Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
3. 7. 2013,
16.00

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Fernando Llorente Carlos Tevez

Sreda, 3. 7. 2013, 16.00

5 let

V Torinu je pestro: Prišel še Llorente, Vučinić odhaja?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po Carlosu Tevezu so se pri Juventusu okrepili s še enim napadalcem. V sredo je bil že nekoliko pozabljeni Španec Fernando Llorente tudi uradno predstavljen v dresu Torinčanov.

Odličen posel je uspel Juventusu v letošnjem poletnem prestopnem roku. Za malo denarja je v klub pripeljal dva napadalca, ki vsaj po imenih sodita med najboljše na svetu. Za argentinskega zvezdnika Carlosa Teveza so Torinčani Manchestru Cityju odšteli devet milijonov evrov, zdaj je v klub prišel še Fernando Llorente, s katerim so se pri Juventusu za sodelovanje dogovorili že pred časom.

V vrste italijanskih prvakov je ta 28-letni visokorasli napadalec prišel kot prost igralec brez odškodnine, potem ko se je na neljub način razšel z Athletic Bilbaom. Baski so ga izsiljevali s podaljšanjem pogodbe, ki pa ga ni sprejel, zato je raje počakal, da ta izteče in bil zato v drugi polovici minule sezone v nemilosti kluba. Jasno je, da je z neigranjem marsikaj izgubil, a če pride v staro formo, bodo Torinčani dobili odličnega napadalca.

''Izpolnile so se mi sanje. Na mizi sem imel veliko ponudb, a izbral sem si Juventus, ker sem prepričan, da je takšna odločitev najboljša. Verjamem, da bom v Torinu uspešen. Komaj čakam, da začnem igrati. Veselim se sodelovanja s Carlosom Tevezom in preostalimi nogometaši Juventusa,'' je ob podpisu štiriletne pogodbe povedal nogometaš, ki je v španski izbrani vrsti doslej zbral 21 nastopov in zabil sedem golov. V novem klubu bo nosil dres s številko 14.

Vučinić za vsaj 15 milijonov v Rusijo?

Juventus se je torej okrepil s še enim napadalcem zvenečega imena, zato se poraja vprašanje, kakšna bo usoda preostalih napadalcev Juventusa, ki so bili v Torinu že od prej? Od vseh, ki so na plačilnem seznamu kluba, je najbolj zvenečega imena Mirko Vučinić. Prav črnogorski zvezdnik naj bi bil tisti, ki se bo najverjetneje preselil drugam. Zanimanje zanj so pokazali številni klubi, med drugim tudi londonski Tottenham in Zenit. Pri Rusih si ga zelo želi italijanski trener Luciano Spalletti, ki naj bi že v naslednjih dneh prišel ponj. Odškodnina, ki jo pri Juventusu zahtevajo za napadalca, ki je v Torinu dve leti, znaša 18 milijonov evrov. Po nekaterih informacijah naj bi se bili Torinčani pripravljeni pogoditi tudi za 15 milijonov, kolikor so Romi zanj odšteli pred dvema letoma.

Ne spreglejte