Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 6. 2011,
11.57

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Domžale Darko Birjukov

Sreda, 1. 6. 2011, 11.57

4 leta, 6 mesecev

Več kot so v Domžalah pričakovali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Za Domžalčani je sezona, v kateri so se spet vrnili v sam vrh slovenskega nogometa. To so potrdili z naslovom podprvaka in prvim pokalom v zgodovini kluba.

Že ko so Domžalčani na začetku sezone sestavili ekipo, je bilo razumljivo, da bodo spet med ožjimi kandidati v boju za vrh. To so navsezadnje potrdili na zelenicah, za morebitni naslov prvaka, pa jim je malce zmanjkalo. Razloge lahko iščejo v jesenskem delu, ko so za Mariborom nekoliko preveč zaostali, pa čeprav so bili ob koncu sezone v položaju, ko ga lahko ujamejo, a so z bledo predstavno v Novi Gorici tekmecu olajšali delo. Drugi razlog pa tiči v neverjetnem številu poškodb, na kar bodo morali biti še posebej pozorni.

Domžale imajo zelo izkušeno ekipo, začetna enajsterica se ni veliko spreminjala, že od prej je bila večina igralcev dovolj dobro uigranih. Od prihoda Darka Birjukova na mesto trenerja od polovice prejšnje sezone, imajo Domžale spet čvrsto obrambo, v kateri sta po minutah največ zaupanja bila deležna Ivan Knezović in Tadej Apatič. Najmočnejši del Domžal je bila zvezna vrsta, v kateri so ob kapetanu Daliborju Teinoviću glavno breme nosili še Marko Drevenšek, štajerski vezist je kot edini odigral vse prvenstvene tekme v sezoni, Mitja Zatkovič in pa Juninho, ki se je dokončno potrdil kot eden najboljših vezistov v ligi. Med drugim je bil tudi najboljši posameznik v finalu pokala, ki je prvič pristal v domžalski vitrini. (Pre)veliko bremena pa je v konici napada moral prevzeti Damir Pekič, s 13 zadetki tudi najboljši strelec kluba in nasploh eden najučinkovitejših napadalcev v zgodovini slovenske lige. Glavni joker s klopi je bil Jernej Smukavec, ki bo od še večji disciplini v igri lahko še nadgradil nesporen talent.

Domžalčani so velik del sezone igrali brez poškodovanih Blaža Brezovačkega, Roka Hanžiča, Lucasa Horvata in Amerja Krciča. Nekaj časa je zaradi avanture v Bahrajnu manjkal Luka Elsner. Obenem pa so nekateri nogometaši predvsem Slobodan Vuk, pokazali, da imajo Domžalčani še nekaj nogometašev, na katere se lahko zanesejo.

Da je naslov podprvaka zaslužen priča tudi statistika, saj so bili najboljša domača ekipa s kar 13 zmagami. Vodstvo kluba je potrdilo, da bo skušalo zadržati trenutno zasedbo in jo morda še nadgraditi, s čimer bi Domžalčani spet ostali pri vrhu.

Ne spreglejte