Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
12. 2. 2013,
12.13

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Miran Pavlin Dejan Lazarević Mladen Rudonja

Torek, 12. 2. 2013, 12.13

7 let, 12 mesecev

Rudonja: Manchester bo izločil Real

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V derbiju osmine finala lige prvakov se bosta spopadla Real in Manchester United. Kdo bo napredoval? Mladen Rudonja je kot iz topa odgovoril, da bodo v četrtfinale potovali rdeči vragi.

Mladen Rudonja, nekdanji reprezentant: "To bo odlična tekma, naprej pa bo šel Manchester, tako da sledijo novi šoki v taboru Reala (smeh). Zakaj dajem prednost Unitedu? Kot ekipa igra dolgo časa skupaj in ima malo novih igralcev. Pa še tisti, ki so prišli, denimo Robin van Persie, so se hitro prilagodili sistemu, kot da bi tam igrali že leta. Real je v Španiji v senci Barcelone, skozi je dal tudi določena trenja. Vsi mislijo, da se bodo končala in da bo ekipa hitro preklopila na ligo prvakov, a se poraja vprašanje samozavesti. Ne moreš kar klikniti in iti na evropski vrh. Samozavest je nekaj, kar dobivaš s tekmami. V prvenstvu in pokalu, kjer pa Real ni blestel. Odločale bodo malenkosti, zaradi samozavesti pa ima Manchester prednost. Realu ne bo pomagal niti Mourinho, Ronalda pa njegovi bivši soigralci dobro poznajo. Tako Vidić kot Ferdinand vesta, kaj so njegove največje vrline. Vesta, da je najbolj nevaren, ko se obrne z obrazom proti obrambnemu igralcu. Prepričan sem, da mu tega ne bosta dovolila in da se bodo igralci Uniteda ves čas držali blizu njegovega hrbta."

Dejan Lazarević, reprezentant: "To bo tekma, ki si jo bom z veseljem pogledal in pri tem tudi užival. Prav zanima me, kako se bo Ronaldo predstavil proti nekdanjim soigralcem, s katerimi je blestel pri Manchestru. United je prvi v Angliji, ima kar dvanajst točk prednosti pred Cityjem, Real pa je v domačem prvenstvu šele tretji in ne zmaguje redno. Mogoče Mourinho namenoma varčuje z močmi in bo v ligi prvakov zaigral bolje. Je tako izkušen trener, da bi bilo to možno. Ve kako in kaj, saj je ligo prvakov že dvakrat osvojil. Bomo videli. Ko so na sporedu tekme med takšnimi klubskimi velikani, navijam za tistega, ki igra bolje. Izjema so le dvoboji, kjer igra Barcelona, takrat stiskam pesti le za Katalonce."

Miran Pavlin, nekdanji reprezentant: "Sem navijač Reala in sem mnenja, da sta se Real in United absolutno srečala malce prezgodaj. Žal je žreb tak kot je, bo pa imel Real ogromno dela, če bo hotel izločiti Manchester. Povratna tekma je na Old Traffordu, kar je oteževalna okoliščina. Možnosti so 50:50, pričakujem pa 'šahovski' tekmi in mogoče vseeno rahlo prednost Manchestru. Navijam za Real, a sem tudi realen. Glede Ronalda in njegovega nastopa pod dodatnim pritiskom, lahko povem, da on igra vedno pod pritiskom. Dobro je tempiral formo v tem letu in se v njej znašel v pravem trenutku. Zoprno pa je to, da v Realu čakajo samo njega. Real bi moral biti kot klub vendarle nekaj več. Mourinhu zaupam. Znašel se je v zahtevnem obdobju, na drugi strani pa je strateg, ki je dal v karieri že marsikaj skozi."

Ne spreglejte