Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
4. 12. 2012,
14.59

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Robert Englaro Ruud Gullit

Torek, 4. 12. 2012, 14.59

8 let, 6 mesecev

VIDEO: ''Gullitova pošast'' namučila Englara

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nekdanji slovenski reprezentant Robert Englaro se je pred 20 leti o velikem Milanu prepričal na lastne oči. Takrat se je italijanski velikan poigral z Olimpijo. Na igrišču je blestel tudi Ruud Gullit.

Olimpija je na gostovanje k eni izmed najboljših nogometnih ekip vseh časov odpotovala z upanjem, da iztrži čim nižji poraz. Na koncu jo je odnesla s štirimi prejetimi zadetki, največ opravka pa je imela z razpoloženo nizozemsko trojico Gullit – Rijkaard – van Basten. '' Težko jih je bilo držati. Sam sem pokrival Gullita. 'Monstruma' od igralca in človeka,'' se neposrednih dvobojev z znamenitim Nizozemcem spominja 43-letni Robert Englaro. Nekdanji branilec Olimpije je imel kasneje še nekaj opravkov z Milanom, saj ga je nogometna pot ponesla na Apeninski polotok (Foggia in Atalanta).

O tem, kako se nekdanji reprezentant spominja Milana in kaj pričakuje na današnji tekmi lige prvakov (na San Siru bo gostoval Zenit), lahko preverite v studijskem delu lige prvakov na Planet TV. Voditelju Daniju Bavcu bosta družbo delala Dušan Kosič in Sašo Udovič. Vabljeni k ogledu!

Ne spreglejte