Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
1. 9. 2015,
20.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Srečko Katanec Josip Iličić Robert Berić

Torek, 1. 9. 2015, 20.21

8 let

Selektor brez Jana Oblaka in s številnimi vprašanji

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Trenirali so že v ponedeljek, a prvi pravi trening slovenskih reprezentantov, ki se pripravljajo na sobotno tekmo s Švico, smo videli šele v torek v Stožicah.

V ponedeljek so se okoli poldneva, nekateri so prišli pozneje, najboljši slovenski nogometaši oziroma tisti, na katere bo tokrat računal selektor Srečko Katanec, zbrali na Brdu pri Kranju. Popoldne so v Lescah prvič vadili, a to je bil zgolj regeneracijski trening. Udeležilo se ga je 12 nogometašev.

Danes nekaj minut čez 17. uro so prvič trenirali resneje. V Stožicah je bilo le 23 od 24 nogometašev, na katere bo na tokratnih tekmah kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016 v Franciji računal selektor. Manjkal je morda najbolj cenjen slovenski nogometaš ta hip Jan Oblak.

"Ostal je v hotelu, a ni poškodovan. Počiva," so odsotnost vratarja madridskega Atletica pojasnili v reprezentanci in dodali, da ga zraven ne bo niti v sredo, ko nogometaše čakata dva treninga (oba v Lescah). Tisti z bolj bujno domišljijo so morda pomislili, da se pripravlja odmeven prestop. V Angliji so do 19. ure lahko še trgovali, znano je, da Manchester United po spodrsljaju z Davidom De Geo čaka negotova vratarska prihodnost, za Škofjeločana se je velikan z Old Trafforda v preteklosti že zanimal, a kmalu je bilo jasno, da iz tega ne bo nič. Kot je jasno tudi to, da Oblaka zraven ni bilo zaradi lažjih bolečin, ki jih čuti v nogi, a ne gre za nič hujšega, smo izvedeli pozneje.

Josip Iličić se je preselil kar v obrambo

Pozornost smo raje preusmerili na zelenico največjega slovenskega štadiona, na kateri so reprezentanti – z njimi je še zadnjič treniral novinec v izbrani vrsti, mladi nogometaš Olimpije Nik Kapun, ki se bo v sredo priključil mladi reprezentanci – delali zelo zavzeto. Pred tekmami, ki so pred nami, se selektor verjetno ubada predvsem z vprašanjem, kako v začetno enajsterico skupaj uvrstiti Josipa Iličića in Valterja Birso, ki na začetku sezone blestita v Italiji.

Po zgolj enem resnem treningu odgovora še nismo dobili. Kako naj bi ga. Pri igri na dva gola, v kateri je padel le en gol – zabil ga je Jasmin Kurtić, ki se zdi zacementiran v prvi postavi – je zvezdnik Fiorentine igral celo na levi strani obrambe in se tam presenetljivo dobro znašel. Da bi ga tam videli tudi takrat, ko bo šlo zares, seveda ni najmanjših možnosti.

Kot verjetno ni možnosti niti za to, da bi se na klop preselil izkušeni Milivoje Novaković. Z naskokom najboljšega strelca te reprezentance selektor ne bo posadil na klop. Tam se bo najverjetneje, vsaj na začetku, znašel slovenski junak zadnjega dne poletnega prestopnega roka Robert Berić.

Vprašanj je veliko, na odgovore čakamo

Kdo bo igral na desni strani obrambe? Kdo v sredini? Skratka, selektor ima v glavi zagotovo kar nekaj vprašanj, a njegove skrbi so, vsaj za zdaj, sladke. Poškodovan ni nihče, tako je ostalo tudi po tokratnem treningu.

Upamo in verjamemo, da bo tako tudi po preostalih štirih predvidenih treningih, ki reprezentante čakajo do tekme s Švico, ki bo v soboto na štadionu St. Jakob-Park v Baslu. Začela se bo ob 20.45. Tri dni pozneje, v torek ob isti uri, Slovenijo čaka še tekma proti Estoniji v Ljudskem vrtu.

Foto zgodba:










Ne spreglejte