Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 2. 2024,
23.00

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Vitor Roque Girona Athletic Bilbao Barcelona Real Madrid Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak La Liga špansko prvenstvo

Ponedeljek, 5. 2. 2024, 23.00

2 meseca, 3 tedne

Špansko prvenstvo, 23. krog

Sevilla ulovila dragocene točke, Oblakov Atletico ponagajal Realu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Atletico Madrid Real Madrid Brahim Diaz Jan Oblak | Brahim Diaz je v 20. minuti premagal Jana Oblaka in Real povedel v vodstvo. | Foto Reuters

Brahim Diaz je v 20. minuti premagal Jana Oblaka in Real povedel v vodstvo.

Foto: Reuters

V 23. krogu španskega prvenstva je vodilni Real Madrid na mestnem derbiju gostil Atletico Madrid. Jan Oblak in soigralci so se na koncu veselili točke, potem ko je Marcos Llorente v 93. minuti zadel za 1:1. Oblaka je sicer v 20. minuti premagal Brahim Diaz. V soboto je Barcelona s 3:1 premagala Alaves. Teden po napovedi, da po sezoni odhaja trener Xavi, je odigrala eno najboljših tekem te sezone. Drugouvrščena Girona je s šestim Realom Sociedadom igrala 0:0. Sevilla je v zadnji tekmi kroga v gosteh ugnala Rayo Vallecano in se povzpela na 15. mesto.

FC Barcelona Xavi
Sportal Xavi brez dlake na jeziku udaril po Realu in sodnikih

Marcos Llorente je v sodnikovem dodatku zadel za remi 1:1. | Foto: Reuters Marcos Llorente je v sodnikovem dodatku zadel za remi 1:1. Foto: Reuters Real Madrid se je na razprodanem prenovljenem stadionu Santiago Bernabeu pomeril z Atleticom Madridom. Beli baletniki so v tej sezoni izgubili le dvakrat. Na prvenstvu in v pokalu, obakrat prav proti Janu Oblaku in soigralcem. A tokrat so prvič imeli prednost domače zelenice, na lestvici pa deset točk prednosti. In zdelo se je, da jo bodo povišali na 13. Od 20. minute so po golu Brahima Diaza vodili. Na obeh straneh v nadaljevanju tekme sicer ni manjkalo priložnosti, a smo na naslednji gol čakali vse do 93. minute. Tik pred koncem tekme je Memphis Depay podal, Marcos Llorente pa je zadel za končni izid 1:1. Takoj po odmoru je sicer do gola prišel tudi Atletico, toda zadetek Stefana Savića po posredovanju sistema VAR zaradi prepovedanega položaja ni obveljal. 

Nova zvezda Barce: gol in dva kartona v 13 minutah

Robert Lewandowski je zadel za vodstvo Barcelone z 1:0. Na koncu je zmagala s 3:1. | Foto: Guliverimage Robert Lewandowski je zadel za vodstvo Barcelone z 1:0. Na koncu je zmagala s 3:1. Foto: Guliverimage Barcelona je v soboto gostovala pri Alavesu in zmagala s 3:1. Prvi gol za blaugrano je že v prvem polčasu zabil Robert Lewandowski. Na 2:0 je v drugem povišal Ilkay Gundogan, nato pa mesto na zelenici prepustil 18-letnemu Brazilcu Vitorju Roqueju. In le štiri minute pozneje je postavil končni izid tekme 3:1. Ta je bil že junak sredine zmage nad Osasuno in najdražji igralec zimskega prestopnega roka. Je pa štiri minute po golu zaradi prekrška dobil prvi rumeni karton, še pet minut pozneje pa še drugega in bil izključen.

Vitor Roque je igral samo 13 minut: najprej je dal gol, nato dobil dva rumena kartona. | Foto: Guliverimage Vitor Roque je igral samo 13 minut: najprej je dal gol, nato dobil dva rumena kartona. Foto: Guliverimage

Drugouvrščena Girona, največje pozitivno presenečenje sezone, je imela opravka z zahtevnim tekmecem. V Katalonijo je prišel Real Sociedad, udeleženec osmine finala lige prvakov, kjer ga že čez dva tedna čaka prva tekma s PSG. Tekma se je končala brez zmagovalca in brez zadetka.

Vitor Roque
Sportal Biser Barcelone uresničil sanje in padel na kolena

Špansko prvenstvo, 23. krog:

Petek, 2. februar:

Sobota, 3. februar:

Nedelja, 4. februar:

Lestvica:

Najboljši strelci:

14 – Bellingham (Real Madrid), Dovbik (Girona), Mayoral (Getafe)
13 – Morata (Atletico)
11 – Griezmann (Atletico)
10 – Budimir (Osasuna), Moreno (Villarreal), Duro (Valencia)
9 –  Guruzeta (Athletic), Lewandowski (Barcelona)

Atletico Madrid Rayo Vallecano
Sportal Real spet na vrhu, Barcelona do tesne zmage, Oblak dobil gol, a slavil
Girona
Sportal Oblakovi premagali Valencio in prehiteli Barcelono, Girona znova na vrhu
Lionel Messi
Sportal Na dražbo prtiček, ki je spremenil kariero Lionela Messija in zgodovino nogometa
Ne spreglejte