Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 6. 2018,
16.14

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

FIFA SP 2018 Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Sreda, 20. 6. 2018, 16.14

5 let, 10 mesecev

Poročilo s tekme Portugalska : Maroko

Ronaldo poskrbel za slovo Maroka od osmine finala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Portugalska, Maroko | Foto Reuters

Foto: Reuters

Portugalska nogometna reprezentanca je v 2. krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v Moskvi premagala Maroko z 1:0 (1:0). Edini zadetek je dosegel Cristiano Ronaldo v četrti minuti. V skupini B bo danes ob 20. uri še ena tekma, v Kazanu se bosta merila Iran in Španija.

banner SP 2018 lezeca
Sportal Vse, kar ponuja letošnje svetovno prvenstvo v Rusiji

Čeprav so bili Maročani na dvoboju z evropskimi prvaki Portugalci vsaj enakovreden tekmec, pa so na koncu ostali praznih rok in so po drugem porazu ostali brez možnosti za preboj v izločilne boje. Na drugi strani so si Portugalci, ki so s štirimi točkami vsaj začasno na prvem mestu skupine, že zgodaj priigral vodstvo, ki ga niso izpustili iz rok vse do konca tekme. Tako so po remiju s Španci in današnjo zmago na pol poti že v osmini finala.

Prvi polčas je ponudil precej enakovredno predstavo, v kateri pa so se malce bolje znašli Portugalci, ki so povedli že v četrti minuti. Strelec je bil kdo drug kot Cristiano Ronaldo, ki se je lepo otresel svojega čuvaja in po podaji z desne strani zadel z glavo za 1:0 in za svoj četrti zadetek v Rusiji.

S 85. zadetkom v državnem dresu je postal tudi evropski rekorder v tem pogledu, doslej si je prvo mesto delil z legendarnim Madžarom Ferencem Puskasom. Svetovni rekorder je sicer Iranec Ali Daei s 109 goli.

Portugalska, Maroko | Foto: Reuters Foto: Reuters

Sicer pa so imeli Portugalci v prvem polčasu še eno lepo priložnost, ko je v 39. minuti po Ronaldovi podaji do strela v kazenskem prostoru prišel Goncalo Guedes, toda izkazal se je Munir El Kajoui v maroških vratih.

Na drugi strani so Maročani večkrat pokazali, da so lahko nevarni. V večini akcij je sicer še pravočasno posredovala portugalska obramba, toda nekajkrat so vseeno prišli do strelov. V drugi minuti je Khalid Boutaib s strelom z glavo malo zgrešil cilj, v 12. minuti je Rusi Patricio posredoval po strelu Mehdija Benatie z glavo, v 23. pa še po strelu od daleč Hakima Ziyecha.

V drugem polčasu so Maročani v 56. minuti znova nevarno ogrozili vrata Portugalcev po strelu Younesa Belhande z glavo, toda Rui Patricio jih je z dobro obrambo znova ohranil nedotaknjena. Ta so takšna ostala tudi po Ziyechovem prostem strelu z 20 metrov v 68. minuti.

V 78. minuti je Benatia bolj z ramo kot glavo znova zgrešil, Maročani pa so še naprej pritiskali, a portugalska obramba je bila dovolj zbrana, da si ni dovolila napak. V 90. minuti je še enkrat več poskusil Ziyech, vendar znova neuspešno, še lepšo priložnost pa je v tretji minuti sodniškega dodatka zapravil Benatia, ki je žogo poslal čez gol s približno desetih metrov.

Portugalska : Maroko 1:0 (1:0)

Stadion Lužniki, gledalcev 78.011, sodniki: Geiger, Anderson (oba ZDA) in Fletcher (Kanada).

Strelec: 1:0 Ronaldo (4.).

Portugalska: Rui Patricio; Cedric, Pepe, Fonte, Guerreiro, Moutinho (od 89. Adrien Silva), Carvalho, Mario (od 70. Fernandes), B. Silva (od 59. Martins), Guedes, Ronaldo.
Maroko: El Kajoui, Dirar, Benatia, Da Costa, Hakimi, Boussoufa, El Ahmadi (od 86. Fajr), Amrabat, Belhanda (od 75. Carcela) , Ziyech, Boutaib (od 69. El Kaabi).

Rumena kartona: Adrien Silva; Benatia.

Ne spreglejte