Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 5. 2021,
15.52

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

NZS Severna Makedonija slovenska nogometna reprezentanca do 21 let Milenko Ačimović

Ponedeljek, 24. 5. 2021, 15.52

2 leti, 11 mesecev

seznam za prijateljsko tekmo

Ačimović izbral varovance za obračun s Severno Makedonijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Milenko Ačimović | Milenko Ačimović je izbral zasedbo za prijateljsko tekmo s Severno Makedonijo. | Foto Vid Ponikvar

Milenko Ačimović je izbral zasedbo za prijateljsko tekmo s Severno Makedonijo.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska reprezentanca do 21 let bo 3. junija ob 16.00 v Krškem odigrala prijateljsko tekmo z izbrano vrsto Severne Makedonije. Selektor Milenko Aćimović je predstavil seznam 23 igralcev, ki se bodo zbrali 30. maja v Čatežu ob Savi, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije.

Matjaž Kek
Sportal Kek vpoklical tudi slovenskega čudežnega dečka

V primerjavi z mlado reprezentanco, ki je nedavno nastopala na evropskem prvenstvu do 21 let, je tokrat na seznamu precej mlajših fantov. V kvalifikacijah za naslednje evropsko prvenstvo, ki se začenjajo septembra, namreč lahko nastopajo le igralci letnika 2000 ali mlajši.

"Prišlo je do menjave generacij, tako da začenjamo novo zgodbo. Ostalo nam je šest fantov, ki so bili del ekipe na evropskem prvenstvu do 21 let, vsi ostali pa bodo praktično prvič vključeni v mlado reprezentanco Slovenije. Vpoklicati sem želel še nekatere druge nogometaše, vendar so jim udeležbo na tokratni reprezentančni akciji preprečile poškodbe oziroma klubske kvalifikacijske tekme," je pojasnil Aćimović.

Pomembna z vidika kvalifikacijskega ciklusa

"Ne glede na vse, je pred nami zahtevna tekma s Severno Makedonijo, do katere imamo še nekaj časa, da se ustrezno pripravimo. Pomembno je, da se dobro spoznamo in uigramo, saj bo vsaka prijateljska tekma zelo pomembna z vidika novega kvalifikacijskega ciklusa, ki je pred nami," je dodal selektor, ki je na reprezentančni seznam uvrstil tri nogometaše letnika 2003.

Slovenija bo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo do 21 let 2023 igrala v skupini B skupaj z Anglijo, Češko, Albanijo, Kosovom in Andoro.

Seznam vabljenih igralcev: Amir Feratović (Roma), Kai Cipot (Mura), Klemen Hvalič (Empoli), Žan Luk Leban (Everton), Tjaš Begić (Gorica), Gašper Pečnik (Aluminij), David Flakus Bosilj (Aluminij), Rok Maher (Bravo), Mark Španring (Bravo), Žan Trontelj (Bravo), Dušan Stojinović (Celje), Maj Rorič (Celje), Dario Kolobarić (Domžale), Tamar Svetlin (Domžale), Benjamin Markuš (Domžale), Aljoša Matko (Maribor), Vid Koderman (Maribor), Martin Turk (Parma), Aljaž Casar (Rheindorf), Michael Pavlović (Olimpija), Enrik Ostrc (Olimpija), Gal Kurež (Olimpija), Nik Prelec (Sampdoria).
Matjaž Kek
Sportal Mura je napravila čudež
Hrvaška Madžarska 2019 Poljud Split
Sportal Hrvati so se odločili glede Slovenije
 
Ne spreglejte