Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
28. 2. 2012,
18.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Izet Rastoder Bojan Prašnikar Dejan Djermanović

Torek, 28. 2. 2012, 18.51

8 let

Rastoderja zanima prvo, Prašnikarja drugo mesto

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Le še nekaj dni loči nogometaše Olimpije in njenega novega trenerja Bojana Prašnikarja od začetka drugega dela prvenstva. Ljubljančani so pred nadaljevanjem optimisti.

Po prvem delu prvenstva je Olimpija na tretjem mestu z enakim številom točk, kot jih ima drugouvrščena HiT Gorica. Maribor ima na vrhu praktično neulovljivih 15 točk prednosti. Tudi zato so se verjetno v vodstvu ljubljanskega kluba odločili za menjavo na trenerskem stolčku. Dušana Kosiča je nadomestil stari znanec ljubljanskega občinstva Bojan Prašnikar. Za njim so dolgotrajne zimske priprave – glavni del so pri Olimpiji opravili v Španiji -, in kar nekaj prijateljskih tekem. Zdaj bodo nogometaši skušali pokazati, da so dobro trenirali. Prvi spomladanski izpit jih čaka v soboto, ko bodo gostovali v Lendavi pri Nafti. ''Priprave smo zastavili zelo ambiciozno in jih skorajda stoodstotno izpolnili. Zavedamo se, da so zimske priprave osrednje in so pravzaprav priprave za celo leto, saj je pri nas poletni premor izjemno kratek. Nismo še optimalno pripravljeni, smo pa postavili dobre temelje, ki jih bomo nadgradili skozi delo v naslednjih mesecih,'' je na torkovi novinarski konferenci v Ljubljani– na njej je bila prisotnost medijev nekoliko bolj skromna, saj je bila na Primorskem istočasno tiskovna konferenca reprezentance pred tekmo s Škotsko -, povedal Prašnikar. ''Stanje na prvenstveni razpredelnici je takšno, kot je. Maribor ima veliko prednost, zato moramo razmišljati predvsem o osvojitvi drugega mesta, hkrati pa želimo postati konkurenčni vijoličastim,'' je še povedal nekdanji selektor Slovenije, ki ima dolgoletne izkušnje s treniranjem slovenskih prvoligašev, nekaj časa pa je delal tudi v tujini. V prvem delu prvenstva je imela Olimpija največ težav v napadu. Učinkovitost je reševal vezist Dare Vršič, ki je igral v izjemni formi in je daleč najboljši strelec ekipe. V drugem delu prvenstva naj bi bilo drugače. Ljubljančani so se namreč okrepili z dvema golgeterjema, Dejanom Djermanovićem in nekdanjim najboljšim strelcem slovenske lige v dresu HiT Gorice Nikolo Nikezićem. ''Po analizi po koncu jesenskega dela je bilo hitro jasno, da smo najbolj šibki v konici napada, zato smo pripeljali dva napadalca. Gre za kakovostna nogometaša, ki pa v zadnjem letu praktično nista igrala in sta v zaostanku. A oba imata perspektivo, da dosežeta veliko število golov,'' je optimist trener, ki se je pred leti podpisal pod največji uspeh slovenskega klubskega nogometa. Uvrstitev Maribora v ligo prvakov leta 1999.

Napadalca vesela, da sta prišla

Prav omenjena napadalca sta bila tista, ki sta bila ob trenerju prisotna na torkovem druženju s predstavniki sedme sile. Pri Olimpiji želijo sporočiti, da bosta onadva tista, ki bosta v naslednjih mesecih poskrbela za boljše rezultate.

''Povedal sem že, da sem vesel, ker sem se vrnil v Slovenijo, kjer sem preživel najlepša leta svoje kariere. Upam, da bom tudi zdaj podobno strelsko uspešen, kot sem bil. Ekipi želim v naslednjem letu pomagati po najboljših močeh s čim več zadetki. Lahko povem, da je v Srbiji in Črni gori Olimpija še vedno klub, ki ga ljudje poznajo in ga imajo za največjega v Sloveniji. Zato sem zelo ponosen, da bom nosil njen dres,'' pravi 30-letni Nikezić. Podobno so zvenele tudi besede Djermanovića. ''Že večkrat sem poudaril, da sem si vedno želel igrati za prvo moštvo Olimpije. Zdaj se mi je želja uresničila. Na pripravah smo trdo trenirali. Tudi dejstvo, da nimamo težav s poškodbami, priča v to, da smo delali dobro. Verjamem, da se bo to poznalo tudi v prvenstvu in bomo že od prve tekme naprej začeli zmagovalno,'' so bile besede 23-letnega Djermanovića, ki je bil član Olimpije v mlajših selekcijah, nato pa ga je nogometna pot vodila v sarajevsko Slavijo, Krško, velenjski Rudar in nazadnje v bolgarski Litex iz Loveča, od koder se je vrnil v Ljubljano.

Tu je lahko le, če je prvi

Pred diktafone je stopil tudi predsednik edinega ljubljanskega prvoligaša Izet Rastoder, ki ga je razveselil predvsem podpis sponzorske pogodbe s podjetjem Porsche Verovškova, ki so ga tokrat predstavili pri Olimpiji.

''Dandanes je težko pridobiti že 1000 evrov sponzorskega denarja, zato se vsem, ki nam pomagajo, iskreno zahvaljujemo. Našemu novemu partnerju izrekam dobrodošlico in upam, da bomo imeli od sodelovanja korist oboji. Klub sem prevzel v zelo težkem položaju, ko je bil zakopan v velike dolgove. Iz teh smo izplavali, poslujemo transparentno in zagotavljamo redne dohodke, ki jih vselej izplačujemo 15. v mesecu. Kar se tiče naših tekmovalnih ciljev, zahtevam, da kljub visokemu zaostanku za Maribor ne obupamo do zadnjega sodnikovega žvižga na zadnji tekmi. V naslednji sezoni pa moramo napasti prvo mesto. Tu sem lahko, le če smo prvi. To je moja glavna zahteva in tudi moja največja ambicija,'' je bil odločen predsednik Rastoder.

Ne spreglejte