Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
22. 2. 2017,
13.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija naj gol NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije Nemanja Mitrović Nejc Vidmar Nathan Oduwa Ljudski vrt večni derbi

Sreda, 22. 2. 2017, 13.45

6 let, 7 mesecev

Tabor Olimpije pred večnim derbijem v Ljudskem vrtu

Olimpija razkrila karte in poslala sporočilo Mariboru

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Olimpija Elsner | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nogometaši Olimpije se bodo v soboto (začetek ob 20.15) na uvodni tekmi spomladanskega dela Prve lige Telekom Slovenije predstavili v močno spremenjeni podobi. "Čutim pozitiven stres pri fantih. Sposobni smo premagati Maribor," pred večnim derbijem, ki bo potekal v razprodanem Ljudskem vrtu, sporoča trener Luka Elsner.

Konec tedna se bo v Sloveniji končal zimski nogometni premor. Olimpija, ki v tej sezoni brani naslov, bo v drugi del sezone vstopila na težko pričakovanem derbiju v Mariboru. Največja slovenska kluba sta prezimila na vrhu razpredelnice z enakim številom točk, v prestopnem roku pa sta se odločila za drugačno dinamiko poslovanja. Zmaji so naredili korenite spremembe v igralskem kadru, s katerim bodo napadali naslov prvaka.

Elsner čuti pozitiven naboj

Nejc Vidmar je zaradi poškodbe rame počival v jesenskem delu. V soboto bi lahko po dolgem času odigral prvenstveno tekmo za Olimpijo. | Foto: Vid Ponikvar Nejc Vidmar je zaradi poškodbe rame počival v jesenskem delu. V soboto bi lahko po dolgem času odigral prvenstveno tekmo za Olimpijo. Foto: Vid Ponikvar "Klub je pozimi iskal ustrezne rešitve. Noben prihod ni bil takšen, da se z njim ne bi strinjal. O vsem sem bil obveščen, ali pa sem bil v sodelovanju z direktorjem in predsednikom člen odločitve," razmišlja Luka Elsner, ki bo v spomladanski del sezone vstopil s spremenjeno postavo.

"Vemo, kje smo. Čutim pozitiven naboj, pozitiven stres pri fantih. Pred nami je velik izziv, ki se ga lotevamo od začetka priprav. Ne čutim negativne napetosti. Upam, da se bo to preneslo na fante, da bodo pred derbijem umirjeni in samozavestni. Morajo čutiti, da so pripravljeni na derbi. Sposobni smo zmagati v Ljudskem vrtu," je mladi trener zeleno-belih prepričan, da lahko Olimpija v soboto pokvari načrte največjemu tekmecu. Nekatere pomanjkljivosti v uigranosti želi nadoknaditi z večjo željo, disciplino in kreativnostjo v ekipi.

Vidmar pričakuje pester derbi

Nemanja Mitrović je nadomestni kapetan Olimpije. | Foto: Vid Ponikvar Nemanja Mitrović je nadomestni kapetan Olimpije. Foto: Vid Ponikvar Podobno razmišljajo tudi njegovi varovanci. Kapetan Nejc Vidmar novo vlogo v klubu doživlja kot veliko čast, a tudi veliko odgovornost.

"Vračam se po poškodbi, pa bo že takoj derbi. Pestro bo, tega se zavedam, a smo v Turčiji dobro trenirali. Fantje mi pomagajo, od mlajših do starejših, kjer bi omenil Branka Ilića. Marsikdo se lahko veliko nauči od njega," je zadovoljen, da bo spomladi v ožjem delu obrambe sodeloval z nekdanjim reprezentantom.

Kako se bo končal sobotni večni derbi v Ljudskem vrtu?

  • Z zmago Maribora.
    46,99 %
    616 glasov
  • Z remijem.
    5,95 %
    78 glasov
  • Z zmago Olimpije.
    47,06 %
    617 glasov
Oddanih 1311 glasov

Poleg Ilića bo osrednji obrambni dvojec sestavljal še Nemanja Mitrović, ki se podobno kot Vidmar vrača po daljši odsotnosti. "Dobro sem pripravljen. Zamenjali smo veliko igralcev, a tako je pač v nogometu. Temu se moramo prilagoditi.''

Kdo bo stal v vratih Olimpije?

Elsner ima pred derbijem sladke težave, saj je seznam poškodovanih igralcev prazen. Ogromna konkurenca vlada za mesto vratarja, kjer sta poleg kapetana Vidmarja v igri še mladi biser Rok Vodišek in izkušeni Aleksander Šeliga. "Imamo najboljše vratarje v ligi. Karkoli se bomo odločili, bo odlično za nas," je trener priznal, da še ni izbral začetne enajsterice.

Do tekme bo pozorno spremljal pripravljenost igralcev na treningih in izbral tiste, za katere meni, da lahko v določenem trenutku najbolj pomagajo Olimpiji. Vidmar je pripravljen na vse. Zaveda se, da je odločitev v rokah trenerja, kot športnik pa bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da bi v soboto stal med vratnicama.

V soboto bo dvoboj v Ljudskem vrtu spremljalo več kot tisoč navijačev Olimpije. | Foto: Urban Urbanc/Sportida V soboto bo dvoboj v Ljudskem vrtu spremljalo več kot tisoč navijačev Olimpije. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Pričakuje spektakel in komaj čaka, da pride v Ljudski vrt, kjer bo v soboto tekmo spremljalo več kot tisoč navijačev Olimpije. "V prvi vrsti moramo igrati zanje. Kulisa bo fenomenalna, to bo pravi derbi. Ne vem, ali bomo uživali v igri ali ne, pri derbijih nikoli ne veš, kaj prinesejo. Vemo pa, da gremo v Maribor po tri točke. Tako kot vedno."

Trenirali tudi Kronaveter, Kirm, Wobay ...

Olimpija, ki se bo na Štajersko odpravila že v petek, ne skriva želje po vseh treh točkah. Optimizem je zaznati na vsakem koraku, igralci so ga izžarevali tudi na sredinem treningu. Udeležili so se ga tudi nekateri igralci, ki bi lahko v kratkem zapustili klub, a so registrirani tudi za spomladanski del prvenstva. To so Rok Kronaveter, Andraž Kirm, Julius Wobay ...

Mitrović spoštuje Maribor, a ...

Erik Janža je eden redkih, ki je pozimi zapustil Maribor. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Erik Janža je eden redkih, ki je pozimi zapustil Maribor. Foto: Morgan Kristan / Sportida Zmaji se bodo predstavili z enajsterico, ki v 1. SNL še ni nastopila. Pri Mariboru bo drugače, saj je pozimi izmed prvokategornikov, ki so imeli zagotovljeno mesto v prvi enajsterici, klub zapustil le Erik Janža.

"Razen njega so vsi pomembni igralci ostali. Maribor je dobra in uigrana ekipa. Spoštujemo ga kot klub, igralce in vse drugo, a moramo gledati nase. Če bomo pravi, bomo v soboto bolj kakovostni kot Maribor," meni Mitrović, ki mu ugaja podatek, da Olimpija v zadnjih dveh letih ni izgubila v Ljudskem vrtu.

Oduwa: Branimo naslov, ne bi se smeli ustrašiti Maribora

Na štadionu pod Kalvarijo bo prvič zaigral Nathan Oduwa. Mladi Nigerijec, ki je pri Tottenhamu neuspešno trkal na vrata najboljše ekipe, komaj čaka nadaljevanje prvenstva. "Soigralci mi že ves čas govorijo, da je to največja tekma v Sloveniji in da nas čaka poln štadion. Branimo naslov, zato se ne bi smeli ustrašiti tekmeca," je samozavesten napadalec, ki se je hitro privadil na nogometno okolje v Sloveniji. Zdaj bo prvič okusil še dogajanje v Prvi ligi Telekom Slovenije.
Ne spreglejte