Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
29. 7. 2015,
15.38

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Robert Berić Rapid Dunaj Ajax Amsterdam

Sreda, 29. 7. 2015, 15.38

5 let, 3 mesece

Robert Berić po košček evropske slave

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Danes bo na Dunaju vroče. Rapid bo v kvalifikacijah za ligo prvakov gostil amsterdamski Ajax. Zelo pomembno tekmo na nabito polnem štadionu Ernsta Happla bo imel Robert Berić.

V prejšnji sezoni je zabil kar 27 prvenstvenih golov in Rapidu priskrbel drugo mesto, to pomeni kvalifikacije za ligo prvakov. Zdaj bo Robert Berić skupaj s soigralci začel loviti sanje. Danes bo odigral prvi del tretjega kroga kvalifikacij za elitno evropsko klubsko tekmovanje. Že takoj Dunajčane čaka težka naloga. Udarili se bodo z drugouvrščenim moštvom prejšnje sezone nizozemskega prvenstva, slovitim Ajaxom.

Amsterdamčani, pohvalijo se lahko s tudi s štirimi naslovi evropskega prvaka, ne bodo lahek zalogaj, a Dunajčani so prepričani, da lahko na štadionu Ernsta Happla, na katerem se bo zbralo več kot 50 tisoč navijačev, presenetijo Nizozemce in dokažejo, da tudi avstrijski nogomet v Evropi nekaj pomeni. Optimistični so tudi zaradi Berića. Slovenski napadalec je v prejšnji sezoni zabijal gole kot po tekočem traku in nič ne kaže, da se bo v novi sezoni ustavil.

V prvih dveh tekmah sezone 2015/16 je zadel na obeh tekmah, ki ju je odigral. V pokalu in v prvenstvu. Obe so Dunajčani zmagali. Zdaj sanjajo, da bodo dobili še tretjo v nizu. Če bo 24-letni slovenski reprezentant spet zadel, si bo utrgal košček evropske slave in poskrbel, da bo snubcev, ki si ga želijo v svojih vrstah, še več. Že tako je vprašljivo, ali bo konec poletnega prestopnega roka dočakal v Avstriji. Če bo zablestel še danes, bo še toliko bolj.

Želijo si ga tudi pri milanskem Interju

Zanj se zanimajo v Angliji, ogrel se je predvsem Reading, že nekaj časa je znano, da se z njim spogleduje nemški prvoligaš Werder iz Bremna, zdaj naj bi njegovo ime izgovarjali tudi v pisarnah in hodnikih milanskega Interja.

"Ne vem, kaj se dogaja. Ne vem, ali bom še naprej član Rapida. V nogometu nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo," je pred dnevi priznal tudi Berić. "A karkoli že bo, trenutno sem osredotočen le na Rapid in na to, da opravimo nalogo, ki je pred nami," je dodal.

Lačni, ambiciozni in z velikim srcem

Naloga, ki je pred njimi, je znana. Ajax, ki ga Dunajčani nestrpno pričakujejo. "Na tribunah bo zelo glasno. S pomočjo navijačev, ki niso naš 11., ampak tudi 12. in 13. igralec, nam lahko uspe. Moramo biti zelo samozavestni, a hkrati igrati pametno," pred tekmo leta, kot so jo poimenovali na Dunaju, pravi športni direktor Rapida Andreas Müller.

"Lačni, ambiciozni in z velikim srcem. Takšni moramo biti!" pa sporoča trener Zoran Barisic. Ni dvoma, danes ob 21.05, ko bo glavni sodnik, Škot William Collum, dal znak za začetek igre, bo še kako zanimivo.

Ne spreglejte