Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
8. 8. 2015,
8.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 8. 8. 2015, 8.58

8 let

Se bo oslabljena Olimpija odkupila?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Danes bosta na sporedu zadnji dve tekmi 4. kroga nogometne Prve lige Telekom Slovenije. Domžale bodo gostile velenjski Rudar. Olimpija odhaja v Krško.

Domžale – Rudar Velenje (danes ob 18.30)

Domžalčani tudi v tej sezoni dokazujejo, da se bodo borili za vrh. V prvem krogu so zmagali v Kopru, v zadnjem so bili boljši od Olimpije v Stožicah. Vmes so doma tesno izgubili proti prvakom iz Maribora. Proti Velenjčanom gredo po tri točke, o tem pač ni dvoma.

Kaj gostom pripravlja mojster taktike Luka Elsner, ne vemo, a verjetno bomo videli spet zelo organizirano in homogeno domačo enajsterico. Tudi gostje se ne bodo dali kar tako. V prvih treh krogih so izgubili in so pri dnu prvenstvene razpredelnice, zato bodo naredili vse, da tokrat pridejo vsaj do točke. Če ne bodo, bo začel v Velenju tuliti alarm.

Ni skrivnost, kdo bo pri gostih najbolj motiviran. Napadalec Mate Eterović, ki je bil pred letom in pol najboljši strelec slovenskega prvenstva, je sezono začel v Domžalah, a tam ni dobil prave priložnosti, zato se je odločil, da se vrne tja, kjer je že blestel. Za zdaj se še ni vpisal med strelce. Morda je tekma v Domžalah prava priložnost, da hrvaškemu golgeterju to uspe. Če mu bo, bodo gostje bližje cilja.

Krško – Olimpija (danes ob 20.15)

Po obetavnem začetku in visoki zmagi v prvem krogu, spodbudni igri, a remiju v Zavrču, je Olimpija v prejšnjem krogu strmoglavila pred domačimi navijači in prepričljivo izgubila proti Domžalam.

Pa ne samo to, na derbiju Ljubljanske kotline je ostala tudi brez Roka Kronavetra, strelca dveh prvenstvenih golov v tej sezoni, in Matica Finka. Oba sta bila izključena. Ob tem je moral predčasno na tribune tudi njen trener Marijan Pušnik, ki ga zato tokrat ne bo na klopi Ljubljančanov, nadomestil ga bo njegov pomočnik Oliver Bogatinov, a to ne bi smel biti prevelik hendikep.

Na drugi strani so Krčani v prvih dveh krogih zmagali in so kljub porazu v tretjem krogu še vedno senzacija prvenstva. Jasno je, da Ljubljančane ne čaka lahka naloga. Novinec med prvoligaši je pred domačimi navijači stoodstoten in si vsaj točke želi tudi tokrat. Med najbolj motiviranimi bo prav gotovo "čarovnik" med domačimi nogometaši, vezist Enes Rujović, ki so ga pred časom pri Olimpiji odslovili.

Nedvomno si 26-letni nogometaš, ki je pred leti obetal ogromno in vsekakor zna, naredil vse, da Ljubljančane prepriča v zmoto. A po drugi strani bodo tudi pri Olimpiji prav gotovo skušali dati vse od sebe, da se spet vrnejo v zmagovalne tirnice. Če jim ne bi uspelo, bi bil zametek nogometne evforije, ki smo mu bila priča na začetku sezone, hitro pogašen.

Ne spreglejte