Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 4. 2021,
21.08

Osveženo pred

2 leti, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,15

Natisni članek

Granada Ronald Koeman Lionel Messi Lionel Messi Barcelona La Liga špansko prvenstvo

Četrtek, 29. 4. 2021, 21.08

2 leti, 12 mesecev

Špansko prvenstvo, 33. krog (zaostali tekmi)

Nepričakovana senzacija v Barceloni, ki je osrečila Oblaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,15
Lionel Messi | Bo Lionel Messi po koncu sezone sklenil dogovor z Barcelono in ostal v Kataloniji? | Foto Guliverimage

Bo Lionel Messi po koncu sezone sklenil dogovor z Barcelono in ostal v Kataloniji?

Foto: Guliverimage

Nogometaši Barcelone so zapravili priložnost, da prvič po dolgem času prevzamejo vodstvo v španskem prvenstvu. Na domači zelenici so namreč izgubili proti Granadi in tako pet krogov pred koncem ostajajo za Oblakovim Atleticom. So pa navijači Barcelone danes vendarle dobili dobro novico. Prvi zvezdnik Lionel Messi je namreč po poročanju katalonske televizije TV3 vse bližje sklenitvi dogovora z Barcelono, da bi ostal na Camp Nouu tudi po tej sezoni.

Danes je Barcelona izgubila zelo pomembno srečanje. Granada jo je na njenem terenu premagala z 2:1, pa čeprav so domači prek Lionela Messija povedli v 23. minuti. Darwin Marchis in Jorge Molina sta v drugem polčasu šokirala gostitelje in jim preprečila, da bi zavzeli vrh prvenstvene lestvice. V 66. minuti je rdeč karton dobil še trener Blaugrane Ronald Koeman.

Razočaranje najboljšega strelca la lige. | Foto: Reuters Razočaranje najboljšega strelca la lige. Foto: Reuters

Barcelona je bila nevarnejša, žoga je bila v posesti njenih nogometašev kar 82 odstotkov igralnega časa, razmerje v strelih na gol pa je znašala 14:5 v korist poražencev. Granada je merila le dvakrat v okvir vrat in obakrat zatresla mrežo Kataloncev, ki tako na lestvici ostajajo na tretjem mestu.

Koeman: Leo bi moral končati kariero pri Barceloni

Ronald Koeman se spogleduje z osvojitvijo dvojne španske krone. | Foto: Reuters Ronald Koeman se spogleduje z osvojitvijo dvojne španske krone. Foto: Reuters Katalonci so v zadnjih tednih v izjemni formi. Na zadnjih 17 tekmah so vknjižili kar 15 zmag, osvojili tudi pokalno lovoriko, če pa bi postali še prvaki, bi bil to še razlog več, da bi z njimi tudi v prihodnje ostal Lionel Messi. Argentinskemu superzvezdniku po koncu sezone poteče pogodba s Katalonci. Za 33-letnega napadalca, šestkratnega dobitnika priznanja nogometaša leta na svetu, vlada ogromno zanimanje. Vse več je govoric, da je PSG zanj že poslal uradno ponudbo.

"Upam, da bo Leo ostal z nami. Če vprašate mene, bi moral končati kariero prav pri Barceloni. A to je njegova odločitev. Zdaj me zanimajo le zmage na tekmah, bomo videli, kaj se bo zgodilo po koncu sezone," je o nedavnih govoricah o tem, da je PSG predstavil Messiju zelo izdatno ponudbo, dejal trener Barcelone Ronald Koeman.

Lionel Messi
Sportal Mediji: Messi dobil uradno ponudbo PSG

Po vrnitvi iz ZDA na položaj direktorja?

Argentinec je z Barcelono letos že osvojil pokalno lovoriko, v prvenstvu je s 26 zadetki prvi strelec. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Argentinec je z Barcelono letos že osvojil pokalno lovoriko, v prvenstvu je s 26 zadetki prvi strelec. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Po poročanju katalonske televizijske TV3 bi se lahko saga okrog nadaljevanja kariere Messija razpletla tudi drugače, saj naj bi bil nedavno storjen pomemben korak pri tem, da Messi ostane zvest Blaugrani. Prejšnji teden je namreč njegov oče Jorge Messi, ki je tudi njegov zastopnik, sestankoval s predsednikom Joanom Laporto. Prvi mož Barcelone je letos večkrat izpostavil, da je njegov največji cilj zadržati Messija v klubu. Barcelona ima opravka z veliko finančno krizo, skupni dolgovi presegajo milijardo evrov, a si Laporta prizadeva, da bi vseeno prepričal Argentinca v skupen projekt.

Po poročanju TV3 je Messi pripravljen nositi dres Barcelone za manjšo plačo kot do zdaj, klub pa mu v zameno obljublja, kako bi ga po sklenitvi kariere čakal funkcionarski položaj pri klubu. Predsednik Laporta naj bi svojo ponudbo sporočil Messiju po opravljeni notranji reviziji kluba, ki bo razkrila največje finančne preglavice. Če gre verjeti napovedih TV3, bi lahko Messi pri Barceloni nastopal še dve leti, nato pa bi se preselil na drugo stran velike luže, kjer bi se preizkusil v severnoameriški profesionalni ligi MLS. Ko bi nato sklenil kariero in obesil nogometne čevlje na klin, bi ga pri Barceloni čakala ena izmed direktorskih vlog.

Diego Simeone
Sportal Simeone se je posul s pepelom, Oblaku se vse manj smeji

Špansko prvenstvo, 33. krog (zaostali tekmi):

Sreda, 28. april:
Athletic Bilbao : Villarreal 2:2 (1:0)
Morcillo 14., Garcia 76.; Orellana 70., Weissmna 85.

Četrtek, 29. april:
Barcelona : Granada 1:2 (1:0)
Messi 23.; Machis 63., Molina 79.; RK: Koeman 66./Barcelona

Najboljši strelci:

26 – Messi (Barcelona),
21 – Benzema (Real), 
20 – Moreno (Villarreal),
19 – Suarez (Atletico Madrid), 
17 – En Nesyri (Sevilla), 
13 – Isak (Real Sociedad),
12 – Aspas (Celta), Mir (Huesca)
...

Ne spreglejte