Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
9. 10. 2016,
16.24

Osveženo pred

6 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,30

1

Natisni članek

nogomet kvalifikacije za SP 2018

Nedelja, 9. 10. 2016, 16.24

6 mesecev, 2 tedna

Odzivi slovenskih reprezentantov po zmagi nad Slovaško

''To je bila prava Slovenija''

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,30

1

slovenija slovaska stozice | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska nogometna reprezentanca je po dolgem času nastopila v zeleni igralni opremi. Očitno ji je barva, ki jo je spremljala pri največjih uspehih, pisana na kožo, saj je favorizirani Slovaški v Stožicah vzela vse tri točke (1:0).

Slovenija – Anglija, Stožice, torek, 11. oktober, 20.45

 

Kvalifikacije za SP 2018:
Slovenija : Slovaška 1:0

 

Olimpija proti Hajduku?

''Morda je res nekaj na tem,'' se je v šali zasmejal kapetan Boštjan Cesar. V Stožicah ni manjkalo gledalcev, ki so dvoboj med Slovenijo in Slovaško zaradi podobnosti dresov ocenili kot srečanje med ljubljansko Olimpijo in splitskim Hajdukom. Zmaga je ostala doma, zadovoljstvo v očeh Katančeve čete pa ogromno.

''Slovaška je reprezentanca, ki dobro stoji na igrišču in se dobro brani, a smo imeli pobudo na igrišču. Če smo pošteni, je manjkalo pri Slovakih kar nekaj pomembnih igralcev. Tudi oni so imeli zaradi takšnih in drugačnih stvari za sabo nek čuden teden, a to ne zmanjšuje dejstva, da smo zelo dobro igrali. Dobro smo zaprli najbolj nevarnega Slovaka Mareka Hamšika,'' je po veliki zmagi dobro voljo širil Valter Birsa.

Bezjak že navajen, da mu zmanjka nekaj centimetrov

Roman Bezjak je že četrtič, odkar igra za reprezentanco, zatresel okvir vrat. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Roman Bezjak je že četrtič, odkar igra za reprezentanco, zatresel okvir vrat. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Slovenija je dolgo časa čakala na prvi udarec v okvir vrat. Dočakala ga je šele v zadnjih minutah prvega polčasa, ko se je za sunkovit strel z neposredne bližine odločil Roman Bezjak, a sreča ni bila njegova zaveznica, saj je slovaški vratar s konicami prstov preusmeril žogo v prečko.

Korošec je tako že četrtič, odkar igra za reprezentanco, zatresel okvir vrat. ''Najbolj je pomemben rezultat. Bo že vse prišlo na svoje mesto ob svojem času, včasih res zmanjkajo le centimetri. Najbolj sem vesel, da igram. Vedno dam vse od sebe,'' je pojasnil napadalec Darmstadta, ki v nemškem prvenstvu še čaka na prvenec. V reprezentanci je zadel v polno spomladi, ko je na Bonifiki padla Makedonija (1:0).

Tako je treba igrati

"To je način, kako treba igrati. Lahko smo zadovoljni, tako mi kot gledalci in vsa Slovenija." | Foto: Vid Ponikvar "To je način, kako treba igrati. Lahko smo zadovoljni, tako mi kot gledalci in vsa Slovenija." Foto: Vid Ponikvar Kapetan Boštjan Cesar je pohvalil izvrstno ozračje v slačilnici, zahvalo pa je podal tudi občinstvu, ki je v Stožicah po skoraj poldrugem letu dočakalo novo reprezentančno zmago.

''Vseh 95 minut so nam stali ob strani, lažje je bilo igrati z njihovo pomočjo,'' se nadeja, da bo slovenska reprezentanca v torek deležna podobne podpore. Upa tudi, da bodo njegovi soigralci proti Angliji podobno razpoloženi, borbeni in disciplinirani, kot so bili proti Slovakom, pohvalil pa je tudi strelca Roka Kronavetra, ki je zadel v polno le po 103 sekundah igre.

''Tudi Iličić je odigral fenomenalno tekmo. Skupaj z Bezjakom in Birso je pritiskal na zadnjo linijo Slovaške, tako da je bilo nam branilcem lažje. Imeli smo manj dela. To je bila prava Slovenija. To je način, kako treba igrati. Lahko smo zadovoljni, tako mi, kot gledalci in vsa Slovenija,'' si je oddahnil po zmagi, s katero se je dokončno prekinila vez z negativno energijo, posledico afere Kampl.

Veliko lepega o navijačih, v Stožicah se jih je zbralo več kot deset tisoč, je imel za povedati tudi Bezjak. ''Gledalce smo s svojo borbenostjo pripravili do tega, da so nas bodrili,'' ga je navdušila bučna podpora, s katero je občinstvo v Ljubljani preglasilo goste.

Slovenija je z zmago pridobila na samozavesti. | Foto: Vid Ponikvar Slovenija je z zmago pridobila na samozavesti. Foto: Vid Ponikvar

Končno brez napake

''Živeli smo za to tekmo. Vedeli smo, kaj nam prinaša in odnaša. Tega smo se zavedali od prve minute in ostali zbrani. V prejšnjih tekmah smo delali napake, danes pa nismo storili niti ene vidnejše. To je bil ključ,'' je vesel, da si kot obrambni steber ni privoščil nobene napake, ki bi bila usodna in Slovakom pomagala do ugodnega rezultata.

Slovenija je z zmago pridobila na samozavesti, v torek pa se ji ponuja priložnost, da z zmago nad favorizirano Anglijo celo prevzame vodstvo na lestvici.

Ne spreglejte