Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 1. 2022,
12.23

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

7

Natisni članek

Real Madrid UEFA Carlo Ancelotti

Ponedeljek, 31. 1. 2022, 12.23

2 leti, 3 mesece

Uefa presenetila Ancelottija z zahtevo, Španci začudeni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

7

Carlo Ancelotti | Se bo moral Carlo Ancelotti vrniti v "šolske klopi"? | Foto Reuters

Se bo moral Carlo Ancelotti vrniti v "šolske klopi"?

Foto: Reuters

Evropska nogometna zveza (Uefa) je obvestila trenerja madridskega Reala Carla Ancelottija, da bo moral obnoviti trenersko licenco, ki mu je potekla 31. decembra 2021, če bo še želel voditi bele baletnike. Španska nogometna zveza ne skriva začudenja. Uefo je opozorila, da bi bilo milo rečeno nenavadno, če bi moral izkušeni trener, ki je osvojil že 21 lovorik in v karieri vodil več kot 1.200 tekem, naknadno opravljati trenerski izpit.

Christian Eriksen
Sportal Junak zimskega prestopnega roka (p)ostal Srb

V taboru madridskega Reala je zadnji dan zimskega prestopnega roka mirno, saj je vodilni španski klub sprejel trdno odločitev, da ne bo spreminjal igralskega kadra. Za edini nemir je poskrbelo pismo Evropske nogometne zveze (Uefa), v katerem je krovna zveza spomnila trenerja Carla Ancelottija, da mu je konec leta 2021 potekla trenerska licenca. Če jo bo želel podaljšati, bo moral opraviti trenerski izpit. Španska nogometna zveza je stopila v stik z Uefo in ji dala vedeti, da so njene zahteve nepotrebne in smešne, saj je 62-letni Italijan v bogati trenerski karieri osvojil že 21 lovorik, vodil pa več kot 1.200 tekem.

Edini na svetu, ki je bil prvak v Angliji, Franciji, Italiji in Nemčiji

Pred kratkim je z Realom osvojil španski superpokal. | Foto: Reuters Pred kratkim je z Realom osvojil španski superpokal. Foto: Reuters Ancelotti že dalj časa spada med najuspešnejše nogometne trenerje. Nekdanji zvezdnik italijanskega nogometa, blestel je v dresih Milana, Rome, Parme in italijanske reprezentance, je v trenersko kariero vstopil zelo mlad. Pri 33 letih je postal pomočnik selektorja Italije, nato pa se leta 1995 posvetil klubskemu svetu. Dosegel je številne uspehe, osvojil kar 21 lovorik. Največ z Milanom, s katerim je dvakrat osvojil ligo prvakov, in Realom, s katerim je pred kratkim v Savdski Arabiji osvojil španski superpokal ter s tem povečal zbirko lovorik.

Državna prvenstva je osvajal tako v Italiji (Milan), Franciji (PSG), Nemčiji (Bayern) kot tudi Angliji (Chelsea), kar pred njim v zgodovini ni uspelo še nikomur. V tej sezoni je na dobri poti, da prvič postane prvak še z Realom. S tem bi postal prvak v vseh petih najmočnejših ligah na svetu.

Real bo poskušal v osmini finala izločiti francoski PSG: | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Real bo poskušal v osmini finala izločiti francoski PSG: Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Real nova tekma čaka 3. februarja, ko bo v pokalnem dvoboju gostovali v Bilbau pri Athleticu, že čez dva tedna pa sledi eden izmed vrhuncev sezone, prva tekma osmine finala lige prvakov, ko bo v Madridu gostoval PSG z nekdanjim kapetanom belih baletnikov Sergiem Ramosom. Ancelotti je v karieri vodil tudi Parižane, s katerimi je postal francoski prvak, neuspešno pa je naskakoval evropsko krono.

Ne spreglejte