Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
3. 9. 2011,
1.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Konstantin Vassiljev

Sobota, 3. 9. 2011, 1.24

8 let

Vassiljev: Slovenija mora biti v torek Estonija

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Najboljši estonski nogometaš leta 2010 in dolgoletni znanec 1. SNL je z zadetkom z bele točke omogočil Estoniji elegantno naskakovanje zmage. Zdaj so se na stežaj odprle tudi možnosti o drugem mestu.

Estonija v kvalifikacijskem ciklusu prikazuje dva obraza. Vsaj v rezultatskem smislu. Po prepričljivem porazu pri Italijanih in ''nesrečnem'' na Ferskih otokih, kjer so v prvem polčasu kar tekmovali v tem, kdo bo zapravil lepšo priložnost, so jo podobno kot lani Srbom zagodli še Slovencem. ''Psihično in fizično smo bili dobro pripravljeni na nalogo. To, kar smo želeli, smo napravili. Odločila je naša disciplinirana igra v obrambi, saj Slovenija, pošteno rečeno, ni imela nobene stoodstotne priložnosti. Nek pritisk je bil prisoten, ampak prejeti zadetek je bil plod naše napake. Naši protinapadi so bili veliko bolj nevarni, tako da bi lahko dali še kak zadetek,'' je po zmagi, ki je Estoniji povrnila upanje na evropsko senzacijo in preboj v dodatne kvalifikacije, povedal Konstantin Vassiljev. V prvem polčasu je z globinsko žogo imenitno zaposlil edinega napadalca v ekipi, ki ga je Samir Handanovič zaustavil na nepravilen način. Žoga se je znašla na beli točki, odgovornost v dvoboju z vratarjem, ki je v pretekli sezoni v italijanskem prvenstvu paral živce izvajalcem 11-metrovk, pa je prevzel prav ''Kostja''. ''Ne bom lagal. Bilo je prisotno malce trme, a sem dokazal, da imam dobre živce. Ponosen sem, da sem se tako poslovil od Stožic in Slovenije,'' je dodal novopečeni član ruskega Amkarja iz Perma.

Zadovoljstvo po zmagi nad Slovenijo je bilo ogromno, saj je Estonija prekinila negativni niz. ''Zajeli smo dobro porcijo svežega zraka in dokazali, da smo dobri. Zdaj je še vse odprto. Še gojimo upanje za drugo mesto, imamo tudi lažji razpored od Slovenije,'' je namignil Vassiljev, ki se bo sedaj dvakrat pomeril s Severnimi Irci. V zaključek kvalifikacij bo stopil neobremenjeno, Sloveniji pa je svetoval, kako naj odigra v torek. ''Pri Italijanih smo že gostovali. Slovenija mora, če želi uresničiti cilj, igrati bolje kot danes. Karakter tekme je lahko isti kot danes, samo Slovenija mora biti Estonija. Zelo disciplinirana v obrambi. Proti Italiji, ki je v zadnjem času spet postala velesila, bo res težko,'' je opisal možnosti Kekove čete na gostovanju v Firencah. A slovenski navijači se lahko tolažijo z mislijo, da upanje vendarle umira zadnje ...

Ne spreglejte