Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 6. 2018,
11.05

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,79

3

Natisni članek

FIFA SP 2018 Savdska Arabija kazen

Petek, 15. 6. 2018, 11.05

5 let, 10 mesecev

"Očrnili ste nas"

Vodilni možje jezni, Savdijce čakajo kazni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,79

3

Savdska Arabija | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nogometaši Savdske Arabije so z visokim uvodnim porazom proti Rusiji (0:5) močno razjezili veljake domačih športnih organizacij. Ti so že napovedali, da bodo nekateri igralci za svoje slabe predstave proti gostiteljem kaznovani.
 

banner SP 2018 lezeca
Sportal Vse, kar ponuja letošnje svetovno prvenstvo v Rusiji

Po uvodni tekmi svetovnega prvenstva na štadionu Lužniki v Moskvi se je gostiteljem mondiala ob pogledu na semafor lahko široko smejalo. Kako tudi ne, ko pa so prve nasprotnike, nogometaše Savdske Arabije, odpravili nepričakovano visoko, s kar 5:0.

Zmago je sicer zagrenila poškodba enega od glavnih zvezdnikov Alana Džagojeva, ki je moral zaradi poškodbe mišice z igrišča že sredi prvega polčasa in bi že lahko končal prvenstvo. "Izjemna zmaga. Srečni smo. Mislim, da smo res prikazali odlično predstavo. A visok rezultat nas ne sme zavesti," veselja pred novinarji niso skrivali člani zborne komande.

Dve uri sedeli v slačilnici in se zavili v molk ...

V taboru poražencev pa se je odvijala povsem drugačna zgodba. Savdijci so se po sramoti, kot so petardo v svoji mreži označili nekateri mediji države, poklapani zavili v molk. Nogometaši naj bi se po visokem porazu skoraj dve uri zadrževali v slačilnici, pred medije v mešani coni niso stopili, štadion pa so zapustili kar se da nevidno in molče.

Po petardi v svoji mreži naj bi se Savdijci za dve uri zaprli v slačilnico, nato pa brez izjav poklapani zapustili štadion. Pozneje so se v skupni izjavi krovne domače nogometne organizacije opravičili za poraz. | Foto: Reuters Po petardi v svoji mreži naj bi se Savdijci za dve uri zaprli v slačilnico, nato pa brez izjav poklapani zapustili štadion. Pozneje so se v skupni izjavi krovne domače nogometne organizacije opravičili za poraz. Foto: Reuters

Pozneje so v skupni izjavi zapisali, da se svoji domovini opravičujejo za poraz in da bodo v prihodnje strnili vrste. Trener Juan Antonio Pizzi, tretji trener Savdijcev v zadnjem letu, pa je presenetljivo dodal, da visok poraz niti ni tako veliko presenečenje.

Savdska Arabija, Rusija
Sportal Pred očmi navdušenega Vladimirja Putina odjeknila petarda

Sledijo kazni

Precej bolj glasni so bili vodilni možje na čelu športnih organizacij države arabskega polotoka. "Poraz nas je zelo razburil. Gre za ponižujoč rezultat, ki ne odraža realne ravni naše priprave. Več igralcev bo zaradi svoje slabe predstave kaznovanih. To so vratar Abdullah al-Mayouf, napadalec Mohammad Al-Sahlawi in branilec Omar Hawsawi," je sankcije napovedal predsednik nogometne zveze Savdske Arabije Adele Izzat.

Ob tem je dodal, da je bil eden glavnih ciljev med pripravami ta, da bi se otresli strahu igranja proti močnim ekipam v gosteh. Očitno so bili pri uresničevanju neuspešni.

Pozneje so mediji poročali, da naj bi domača nogometna zveza zanikala kaznovanje igralcev. 

Med tistimi, ki naj bi bili zaradi slabe predstave kaznovani, je tudi prvo ime Savdijcev Mohammad Al-Sahlawi. | Foto: Reuters Med tistimi, ki naj bi bili zaradi slabe predstave kaznovani, je tudi prvo ime Savdijcev Mohammad Al-Sahlawi. Foto: Reuters

Kaj na SP prinaša petek?

SP 2018 Moskva Navijači
Sportal Kapetan Reala se v Rusiji počuti kot na pogrebu

"Ponudili smo vam vse, vi pa niste prikazali niti pet odstotkov"

Še bolj kritičen do blede uvodne predstave, polne napak branilcev, je bil prvi mož domačega športnega ministrstva Turki Al-ash-Sheikh. 

"Igralci so me povsem očrnili, čutim popoln neuspeh. Reprezentanci smo ponudili vse, kar je bilo mogoče, odlične pogoje za pripravo, krili smo vse stroške zadnjih treh let, najeli najboljše mogoče trenerje zanje, oni pa niso izpolnili niti pet odstotkov tega, kar se je od njih pričakovalo in česar so zmožni," je bil v videoposnetku, ki je zaokrožil po družbenih omrežjih, jezen Al Sheikh.

Dan pred tekmo je športni minister Turki Al-ash-Sheikh obiskal trening reprezentance Savdske Arabije, po blamaži proti Rusom pa ni skrival razočaranja. "Krili smo vse stroške zadnjih treh let, pripeljali najboljše mogoče trenerje, vi pa niste prikazali niti pet odstotkov tega, kar se je od vas pričakovalo." | Foto: Reuters Dan pred tekmo je športni minister Turki Al-ash-Sheikh obiskal trening reprezentance Savdske Arabije, po blamaži proti Rusom pa ni skrival razočaranja. "Krili smo vse stroške zadnjih treh let, pripeljali najboljše mogoče trenerje, vi pa niste prikazali niti pet odstotkov tega, kar se je od vas pričakovalo." Foto: Reuters

Po njegovem mnenju je za lepšo prihodnost reprezentančnega nogometa treba čim prej "rekrutirati" tisoč mladih Savdijcev med 12. in 16. letom starosti ter zanje pripraviti načrtne in do zadnje podrobnosti oblikovane treninge.

Savdska Arabija bo naslednjo tekmo odigrala v sredo proti Urugvaju, zadnji obračun skupine pa jo čaka 25. junija proti Egiptu.

Preberite še:

Savdska Arabija, Rusija
Sportal Rusi uvodoma do visoke zmage na domačem SP
Hector Cuper
Sportal Prekrasna novica za Egipt, ki ne bo všeč Urugvajcu

Sportal Robbie Williams z neprimerno gesto šokiral več kot milijardo gledalcev

 

Islandija Francija Euro 2016
Sportal Slovenija zagrenila življenje številnim udeležencem SP 2018
Ne spreglejte