Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
7. 10. 2011,
12.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Konstantin Vassiljev

Petek, 7. 10. 2011, 12.03

8 let

Vassiljev: Slovenija nima slabih možnosti

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Estonska nogometna reprezentanca se poteguje za drugo mesto v skupini C. Če bi drevi zmagala na Severnem Irskem, bi v torek stiskala pesti za Kekovo četo, v Beogradu pa ji odgovarja zmaga Italije.

Estonija ni bila še nikoli tako blizu dodatnim kvalifikacijam, ki peljejo na največje tekmovanje, kar ga pozna nogometna Evropa. Septembra je šokirala javnost z zmago v Ljubljani, nato pa je pred domačim občinstvo nadigrala še Severno Irsko. Končni rezultat je znašal kar 4:1. Če bi Otočane premagala še v gosteh, bi ji bila vrata, ki vodijo do drugega mesta, na široko odprta. Moral bi se izpolniti le nujen pogoj. Srbija bi morala ostati brez domače zmage nad Italijo: ''Tudi mi navijamo za Italijo. V Beogradu pričakujem pošteno tekmo. Italija bo igrala zase, saj po slabem nastopu na SP 2012 potrebuje zmage, da si izboljša mesto na jakostni lestvici,'' je Sportalu iz deževnega in mrzlega Belfasta sporočil Konstantin Vassiljev. Dolgoletni znanec slovenskih prvoligaških igrišč je pred tedni v dresu ruskega Amkarja staknil poškodbo stegenske mišice. Bolečine so že skoraj pojenjale, tako da bi lahko ''Kosta'' drevi stopil na igrišče. ''Odločili se bomo tik pred tekmo. Gre na bolje, a še nisem povsem prepričan, da se bo izteklo.'' Končno odločitev bo podal estonski selektor.

Severna Irska, tudi ona bi se še lahko zavihtela na drugo mesto, želi Estoncem vrniti milo za drago za boleč poraz v Talinu. ''Ko sem prebiral časnike v Belfastu, sem se prepričal v ogromno željo gostiteljev, da nam vrnejo za poraz. V Talinu ni šlo tako gladko, kot priča rezultat. Pri 2:1 so imeli Irci kar nekaj priložnosti,'' se odmevne zmage spominja Vassiljev. V Belfastu bo tudi nekaj sto estonskih navijačev, saj so letalske povezave med Baltikom in Severno Irsko cenovno izjemno ugodne. Bodo Estonci med srečanjem z enim ušesom spremljali tudi razplet srečanja v srbski prestolnici? Če bi Srbi ugnali štirikratne svetovne prvake, bi sanje Estoncev o dodatnih kvalifikacih splavale po vodi: ''Mislili bomo predvsem nase. Če pa se bo izkazalo, da imamo dober rezultat, bomo takoj koga na naši klopi vprašali, kako se kaj razvija rezultat v Beogradu. Pripravljeni smo na vse, še imamo možnosti.'' Kaj pa meni nekdanji zvezni igralec Nafte in Kopra o možnostih Slovenije? ''Sploh nima slabih možnosti. Če bo Italija zmagala, mi pa v Belfastu ne bomo dobili točk, bo imela vse v svojih rokah. V naši skupini so možne še vse kombinacije, zato bo v torek še zelo zanimivo.'' Estonci takrat ne bodo odigrali kvalifikacijske tekme, saj bo petkova v Belfastu njihova zaključna, deseta. Bodo pa vseeno v tekmovalnem pogonu, saj bodo odigrali prijateljsko tekmo z Ukrajino. Če se bodo izkazali v Belfastu, bodo z zanimanjem med srečanjem prisluhnili tudi novicam iz Maribora …

Ne spreglejte