Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 1. 2013,
16.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Mišo Brečko slovenska nogometna reprezentanca Bojan Jokić Marko Šuler Jasmin Kurtić Srečko Katanec

Petek, 11. 1. 2013, 16.15

8 let

Šuler: To je res nekaj pozitivnega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nekatere izmed slovenskih nogometnih reprezentantov, ki si služijo kruh v tujini, smo povprašali o tem, kaj menijo o novem selektorju. Na račun Srečka Katanca smo slišali le hvale. Kaj so povedali?

Mišo Brečko: "Igralci ne smemo preveč komentirati odločitve Nogometne zveze Slovenije in se ubadati s tem, kdo je selektor. Prišel je Srečko Katanec, to je odločitev, ki so jo sprejeli pristojni, mi pa bomo še naprej seveda morali dajati vse od sebe in delati v dobro Slovenije, kot smo doslej. Seveda gre za trenerja, ki je v preteklosti naredil izjemne rezultate. Ko je Slovenija pod njegovim vodstvom navduševala, sem jo seveda spremljal in se iskreno veselil tistih velikih uspehov. Seveda si želim, da bi se zgodba zdaj ponovila. Upajmo na najboljše."

Bojan Jokić: "Žal mi je, da se je moral Slaviša Stojanović posloviti, rezultati so bili pač slabi. Vsi skupaj smo zakuhali situacijo, v kakršni smo, a v nogometu je pač tako, da je na koncu odgovoren le trener. Ni presenečenje, da je bila selektorska naloga zaupana Katancu, saj gre za trenerja, ki je v javnosti zelo priljubljen, kar je seveda dobrodošlo, hkrati pa za njim stojijo rezultati. Še vedno se dobro spomnim, kako smo od veselja tekali po ulicah, ko se je Slovenija uvrstila na EP 2000 in SP 2002, in jo je vodil Srečko, zdaj pa bom igral pod njegovim vodstvom, česar se zelo veselim. Upam in verjamem, da bo tudi tokrat podobno uspešen kot pred dobrim desetletjem. S Srečkom sva se že slišala, pogovor je bil bolj informativne narave, in kratek. Časa za pogovore bo več kot dovolj, ko pridem v reprezentanco, če bom seveda vpoklican."

Jasmin Kurtić: "Srečka se tako kot vsa Slovenija spominjam po dobrem. Spomin je lep, z reprezentanco je imel zelo dobre rezultate, bil na evropskem in svetovnem prvenstvu. In to zapored, kar ni mala stvar. Naredil je veliko za Slovenijo, za tako malo državo. Njegov prihod prinaša dodaten motiv. Na začetku kvalifikacij nismo imeli veliko sreče in dobrih rezultatov, zdaj prihaja selektor z veliko izkušenj in znanja."

Marko Šuler: "Osebno ga ne poznam, je pa fino, da so se dogovorili z njim. Kot igralec pri teh stvareh niti nimam vpliva. Njegov izbor je zagotovo najboljši za nogomet. Čez noč je vse postalo pozitivno. Le kdo se ne bi spominjal časov, ko smo spremljali Katančevo reprezentanco, dihali in živeli za Slovenijo, kot da bi bil sam na EP 2000 ali pa SP 2002. To so res lepi spomini, ki so oživeli pred nadaljevanjem kvalifikacij. Če gledam na odzive javnosti, tako medijev kot ljudi, vsi stojijo za Katancem. Celotna Slovenija. To je res nekaj pozitivnega, da se kvalifikacijski ciklus nadaljuje v pozitivnem zagonu. Za zdaj vse skupaj izgleda zelo pozitivno. Za nami je res težko obdobje. Nobeden od nas si ga ni želel."

Mišo Brečko: "Glede sistema igre in tega, da naj bi selektor odslej igral z s tremi centralnimi in brez bočnih branilcev, pa lahko rečem le to, da se tudi s tem ne obremenjujem preveč in se za svoje mesto v reprezentanci ne bojim. Selektor se bo odločil, tako kot se bo, mi pa bomo morali njegovo odločitev seveda sprejeti. Kakršnakoli že bo."

Bojan Jokić: "Slišal sem o novem sistemu, o katerem razmišlja selektor, a se tega, da bi izgubil svoje mesto v reprezentanci, ne bojim. Tudi v Chievu sem že igral v takem sistemu, pa nisem imel težav, v Gorici pa smo tako ali tako igrali v sistemu 3-5-2, ko sem še začenjal mojo nogometno pot. Bo pa selektor seveda odločal kaj in kako."

Jasmin Kurtić: "Vsak trener ali selektor ima svoje zamisli. Če se bodo uresničile, se jim bomo morali igralci prilagoditi. Kakšna novost vzame več časa, kakšna manj. Sam že komaj čakam na tekmo z BiH. Reprezentanca se ni zbrala že kar nekaj časa. Če bom vpoklican, bom komaj čakal na to, da pokažem najboljše kar znam."

Marko Šuler: "Sistem s tremi branilci sem igral nazadnje v Gorici. Od tega je sedem let. O sistemu bolj špekulirajo mediji, na igrišču pa je transformacija in ni čutiti toliko razlike. Selektor ve, kaj bo najboljše, to bomo tudi upoštevali. Trajajo bo nekaj časa, da se navadimo, a ni to nič kaj tako posebnega, da bi lahko povzročalo večje preglavice."

Ne spreglejte