Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
15. 9. 2014,
21.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Schalke liga prvakov liga prvakov

Ponedeljek, 15. 9. 2014, 21.49

8 let

Schalke bo proti Mariboru pogrešal kar osem igralcev

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski prvak Maribor bo po velikem remiju proti Sportingu v ligi prvakov okusil še gostovanje pri Schalkeju. PSG bo dočakal Barcelono brez Ibrahimovića, razigrana Roma bo nastopila v Manchestru.

Mariborčani se bodo udarili s tekmecem, ki leti na krilih veličastne sobotne zmage nad najljubšim sovražnikom iz Dortmunda. Schalke velja za ogromnega favorita, na prvi tekmi je remiziral pri Chelseaju, zdaj se bo pomeril z najboljšim slovenskim klubom, ki se je v Nemčijo odpravil z visokimi cilji. "Ekipa, ki je izločila Celtic in doma ostala neporažena proti Sportingu, je kakovostna. Maribor se brani zelo globoko. Igrajo kompaktno, strnjeno in tekmecu ne puščajo veliko praznega prostora," je pohvalil mariborsko obrambo Jens Keller, ki tudi tokrat ne more računati na številne zvezdnike Schalkeja. Seznam poškodovanih igralcev je dolg.

"Čeprav je za nami naporen derbi, ne bo težko motivirati mojih igralcev. Igrajo skupinski del lige prvakov, vsak nogometaš si želi nastopiti. Smo favoriti, o tem ni nobenega dvoma. Moramo osvojiti tri točke, a se zavedamo, da točke ne bodo prišle same od sebe," je povedal strateg nemškega velikana, ki je z dvema zaporednima zmagama v bundesligi vrnil mir v slačilnico.

Pri Mariboru je še odprto vprašanje, ali bo na položaju desnega bočnega branilca pripravljen Petar Stojanović ali ne. Zdravniška služba dela vse, kar je v njeni moči, da bi se bil obetavni Ljubljančan, ki se je izkazal proti Sportingu, sposoben zoperstaviti močnemu Schalkeju.

Ibrahimović ne bo čaral, v Moskvi bo tiho

Današnji spored lige prvakov se bo začel že ob 18. uri, a pred praznimi tribunami, saj je Uefa kaznovala moskovski klub zaradi rasističnih incidentov. CSKA bo gostil Bayern, ki bo pogrešal kar nekaj prvokategornikov, tudi Francoza Francka Riberyja. V skupini E bo derbi na Otoku. Angleški prvak Manchester City bo pričakal Romo, ki blesti v domačem prvenstvu, velike ambicije pa ima tudi v Evropi. Ker je v skupini tudi Bayern, se bodo nekomu izmed velikih zaprla vrata že po skupinskem delu.

V Parizu bo spektakel med PSG in Barcelono osiromašen, saj na igrišču ne bo Zlatana Ibrahimovića, ki ga žreb in usoda v zadnjih sezonah pogosto povezujeta z nekdanjim klubom, s katerim je pred leti neuspešno naskakoval Evropo. "Imeli smo najboljšo ekipo na svetu, a nismo osvojili lige prvakov zaradi napačnih odločitev Josepa Guardiole," je Šved še vedno jezen na katalonskega trenerja, ki bo danes vodil Bayern v Rusiji. Ibrahimović ne bo nastopil zaradi poškodbe pete, to pa je novica, ki je zagotovo osrečila branilce Barcelona. Ekipa francoskega prvaka je vredna skoraj 400 milijonov evrov, Barcelonina pa dobrih 600. Tako bo na Parku princev potekal spopad, vreden milijarde evrov, a žal oslabljen za igranje enega najatraktivnejših napadalcev na svetu, velikega Ibracadabre.

V skupini H bosta odigrana dvoboja na vzhodu. Prvič se bo liga prvakov igrala na prekrasnem štadionu v Borisovu, ki ga je BATE zgradil tudi s pomočjo bogatih nagrad Uefe, Šahtar pa bo gostitelj v Lvivu, kjer je doma Karpati slovenskega branilca Gregorja Balažica.

Verjetni začetni postavi: CSKA: Akinfejev; Mário Fernandes, V. Berezutskij, Ignaševič, Ščenikov; Tošić, Natcho, Eremenko, Milanov; Musa, Doumbia. Bayern: Neuer; Rafinha, Boateng, Dante, Alaba; Lahm, Alonso; Robben, Müller, Götze; Lewandowski.

Manjkajo: CSKA: Džagojev in Wernbloom (oba kaznovana), Elm, Cauna, Vitinho in Pančenko (vsi poškodovani) Bayern: Ribery, Schweinsteiger, Thiago, Badstuber, Martinez (vsi poškodovani)

Verjetni začetni postavi: Manchester City: Hart; Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy; Touré, Fernandinho; Navas, Silva, Milner; Agüero. Roma: De Sanctis; Maicon, Yanga-Mbiwa, Manolas, Torosidis; Pjanić, Keita, Naninggolan; Florenzi, Totti, Gervinho.

Manjkajo: Manchester City: Nasri (poškodba) Roma: De Rossi, Astori, Castan, Strootman (vsi poškodovani)

Verjetni začetni postavi: PSG: Sirigu; Van der Wiel, David Luiz, Marquinhos, Maxwell; Verratti, Thiago Motta, Matuidi; Pastore, Cavani, Lucas. Barcelona: Ter Stegen; Alves, Mathieu, Piqué, Alba; Busquets, Iniesta, Rakitić; Pedro, Messi, Neymar.

Manjkajo: PSG: Ibrahimović, Lavezzi (oba poškodovana) Barcelona: Masip, Rafinha, Douglas (vsi poškodovani)

Verjetni začetni postavi: APOEL: Pardo; Mário Sérgio, Carlão, João Guilherme, Antoniades; Morais, Vinicius; Tiago Gomes, De Vincenti, Aloneftis; Sheridan. Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen; Klaassen, Viergever, Zimling; El Ghazi, Sigthórsson, Schöne/Andersen.

Manjkajo: APOEL: Alexandrou, Papazoglou (oba poškodovana) Ajax: Fischer, Murić (oba poškodovana)

Verjetni začetni postavi: Schalke: Fährmann; Höger, Matip, Neustädter, Fuchs; Boateng, Aogo; Clemens, Meyer, Draxler; Huntelaar. Maribor: Handanović; Stojanović, Rajčević, Šuler, Viler; Vršič, Mertelj, Filipović, Bohar; Ibraimi, Tavares.

Manjkajo: Schalke: Höwedes, Felipe Santana, Kolašinac, Goretzka, Kirchhoff, Farfán, Giefer, Sam (vsi poškodovani)

Verjetni začetni postavi: Sporting: Rui Patrício; Cédric, Maurício, Sarr, Jonathan Silva; William, Adrien, João Mário; Carrillo, Nani, Slimani. Chelsea: Čech; Ivanović, Terry, Cahill, Luis; Matić, Fàbregas; Willian, Oscar, Hazard; Costa.

Manjkajo: Sporting: Rabia (poškodba) Chelsea: Ramirez, Drogba (ob poškodovana)

Verjetni začetni postavi: Šahtar: Pjatov; Srna, Rakitskij, Kucher, Azevedo; Stepanenko, Fernando; Douglas Costa, Alex Teixeira, Taison; Luiz Adriano. Porto: Fabiano; Danilo, Maicon, Martins Indi, Alex Sandro; Rúben Neves, Óliver Torres, Herrera; Tello, Brahimi, Jackson.

Manjkajo: Šahtar: Krivcov (poškodba) Porto: Casemiro (poškodba)

Verjetni začetni postavi: BATE: Černik; Kaguš, Filipenko, Poljakov, Mladenović; A. Volodko, Aleksijevič, Oleknovič; Pavlov; Gordejčuk, Rodionov; Athletic Bilbao: Iraizoz; De Marcos, Gurpegi, Laporte, Balenziaga; Iturraspe, Rico, Beñat, Susaeta, Muniain; Aduriz.

Manjkajo: BATE: Lihtarovič (prehlad) Athletic Bilbao: Aketxe (poškodba)

Ne spreglejte