Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
23. 10. 2012,
23.15

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Fernandinho Darijo Srna

Torek, 23. 10. 2012, 23.15

3 leta, 6 mesecev

Šahtar navdušil, usoden spodrsljaj Juventusa?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Šahtar je v torek v skupini E storil velik korak k napredovanju z zmago nad Chelseajem, medtem ko si je Juventus z remijem na Danskem zagrenil življenje.

Šahtar : Chelsea 2:1 (1:0)

Če do torka kdo še ni verjel, da je Šahtar sposoben premagovati tudi najboljše evropske klube, zdaj takšnih ni več. Ukrajinski prvak, ki je v domačem prvenstvu nedotakljiv že nekaj let, je na krilih številnih Brazilcev in hrvaškega kapetana Darija Srne povsem nadigral Chelsea in prišel do zmage, ki bi bila lahko veliko višja, kot je bila na koncu, ko so imeli gostje celo nekaj možnosti, da bi prišli do remija. Evropski prvaki so že na začetku tekme doživeli hladen tuš, ko je zadel Alex Teixeira. Brazilci, oprostite, Ukrajinci so nadaljevali z odlično igro in se niso ustavili. Akcije pred nasprotnikovimi vrati so se vrstile, Londončane je nekajkrat rešil vratar Petr Čech. Šahtar je bil bližje drugemu zadetku kot Chelsea izenačujočem, čeprav je tudi pri gostih Fernando Torres nekajkrat bil v položaju, ko bi lahko zadel. Tudi drugi polčas se je za domače začel podobno kot prvi. Londončani so na sredini igrišča po 52 minutah igre izgubili žogo, kar sta izkoristila Brazilca Luiz Adriano in Fernandinho, ki je zadel za 2:0. Ukrajinci se kljub vodstvu z dvema goloma prednosti niso ustavljali in še naprej napadali, Chelsea pa je za kanček upanja na pozitiven izid poskrbel v 88. minuti, ko je po podaji Branislava Ivanovića zadel Brazilec Oscar. Do konca tekme gostje niso uspeli poravnati izida. In tudi prav je, da je bilo tako. Ukrajinci so povsem zasluženo prišli do treh točk, s katerimi so se razvrstili na vrh skupine E.

Nordsjaelland : Juventus 1:1 (0:0)

V skupini E se za napredovanje bojujejo Šahtar, Chelsea in Juventus. Nordsjaelland je palček, vsaka izgubljena točka s tem danskim debitantom v ligi prvakov utegne biti za kateregakoli izmed omenjenih klubov usodna. Torinčani so si prvi privoščili spodrsljaj. Bo zanje usoden? Bomo videli. Dejstvo je, da od Juventusa, ki je v italijanskem prvenstvu dominanten, kot že dolgo ni bil nihče, spodrsljaja na Danskem nismo pričakovali. Italijanski prvaki so morali na koncu celo reševati točko, saj so večji del tekme zaostajali. Danci so do presenetljivega vodstva prišli v 50. minuti, ko je Mikkel Beckmann izkušenega Gianluigija Buffona premagal s prostega strela. Gostje so do izenačenja prišli devet minut pred koncem tekme, ko je po podaji Mauricia Isle zadel rezervist Mirko Vučinić.

Ne spreglejte