Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
13. 9. 2018,
19.10

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Dejan Djermanović slovenski nogometaši na delu v tujini

Četrtek, 13. 9. 2018, 19.10

5 let, 7 mesecev

Dejan Djermanović

Slovenski nomad okrepil estonsko Barcelono

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Djermanović | Ko je Dejan Djermanović debitiral za Olimpijo, je dosegel kar tri zadetke. | Foto Vid Ponikvar

Ko je Dejan Djermanović debitiral za Olimpijo, je dosegel kar tri zadetke.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski nogometaš Dejan Djermanović ima novega delodajalca. Ljubljančan, ki je poleti dopolnil 30 let, bo po BiH, Bolgariji, Srbiji, Kazahstanu in Poljski okusil še moč ligaškega nogometa v Estoniji. Izkušeni napadalec je do konca koledarskega leta sklenil dogovor s klubom Paide Linnameeskond.

Slovenski nogomet bo imel v tej sezoni tudi predstavnika v Estoniji. Na Baltik se je preselil Dejan Djermanović. Slovenski nogometni nomad je v zadnjem desetletju zamenjal že ogromno klubov. Nazadnje je nosil dres poljskega drugoligaša Stal Mielec, zdaj pa se bo preizkusil v Estoniji.

Stari znanec 1. SNL

Dejan Djermanović si bo nogometni kruh služil v Estoniji. | Foto: Facebook Dejan Djermanović si bo nogometni kruh služil v Estoniji. Foto: Facebook Tamkajšnja liga je pisana na kožo strelcem, saj se v estonskem prvenstvu v povprečju dosega največ zadetkov v Evropi. Palle Linnameeskond je po 26 krogih estonskega prvenstva na šestem mestu, zaradi podobnosti v barvi dresov pa nosi na Baltiku poseben vzdevek, estonska Barcelona.

Djermanović je stari znanec 1. SNL, kjer je odigral 66 tekem in dosegel 18 zadetkov.  Najbolj je bil razigran v sezoni 2010/11, ko je v jesenskem delu v dresu velenjskega Rudarja dosegel osem golov, nato pa se preselil v Bolgarijo (Litex), kjer pa ni potekalo vse po njegovih načrtih. Leto dni pozneje se je vrnil v domovino, sklenil pogodbo z Olimpijo in uresničil otroške želje. V krstnem nastopu je proti lendavski Nafti zablestel in dosegel kar tri zadetke, pozneje pa plačal visoko ceno številnim zdravstvenim težavam, ki so ga oddaljile od igrišča in poskrbele, da je izgubil tekmovalni ritem.

Na Poljskem se je nazadnje mudil pri drugoligašu Stalu, kjer je v prejšnji sezoni dosegel sedem zadetkov, v dresu Paideja pa bi lahko debitiral v soboto na gostovanju pri Tallinni Kalev. 

Ne spreglejte