Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
28. 12. 2011,
20.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Rene Krhin

Sreda, 28. 12. 2011, 20.13

8 let

Rene Krhin: čim prej mora začeti igrati

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mariborčan je velik potencial, katerega je že pred leti prepoznal tudi sloviti Jose Mourinho, a v zadnjem času v klubu ne igra toliko, kot bi moral. Za reprezentanco utegne biti izjemnega pomena.

Pri Bologni, v katero je prestopil iz milanskega Interja lani poleti, z njo pa je pogodbeno vezan do konca junija 2014, še naprej ne dobiva prave priložnosti. Čeprav so pri Bologni zanj odšteli kar nekaj denarja. Po prihodu v nov klub je imel težave s poškodbo, potem ni več našel prave poti v začetno enajsterico tega kluba, ki se v zadnjem času bori za obstanek v italijanski prvi ligi.

V drugi polovici minule sezone, v kateri je bila Bologna v prvenstvu 16., v pokalu pa izpadla v osmini finala, je zbral le štiri prvenstvene nastope, od tega dva od prve minute. V pokalu je nastopil v dveh tekmah in bil enkrat v začetni enajsterici. Tudi v tej sezoni, v kateri je Bologna na zimski odmor odšla na 17. mestu in se spet krčevito bori za obstanek med elito, ni veliko bolje. Igral je na štirih prvenstvenih tekmah – dvakrat od prve minute -, v pokalu, v katerem je Bologna izpadla v osmini finala, pa nastopil v eni tekmi in bil na igrišču 90 minut. Čeprav je pri 21 letih še mlad in ima dovolj časa, da se dokaže, bo moral čim prej redno začeti igrati, če želi izkoristiti potencial, ki ga ima. V zadnjih dveh letih ni napredoval toliko, kot smo pričakovali.

Mladega defenzivnega vezista ''rešuje'' igranje v mladi reprezentanci, s katero je v letu 2011 navdušil in bil eden izmed njenih ključnih mož. V kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2013 je igral na vseh petih tekmah in bil na igrišču od prve do zadnje minute. Tudi na prijateljskih tekmah pod vodstvom selektorja mlade izbrane vrste Tomaža Kavčiča je igral redno in je zagotovo eden ključnih mož mladega rodu, ki obeta veliko.

Že nekaj časa je priključen članski reprezentanci in prav lahko se zgodi, da bo v bližnji prihodnosti tudi med člani redno začenjal tekme v prvi postavi. Ravno na njegovem igralnem mestu je po odhodih Roberta Korena in najverjetneje tudi Aleksandra Radosavljevića zavela največja praznina. V iztekajočem se letu je v A selekciji nastopil na zadnjih dveh tekmah v letu. Zdaj že nekdanji selektor Matjaž Kek mu je priložnost ponudil v zadnjih 20 minutah tekme kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2012 proti Srbiji v Mariboru, novopečeni selektor Slaviša Stojanović pa ga je v ogenj ob svojem debiju proti ZDA v Stožicah poslal v drugem polčasu. Prav teh 45 minut je tistih, ki nas navdaja z optimizmom. Krhin je z neverjetno suvereno in preudarno igro dokazal, da nanj lahko računamo tudi v članski vrsti. A le - pa smo spet tam -, če bo redno igral v klubu. Klubski status mora nujno urediti, saj bi bilo škoda, če Slovenija od tako kakovostnega nogometaša ne bi imela koristi. Nevsakdanji pregled nad igro, tehnika kontrole žoge in neobremenjenost so tisto, kar lahko mladi štajerski nogometaš ponudi. Škoda bi bilo, da bi šel njegov potencial v nič.

Ne spreglejte