Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 1. 2013,
11.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

David Villa Alexis Sanchez Barcelona

Petek, 11. 1. 2013, 11.44

8 let

VIDEO: Villa z mojstrovino spomnil na stare čase

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Barcelona navdušuje tudi takrat, ko na igrišču ni Lionela Messija. Na dvoboju s Cordobo sta blestela David Villa in Alexis Sanchez. "Kapo dol igralcem," sporoča nadomestni trener Jordi Roura.

Katalonski nogometni stroj je pokalno nalogo opravil z odliko. Dobil je že prvo tekmo s Cordobo (2:0), pred domačim občinstvom pa si lahko privoščil privilegij, saj je tekmeca odpravil s 5:0 z zdesetkano postavo, v kateri ni dobil priložnosti Lionel Messi. Argentinec, ki je bil v ponedeljek že četrtič zapored oklican za najboljšega nogometaša na svetu, je čakal na rezervni klopi. Po prvotnem scenariju bi moral odigrati vsaj nekaj minut, a je Jordiju Rouri, ki na klopi Barcelone nadomešča Tita Vilanovo, načrte prekrižala poškodba Sergija Roberta. Messi je tako ostal na klopi in spremljal razigrano predstavo soigralcev.

Izstopala sta napadalca. David Villa, ki je zaradi manjše minutaže po vrnitvi na igrišče deležen mikavnih ponudb tujih klubov, je dokazal, da se vrača v strelsko formo. Navijače je prepričal z mojstrovino pri njegovem prvem zadetku, ko se je poigral z obrambo Cordobe in vratarja skoraj z mrtvega kota premagal z elegantno privzdignjenim strelom. "Kapa dol igralcem. Prvi polčas so odigrali na izjemno visoki ravni, v dvoboj pa vstopili z ogromno željo po zmagi in dobri predstavi. Villa je dosegel imenitna zadetka. Je izreden igralec, tokrat pa nam je dokazal, kaj zna. Dokazal je tudi, da je še kako pomemben igralec za Barcelono. Je rojeni strelec in kmalu se bo vrnil v 'staro' formo," je po dvoboju, na katerem je počila katalonska "petarda", napovedal Roura.

Villa se je med strelce vpisal dvakrat, tako kot Čilenec Alesix Sanchez, ki je v drugem polčasu nadaljeval strelski festival. "Alexis nam je v veliko pomoč. Je zelo delaven, hkrati pa je občudovanja vredna vrlina, da se vpisuje še med strelce. Na mnogih tekmah mu ni uspelo zatresti mreže, tokrat ni imel teh težav," je pohvalil Južnoameričana.

Barcelono v četrtfinalu pokala čaka Malaga, s katero se bo v desetih dneh pomerila kar trikrat. Najprej v nedeljo (13. januar) na prvenstvenem srečanju, nato pa še dvakrat v pokalu (16. in 23.).

Ne spreglejte