Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
12. 11. 2012,
9.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Dominic Maroh Köln slovenska nogometna reprezentanca

Ponedeljek, 12. 11. 2012, 9.49

8 let

Uči se slovensko in želi med enajst

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dominicu Marohu se na prijateljski tekmi z Makedonijo zaradi odsotnosti Boštjana Cesarja nasmiha mesto v začetni enajsterici. Bo Dominic Maroh, podobno kot v Tirani, združil moči z Markom Šulerjem?

Petindvajsetletni sin slovenskega očeta in nemške matere je tokrat za spremembo iz Kölna na reprezentančni zbor prispel sam, saj je nemški klub zaradi pomembnega srečanja (v petek se bodo ''kozlički'' pomerili z Münchnom 1860) od selektorja in krovne nogometne zveze izprosil možnost, da tudi med tednom zadrži kapetana Miša Brečka. ''To bo dober preizkus za nas. V kvalifikacijah smo izgubili preveč tekem in točk, čeprav bi lahko dobili vsako tekmo. Zdaj bo na delu še nekaj novih igralcev, nekaj standardnih pa manjka. Zame bo tekma v Skopju zelo pomembna, saj želim igrati in ostati v začetni enajsterici. Vesel sem, da sem tukaj,'' je samozavestno na Brdu pri Kranju napovedal Dominic Maroh. Branilec Kölna bi lahko v Skopju v ožjem delu obrambe od prve minute združil moči s Šulerjem. ''Cesar in Šuler igrata skupaj že 4-5 let. Dobro sodelujeta, igrala sta skupaj tudi na svetovnem prvenstvu. Zavedam se, da sta v prednosti, a želim igrati in selektorju dokazati, da sem lahko v začetni enajsterici. Bolje je, da ima Slovenija na obrambnih mestih vsaj 3-4 igralce, namesto le dveh. Hočem povečati konkurenco,'' ne skriva ambicij ''legionar'' iz Solingena, ki je dres slovenske izbrane vrste oblekel trikrat, na kvalifikacijskem srečanju v Tirani pa se je prvič znašel med prvokategorniki. Ker bi rad ohranil status, mu dvoboj v Skopju ponuja prvovrstno priložnost, da selektorju dokaže, kako se znajde v odgovorni nalogi. Na še enem gostovanju na Balkanskem polotoku.

Stojanovićeva četa se bo v sredo predstavila zadnjič v tem letu. Zmaga ali poraz, igralcem ni vseeno. Od leta bi se želeli posloviti z ugodnim rezultatom, ki bi lahko predstavljal lepši obet za nadaljevanje kvalifikacij. ''Z reprezentanco ne igramo veliko tekem. Zato moraš ostati zbran na vsaki. Ni pomembno, ali je kvalifikacijska ali prijateljska. Dvoboj v Skopju je pomemben. Pričakujem dvoboj podobnih ekip. Lahko zmagamo in si dvignemo samozavest, kar bi bilo odlično pred nadaljevanjem kvalifikacij. Ekipa bo dobro pripravljena, upam, da bo tudi igrišče v Skopju v boljšem stanju od tistega, ki je bil na zadnji tekmi v Tirani,'' si je zaželel nekdanji branilec Nürnberga, kjer je nabiral prvoligaške izkušnje. S Kölnom nastopa v drugi ligi, kjer je pred sezono spadal med ožje favorite za hitro vrnitev med najboljše, a po 13 krogih za prvouvrščenih zaostaja že 17 točk.

Ne spreglejte