Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
22. 7. 2013,
14.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Izet Rastoder

Ponedeljek, 22. 7. 2013, 14.16

8 let

Video: Hude obtožbe Rastoderja: sumim, da nekateri sodniki stavijo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
''Dolgo časa smo bili tiho, a zdaj imamo dovolj,'' so po prvenstvenem remiju v Kopru, kjer so bili oškodovani, sporočili iz Olimpije. Predsedniku Izetu Rastoderju je prekipelo.

Dva kroga in že pet točk zaostanka za večnim rivalom Mariborom. Pri Olimpiji so prepričani, da je zaostanek predvsem posledica številnih sodniških napak v škodo Ljubljančanov. ''Napake v našo škodo so se dogajale že na tekmi proti Rudarju, a smo bili tiho. Potem se je isto ponovilo še v Kopru in enostavno smo morali spregovoriti,'' je izredno novinarsko konferenco začel tiskovni predstavnik pri Olimpiji, Tine Zupan, in besedo predal predsedniku, ki je imel povedati še marsikaj. ''Odločili smo se, da se odzovemo, saj je to nujno potrebno. Nakopičilo se je toliko zadev, da nam drugega ne preostane. Sprašujem se, ali je sploh smiselno vztrajati v slovenskem nogometu, ki so ga ugrabili nekateri posamezniki z Nogometne zveze Slovenije in iz sodniške organizacije. Odločitve te ljudje, ki že 20 let gledajo le na lastne interese in so nedotakljivi, sprejemajo iz klimatiziranih pisarn in jim ni do dialoga. Na vse možne načine smo skušali priti do dogovorov, a ni šlo. Zdaj nam ne preostane drugega, kot da skupaj s predstavniki sedme sile poskusimo rešiti slovenski nogomet. Od delegiranja tekem do sodniških napak, razporejanja denarja od televizijskih pravic, selekcioniranja reprezentance in še marsičesa je narobe. Nekaj bo potrebno spremeniti,'' je bil besen Izet Rastoder in najavil konkretne korake, ki jih pri Olimpiji načrtujejo v prihodnosti.

Če ne bo šlo, bo septembra odšel

''Do septembra bomo skušali uporabiti vse pravne in tudi drugačne poti, da pridemo do dialoga z ljudmi na najvišjem nivoju. Če ne bo šlo drugače, se bomo sestali tudi z vodilnimi ljudmi preostalih klubov iz slovenske lige in skušali ugotoviti, kako naprej. Če ne bo šlo niti tako, bomo organizirali stavko in protestirali pred Nogometno zvezo Slovenije. Da dokažemo, da je stanje v slovenskem nogometu nevzdržno. Če še to ne bo dovolj, bom odšel iz slovenskega nogometa. Na Nogometni zvezi Slovenije denar dobivajo s strani UEFA, medtem ko se moramo klubi na trgu boriti, da pridemo do svojega dela. Oni na denar zgolj čakajo, mi se moramo zanj pošteno potruditi. Ob vsem tem pa se obnašajo, kot da so sami sebi namen,'' je bil oster prvi mož Olimpije, ki konkretnejših rešitev še nima, a poudarja: ''Rešitve so. Le potruditi se je treba, da do njih pridemo.'' Še veliko bolj hude obtožbe je v smeri odgovornih usmeril, ko je beseda nanesla na sodniško organizacijo. ''Napak je preveč. Napake so lahko človeške narave, lahko pa so tudi namerne. In ne morem se znebiti občutka, da pri nas velja to drugo. Dobivam vtis, kot da nekateri slovenski sodniki igrajo na stavnicah,'' je z besedami, ki bodo prav gotovo poskrbele za burne odzive, postregel predsednik Ljubljančanov. ''Stanje je enostavno nevzdržno,'' je druženje z novinarji zaključil eden izmed glavnih trgovcev z bananami na svetu, katerega misli so bile nepovezane, brez repa in glave. Le dodatna potrditev, da je zaradi zadnjih dogodkov res razburjen in se je za nastop pred javnostjo odločil v trenutku.

Ne spreglejte