SiolNET. Sportal Nogomet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Spins bo vložil predlog za stečaj Primorja

2

termometer

Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije se je zavzel za vložitev predloga za začetek stečaja in pripravo ovadbe zoper pooblaščene osebe Nogometnega kluba Primorje.

Za predsednika v novem mandatnem obdobju je bil vnovič izvoljen Dejan Stefanović. NK Primorje je v pretekli sezoni zaradi finančnih težav zabredlo v hudo krizo in tako za sezono 2011/2012 ni dobilo licence za igranje.

Na četrtkovi skupščini, udeležilo se je je skoraj 80 predstavnikov vseh klubov 1. in nekaterih klubov 2. slovenske nogometne lige, so bili v nov upravni odbor izvoljeni Ermin Rakovič, Janez Strajnar, Dejan Grabić, Alen Ćoralić, Dalibor Radujko, Mitja Viler, Luka Elsner ter Zoran Pavlović. Skupščine so se udeležili tudi predsedniki nogometnih sindikatov iz Srbije, Črne Gore in Hrvaške.

Kot je zapisano na spletni strani sindikata, je bilo osrednje vprašanje skupščine namenjeno prenosu osebnostnih pravic slovenskih nogometašev ter reprezentantov na sindikat Spins. Vsi slovenski profesionalni nogometaši, ki so člani Spins, so namreč s posebno pogodbo ter tudi z novo pristopno izjavo na Spins prenesli vse pravice do izkoriščanja njihove javne podobe v povezavi z Nogometno zvezo Slovenije (NZS).

Skupščina je soglasno podprla predlog, da se uporabi vsa pravna sredstva, da se NZS in njenim sponzorjem prepreči uporaba javne podobe slovenskih nogometašev v komercialne namene, dokler ne bo zadoščeno vsaj nekaterim od predlogov, ki jih od NZS zahteva Spins, je zapisano na spletni strani sindikata.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin