Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
27. 1. 2013,
17.47

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Zlatko Dedić Zlatan Ljubijankić Josip Iličić Kevin Kampl Andraž Kirm Jasmin Kurtić Samir Handanović

Nedelja, 27. 1. 2013, 17.47

7 let, 12 mesecev

VIDEO: "Samuraj Nova" našel novo žrtev

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Milivoje Novaković trese mreže kot za stavo. Po petku je zadetek za vodilno Omiyo Ardijo prispeval tudi v ponedeljek. Edison Cavani se je znesel nad Samirjem Handanovićem, vrnitev Marka Šulerja.

Samir Handanović: Nogometaši Interja so vnovič ostali brez točk. Tokrat na vročem gostovanju v Neaplju (1:3), ki je gostitelje še približal osnovnemu cilju, drugemu mestu in udeležbi v ligi prvakov. Ljubljančan je prejel tri zadetke, prav vsakič pa ga je premagal napadalec iz Urugvaja Edison Cavani. Dvakrat z igre po podaji Gorana Pandeva, enkrat z bele točke. Cavani je s tem presegel mejo stotih zadetkov v dresu Napolija, jubilej pa je dopolnil prav po bližnjem srečanju s Handanovićem, ki mu je v karieri že ubranil 11-metrovko. V nedeljo je bil Južnoameričan spretnejši. Črno-modri so padli na skromno osmo mesto, ki jih tri kroge pred koncem sezone ne zagotavlja evropskih nastopov. Zanimivo je, da je pred klubskim velikanom iz Milana, ki je padel v ogromno rezultatsko krizo, tudi Udinese (na 6. mestu), nekdanji Handanovićev klub.

Jan Oblak: V portugalskem prvenstvu je Rio Ave v nedeljo ostal brez točk pri Olhanenseju (0:1). Mladi slovenski vratar, posojen s strani Benfice, je branil vso tekmo. Rio Ave je padel na osmo mesto.

Mišo Brečko: Kölnu po novem porazu, v soboto je klonil pri Dedićevem Bochumu (1:2), ne kaže najboljše v boju za tretje mesto. Kaiserslautern je izkoristil spodrsljaj in "kozličkom" ušel za štiri točke, do konca pa bosta odigrana le še dva kroga. Kapetan Kölna je v soboto odigral vso tekmo in prejel rumeni karton (67. minuta), pred srečanjem pa podaljšal sodelovanje s klubom, kjer igra tudi v obrambni vrsti tudi njegov reprezentančni soigralec Maroh.

Boštjan Cesar: V prvi italijanski ligi je Chievo doma remiziral s Cagliarijem. Gledalci niso dočakali zadetkov (0:0), Ljubljančan pa je odigral 80 minut in v zaključku prvega polčasa prejel rumeni karton. Klub iz Verone se je povzpel na 13. mesto in je vedno bližje obstanku.

Branko Ilić: Ciprska liga za prvaka je konec minulega tedna mirovala.

Bojan Jokić: V prvi italijanski ligi je Chievo doma remiziral s Cagliarijem. Gledalci niso dočakali zadetkov (0:0). Kranjčan je bil na klopi domače ekipe, a ni dobil priložnosti za igro.

Dominic Maroh: Kölnu po novem porazu, v soboto je klonil pri Dedićevem Bochumu (1:2), ne kaže najboljše v boju za tretje mesto v drugi nemški ligi. Kaiserslautern je izkoristil spodrsljaj in "kozličkom" ušel za štiri točke, do konca pa bosta odigrana le še dva kroga. Odigral je vso tekmo in podobno kot rojak Brečko prejel rumeni karton. Sodnik mu ga je pokazal v 50. minuti.

Andraž Struna: V drugi poljski ligi je Cracovia v soboto remizirala z ekipo Kolejarz Stroze (2:2) brez pomoči Primorca, ki je ostal na klopi za rezervne igralce. Marko Šuler: V prvi poljski ligi je vodilna Legia z domačo zmago nad Lechio iz Gdanska (1:0) ohranila vodilno mesto. Pet krogov pred koncem ima pred Lechom dve točki prednosti. Še drugič v štirih dneh (na prvi finalni tekmi je Legia ugnala Slask z 2:0) je odigral vso tekmo in tako vknjižil prvi prvenstveni nastop v tem koledarskem letu. Dvoboj je odigral na levem bočnem mestu.

Armin Bačinović: Še drugič zapored se je znašel v začetni enajsterice Verone in v petek pomagal do zmage nad Pro Vercellijem (3:1). Mariborčan je odigral vso tekmo, Verona pa vztraja na visokem drugem mestu, ki vodi v serie A.

Valter Birsa: Torino je ostal brez točk pri Milanu (0:1), Primorec pa na klopi za rezervne igralce ni dočakal priložnosti. "Biki" so na "nevarnem" 16. mestu, pred Palermom imajo štiri točke prednosti. Do konca sezone čakajo klube v serie A še trije krogi.

Josip Iličić:* Kranjčan je prekinil sanjski niz petih tekem, na katerih se je vpisal med strelce, in Palermu povrnil upanje na obstanek. V nedeljo je gostoval pri Juventusu in ostal brez točk (0:1), črno-beli pa so si zagotovili naslov italijanskega prvaka. Iličić je odigral 71 minut, Genoa pa je z visoko zmago nad Pescaro ušla Palermu za tri točke.

Kevin Kampl: Podal je za zadnji gol pri četrti zaporedni zmagi Red Bull Salzburga v prvi avstrijski ligi. Salzburžani so s 3:1 premagali Rapid na Dunaju. Mladi slovenski vezist je igral vso tekmo.

Andraž Kirm:* Groningen je remiziral v Venlu (0:0). Ljubljančan je odigral vso tekmo, Groningen pa ohranil sedmo mesto. Obetajo se mu kvalifikacije za mesto v ligi Europa.

Rene Krhin: Bologna je v prvi italijanski ligi v nedeljo doživela hud udarec v Rimu. Lazio jo je ugnal kar s 6:0, pet zadetkov pa je prispeval nemški napadalec Miroslav Klose. Ko je v 53. minuti v igro vstopil Štajerec, se je na semaforju Olimpica bleščal rezultat 5:0.

Jasmin Kurtić: Palermo je v nedeljo gostoval pri Juventusu in ostal brez točk (0:1), črno-beli pa so si zagotovili naslov italijanskega prvaka. Odigral je vso tekmo, Genoa pa je z visoko zmago nad Pescaro ušla Palermu za tri točke, tako da se "rožnatim" obeta krčevit boj za obstanek.

Dejan Lazarević: V drugi italijanski ligi je Modena izgubila na gostovanju pri Crotoneju (1:2). Odigral je 89 minut, častni zadetek za goste pa je z glavo v sodnikovem podaljšku prvega polčasa dosegel Siniša Anđelković, ki je kasneje prejel rdeči karton. To je bil njegov drugi zadetek v tej sezoni.

Aleksander Radosavljević: V prvi nizozemski ligi je njegov VVV Venlo remiziral z Groningenom (0:0). Ker je na predzadnjem mestu, si bo skušal obstanek zagotoviti v kvalifikacijah. Kranjčan je odigral vso tekmo.

Zlatko Dedić: Bochum diha lažje. V soboto je na razprodanem štadionu Rewirpower odpravil Köln z 2:1. Gostje so potrebovali točke v boju za tretje mesto, ki še vodi v kvalifikacije za bundesligo. Kazalo jim je dobro, saj so prvi del dobili z 1:0, nato pa je preobrat z zadetkom, že osmim v tej sezoni, nakazal Primorec. V polno je zadel z glavo, ko pa je v 79. minuti mrežo "kozličkov" zatresel še Marcel Maltritz, je bilo navdušenenje v vrstah gostiteljev popolno. Dedić je odigral vso tekmo in se ponovno izkazal. Odkar je "zebre" prevzel Peter Neururer, igra odlično.

Tim Matavž: PSV Eindhoven je z domačo zmago nad moštvom NEC Nijmegen (4:2) zadržal drugo mesto, ki pelje v kvalifikacije za ligo prvakov. Naslov je že osvojil Ajax, Primorec pa je na tekmi 33., predzadnjega kroga sodeloval 68 minut in prispeval podajo za drugi zadetek "rdeče-belih".

Zlatan Ljubijankić: Omiya Ardija navdušuje v prvi japonski ligi. S sedmimi zaporednimi zmagami je ušla tekmecem, najbolj po zaslugi slovenskega napada, ki ga sestavljata reprezentanta Ljubijankić in Novaković. "Zlajo" je v petek odigral vso tekmo (zmaga nad Oito 2:0), v ponedeljek pa je na domačem štadionu (2:1 nad Sanfreccejem) na zelenici prebil 75 minut. Izbranci dr. Zdenka Verdenika so v domačem prvenstvu neporaženi že 21 tekem. Milivoje Novaković: Omiya Ardija nezadržno beži tekmecem, slovenski reprezentant pa je v imenitni strelski formi. V petek je v gosteh ugnala zadnjeuvrščeno Oito Trinito (2:0), v ponedeljek pa še doma Sanfrecce iz Hirošime (2:1). Tako je še podaljšala rekorden niz neporaženosti, ki traja že 21 tekem. V tej sezoni je v desetih nastopih kar osemkrat zmagala, pred drugouvrščeno ekipo Yokohama F. Marinos pa ima šest točk prednosti. V dresu kluba iz Saitame blesti izkušeni Ljubljančan. V petek se je med strelce vpisal s prekrasnim strelom z razdalje in "razparal" mrežo gostujoče ekipe, v ponedeljek pa je zadel v polno po strelu z glavo. S tem je število zadetkov v tej prvenstveni sezoni povišal na pet in je sedmi strelec japonskega prvenstva. V petek je "samuraj Nova" odigral 88 minut, v ponedeljek pa na igrišču prebil vso tekmo. Dvoboj se je končal tragično za gostujočega vratarja, ki jo je skupil tik pred drugim zadetkom Omiye, saj so ga zaradi udarca v glavo odpeljali v bolnišnico.

Ne spreglejte