Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 7. 2011,
7.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Domžale

Petek, 22. 7. 2011, 7.38

8 let

Splitčani so bili pač boljši

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Domžalčanom v Dalmaciji ni uspel preobrat in preboj v 3. predkrog kvalifikacij za ligo Europo. Trener Darko Birjukov je priznal, da je bil hrvaški klub enostavno premočan za njegove fante.

Slovenski pokalni prvaki so po dveh tekmah proti RNK Splitu sklenili z igranjem v Evropi za to sezono. V 35. sekundi drugega polčasa in izjemnem zadetku Lucasa Maria Horvata z 18 metrov je že dišalo po domžalskem presenečenju, a so se Splitčani pobrali in na koncu celo prepričljivo dobili tudi drugi obračun s 3:1. Skupno je tretji najboljši klub minule sezone hrvaškega prvenstva napredoval z izidom 5:2.

Na obeh tekmah je bil za Domžale nezaustavljiv Duje Čop, ki je zadel tudi na povratni tekmi in ob tem nastreljal še vratnico. "Splitčani so pokazali, da so v tem trenutku boljša ekipa od nas, in popolnoma zasluženo bodo nadaljevali igre v Evropi. Na igrišču se je videlo, da smo manj sveži od domačinov. To je bila že naša četrta tekma v 12 dneh in glede na vremenske pogoje, ki so vladali na zadnjih treh tekmah, nam je danes primanjkovalo moči. Tokrat so bili pogoji za igro še najboljši. Videlo se je, da je Split močnejši v dvobojih, skokih in vsaka odbita žoga je končala v njihovih nogah. Ko dosežeš gol, je za vsako ekipo najpomembneje, da umiri igro, saj v nadaljevanju pride do nervoze v ekipi nasprotnika. Na to smo računali, vendar smo nemudoma dobili izenačujoči gol in Splitčani so bili znova v psihološki prednosti. Težko se je bilo znova vrniti, saj je Split zelo dobra ekipa, ki zna igrati in ima čvrsto obrambo. Točno se ve, kaj kdo dela, in še enkrat jim čestitam za zasluženo zmago ter jim želim veliko uspeha proti Fulhamu," je poudaril trener Domžal, Darko Birjukov.

Splitčani se bodo tako v 3. predkrogu srečali s Fulhamom, Londončani pa so seveda v tem obračunu veliki favoriti. "Vem, kaj pomeni igrati v Evropi in dobiti prvo tekmo. Domžale so prišle neobremenjene, kot sem tudi napovedal in v nasprotju z nami zelo solidno igrale v prvem polčasu. Po prejetem zadetku smo se prebudili in spoznali, da je vrag odnesel šalo. Moram biti zadovoljen. Sedaj z zadovoljstvom pričakujemo Fulham. V teh tekmah ne bomo imeli česa izgubiti, zato bomo igrali sproščeno in v tem primeru je najlažje igrati nogomet," je še povedal strateg, Ivan Katalinić.

Prve tekme 3. predkroga kvalifikacij za ligo Europo bodo 28. julija, povratne pa bodo 4. avgusta.

Ne spreglejte