ni uspel zadeti.

Mladinec prišel in zabil

V drugem delu igre so bili na igrišču le nogometaši v vijoličastih dresih. Vseskozi so ogrožali nasprotnikova vrata, medtem ko Domžalčanom ni uspelo sestaviti omembe vredne akcije. Pri domačih je bil že v 47. minuti nevaren Črnic, nato je dvakrat poizkusil Berič, ki pa ni imel svojega dne. Oba strela je mlademu napadalcu novih državnih prvakov Vidmar ubranil. Priložnost je imel medtem tudi Goran Cvijanovič, ki je tokrat na igrišče prišel s klopi, a ni zadel po strelu z glavo. Osem minut pred koncem tekme so Mariborčani le kronali premoč, ko je lepo akcijo Velikonje in Repa z uspešnim in efektnim strelom zaključil mladinec Ploj in poskrbel za navdušenje na tribunah. Nogometaši in navijači so odštevali sekunde do zadnjega sodnikovega žvižga. Ko je Darko Čeferin označil konec srečanja, se je velika štajerska veselica lahko začela.

Navijači bi ligo prvakov

Navijači so prišli na igrišče in velik uspeh proslavili s svojimi ljubljenci. Že med tekmo so se vsakemu izmed igralcev in članov strokovnega štaba, ki so dodali svoj delež k novemu naslovu, zahvalili s skandiranjem. Zdaj je napočil čas za veseljačenje, nato kratek počitek in že priprava na novo sezono.

Med tekmo se je s tribun slišalo vzklikanje ''Liga prvakov, liga prvakov!''. Navijači so jasno povedali, česa si želijo. Lahko Mariborčanom uspe? Realno gledano, težko. A kdor sanja, lahko upa na uspeh. In zakaj ne bi vijoličastim uspelo ponoviti uspeh nepozabnega rodu, ki mu je dirigiral najuspešnejši slovenski trener Bojan Prašnikar?

Ne spreglejte