Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
23. 2. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,25

2

Natisni članek

Ranko Stojić naj gol NK Olimpija NK Olimpija Milan Mandarić Luka Elsner Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor Rok Kronaveter Julius Wobay Andraž Kirm

Četrtek, 23. 2. 2017, 4.00

6 let, 6 mesecev

Športni direktor NK Olimpija

Navijači Olimpije ga nočejo, morda bo odšel še ta teden

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,25

2

Ranko Stojić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Trener Olimpije Luka Elsner na treningih pred derbijem z Mariborom vodi ogromno nogometašev. V kratkem bi se lahko število kandidatov skrčilo. Športni direktor Ranko Stojić sporoča, da je Rok Kronaveter tik pred odhodom na Kitajsko, nov klub pa bi si lahko našel tudi Andraž Kirm.

Ko so se nogometaši ob času zgodnjega kosila v sredo znojili v Spodnji Šiški in se pripravljali na večni derbi v Mariboru, je imel trener Luka Elsner na voljo veliko varovancev. Pozimi je prag slovenskega prvaka prestopilo kar nekaj novincev iz tujine, še vedno pa v zeleno-belem dresu vztrajajo igralci, ki se že dalj časa spogledujejo z odhodom. Tako so se na zadnjem treningu potili tudi Rok Kronaveter, Andraž Kirm in Julius Wobay, ki niso v resnejših načrtih za sobotni obračun v Ljudskem vrtu.

Kronavetrovi snubci so potrpežljivi

Rok Kronaveter se spogleduje s prestopom na Kitajsko. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Rok Kronaveter se spogleduje s prestopom na Kitajsko. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Mariborčan Kronaveter se je udeležil priprav v Turčiji, se tam tudi vpisal med strelce na srečanju z moskovskim Dinamom, vseeno pa v teh dneh ne razmišlja toliko o večnem derbiju kot o možnosti odhoda v tujino.

''Že v tem tednu pričakujemo konkretne novosti. Rok dobro ve, da je vse usmerjeno k temu, da uresničimo njegov prestop. Obstajajo velike, ogromne možnosti za odhod,'' je o usodi 30-letnega slovenskega reprezentanta, ki mu je hrbet obrnila navijaška skupina Green Dragons, spregovoril športni direktor Stojić.

Pričakovali so, da bo zeleno-beli tabor zapustil že prej, a to Srba, prvega kadrovika Olimpije, ne skrbi. ''Zanj se zanimajo klubi iz oddaljene države, v kateri imajo na voljo še dovolj časa. Znani so po tem, da ne hitijo in so potrpežljivi, zdaj pa so se šele vrnili s priprav,'' je opisal kitajske snubce, ki se zanimajo za Kronavetra.

Kako se bo končal sobotni večni derbi v Ljudskem vrtu?

  • Z zmago Maribora.
    46,99 %
    616 glasov
  • Z remijem.
    5,95 %
    78 glasov
  • Z zmago Olimpije.
    47,06 %
    617 glasov
Oddanih 1311 glasov

Kirm še ni vrgel puške v koruzo

Ni izključeno, da bo Andraž Kirm spomladi igral v dresu Olimpije. | Foto: Vid Ponikvar Ni izključeno, da bo Andraž Kirm spomladi igral v dresu Olimpije. Foto: Vid Ponikvar Zimski prestopni rok se bo na Kitajskem končal 28. februarja. Čeprav se je v večini evropskih držav že končal, pa to ne velja za nekatere močnejše lige iz pretežno vzhodnoevropskih držav, kamor bi se lahko odpravil Andraž Kirm.

''Spoštujem ga kot človeka, drži se dogovorov. Domenili smo se, da bo ostal v Ljubljani in poskušal najti novi klub. Če mu ne bi uspelo, bi se priključil ekipi in ostal član Olimpije. Bomo videli, v tem trenutku je prestopni rok v vsaj še 12 državah. Morda pa bomo kaj napravili,'' se nagiba k rešitvi, da dolgoletni reprezentant, ki ga selektor Srečko Katanec po vrnitvi v domovino ni več vpoklical v člansko izbrano vrsto, najde novega delodajalca.

Vsi so bili pravočasno obveščeni

Športni direktor Olimpije je pozimi pripeljal v Ljubljano kopico novih obrazov, pred tem pa se pogovoril s tistimi, ki niso ustrezali želenemu modelu igre. | Foto: Vid Ponikvar Športni direktor Olimpije je pozimi pripeljal v Ljubljano kopico novih obrazov, pred tem pa se pogovoril s tistimi, ki niso ustrezali želenemu modelu igre. Foto: Vid Ponikvar Kirm je takoj po koncu jesenskega dela Prve lige Telekom Slovenije izvedel, da s svojim igralnim profilom ni pravi za koncept igre, kakršno bi želel v Stožicah razviti trener Elsner.

''Tega nisem nikoli skrival. To smo mu povedali že pred tremi meseci. Le dan po koncu jesenskega dela sem imel sestanek s 14 igralci. Prav z vsemi, s katerimi smo imeli posebne načrte ali pa je bilo mišljeno, da odidejo drugam. Odšel sem tudi v Varaždin in se neposredno pogovoril z Leonom Benkom. Vse sem poskušal opraviti zelo korektno. Zato to za igralce ni bilo presenečenje, kar je pred kratkim povedal tudi Matić. Vsi so bili pravočasno obveščeni, sam pa prevzemam odgovornost za spremembe,'' se zaveda, da oči navijačev Olimpije v soboto ne bodo uprte le na igrišče, ampak tudi vanj.

Privržencem ljubljanskega kluba je obljubil, da bodo spomladi gledali še kakovostnejšo ekipo. Morda se ji bo sčasoma pridružil tudi Julius Wobay. Ni več suspendiran. Če ne bo našel novega kluba, hkrati pa bo izboljšal fizično pripravljenost, bi lahko spet konkuriral za dvoboje.

Ko odločajo malenkosti, se pokaže kakovost

Zmaje zanima spomladi le naslov prvaka. V soboto bi se že lahko zavihteli na vodilno mesto, a bi morali premagati Mariborčane.

Če želi Olimpija konec tedna prevzeti vodilni položaj na lestvici, mora v Ljudskem vrtu premagati Maribor. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Če želi Olimpija konec tedna prevzeti vodilni položaj na lestvici, mora v Ljudskem vrtu premagati Maribor. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

''To je le ena od 15 tekem, ki nas čaka do konca sezone. Eden od derbijev, pozneje bodo odigrani še trije (Olimpija in Maribor se bosta pomerila tudi v polfinalu pokala Slovenije). Olimpija je kakovostna, tako ekipa kot posamezniki. Na koncu pa na derbijih vedno odločajo malenkosti. Kakšen napad ena na ena ali dva na dva. Takrat se pokaže kakovost. Jo imaš ali ne? Mislim, da jo Olimpija premore,'' je optimist pred spomladanskim uvodom, na katerem se bodo zmaji predstavili s sedmimi, osmimi novinci.

''Med nami in Mariborom zaradi tega ni veliko skrivnosti. Mariborčani so si v Beleku ogledali štiri naše tekme,'' je dodal.

Prej jim ni verjel, zdaj jim

Milana Mandarića zanima le prvo mesto. | Foto: Vid Ponikvar Milana Mandarića zanima le prvo mesto. Foto: Vid Ponikvar Spremlja ga občutek, da bo Olimpija ubranila naslov. Ko je spregovoril o šestem čutu, se je najprej preselil v prejšnjo sezono 2015/16.

''Se spominjate, ko so me takrat pogosto spraševali o Mariboru? Olimpija je bila v dobrem položaju, a sem govoril, da je Maribor favorit. Naša ekipa mi pač ni vlivala prevelikega zaupanja. Tako je bilo takrat. Zdaj je drugače. Zdaj sem spremenil mnenje. Zdaj verjamem fantom. Ne pričakujem, da bomo odlični že na prvi ali drugi spomladanski tekmi, bomo pa vedno boljši. Tako boljši, da bomo proti koncu prvenstva že odlični,'' je napovedal tesni sodelavec predsednika Mandarića.

To je dejal, da bi popravil vzdušje

Stojiću pri delu pomaga tudi nekdanji reprezentant in ljubljenec navijačev Olimpije Sebastjan Cimirotić. | Foto: Vid Ponikvar Stojiću pri delu pomaga tudi nekdanji reprezentant in ljubljenec navijačev Olimpije Sebastjan Cimirotić. Foto: Vid Ponikvar Ujeli smo ga pred štadionom ŽAK, ko se je odpravljal na ogled sredinega treninga Olimpije. Spomnili smo ga na drzno napoved, ki jo je podal ob začetku zimskih priprav. Takrat je dejal, da bo vprašanje o prvaku odločeno že nekaj krogov pred koncem, prvo mesto pa bo prepričljivo osvojila Olimpija. Je še vedno tako odločen?

''Dobro, to sem dejal v trenutku, ko je bilo vzdušje v klubu negativno. Z vodstvom smo se domenili, da ga popravimo in ga napravimo šampionskega. Morali smo dvigniti samozavest. Na koncu smo dobro končali prestopni rok. Uresničili smo vse želje, zato ni razlogov, da ne bi bili optimisti. Ne morem pa dejati, da bomo prvaki že aprila. Lahko rečem, da bomo igrali dobro, da bomo pozitivni, agresivni, kakovostni … Za tem stojim. In o tem se boste lahko kmalu prepričali,'' nam je zatrdil in se odpravil proti Elsnerjevi četi.

Kronaveter je zadnji nogometaš Olimpije, ki se je vpisal med strelce proti Mariboru. Jeseni je prispeval častni zadetek za poraz v Stožicah (1:3). | Foto: Vid Ponikvar Kronaveter je zadnji nogometaš Olimpije, ki se je vpisal med strelce proti Mariboru. Jeseni je prispeval častni zadetek za poraz v Stožicah (1:3). Foto: Vid Ponikvar

V soboto tako še ne pričakuje najboljše predstave Olimpije, a verjame, da bo zadoščala za pozitiven rezultat in uresničitev največjega cilja, ki ga zagovarja tudi njegov nadrejeni sodelavec Mandarić. Osvojitve naslova prvaka. Stojić je prepričan, da je na pravi poti.

Ne spreglejte