Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 5. 2013,
15.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

SPINS Ermin Raković

Sreda, 29. 5. 2013, 15.50

8 let

Raković bo vodil nogometaše brez pogodbe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski nogometaši brez pogodb bodo v sredo začeli s pripravami na mednarodni turnir FIFPro, ki bo v začetku julija potekal v Švici. Selekcijo SPINS bo vodil Ermin Raković.

Raković, eden najboljših strelcev v zgodovini 1. SNL, ki je bil prejšnje leto na turnirju FIFPro izbran za najboljšega, se bo letos preizkusil v trenerski vlogi. Priprave za nogometaše brez pogodb bodo trajale dva meseca, začele pa se bodo 12. junija na igrišču VD Slovan na Kodeljevem. Obsegale bodo 25 treningov in šest prijateljskih tekem z domačimi in tujimi moštvi. Med drugimi so predvidene tekme tudi s hrvaškim prvoligašem Rijeka, ki ga vodi Matjaž Kek in je z njim osvojil tretje mesto, s slovenskim podprvakom Olimpijo iz Ljubljane ter novopečenim slovenskim prvoligašem iz Zavrča.

Tudi letos bodo priprave vrhunec dosegle na mednarodnem turnirju FIFPRo Tournament Central Europe 2013, organiziranem pod okriljem svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro, v letošnjem letu pa tudi v sodelovanju z Združenjem evropskih nogometnih zvez UEFA. Slednja bo namreč za zanimiva srečanja brezplačno odstopila svoja igrišča v Nyonu (Švica) med 5. in 7. julijem 2013.

 Na turnirju bo sodelovalo pet držav, poleg gostiteljev še Bolgarija, Grčija, Srbija in Slovenija. Priprave in udeležba na mednarodnem turnirju so za člane SPINS brezplačne. FIFPro mednarodne turnirje za igralce brez pogodb organizira že osem let, od leta 2005. Tokrat so se zaradi geografske razdeljenosti in večjega zanimanja za igralce sodelujočih držav v tako imenovanem centralnem delu Evrope odločili, da turnir organizirajo v Švici ter tako poleg petih držav, ki so na turnir vključene aktivno, privabijo še predstavnike klubov iz Avstrije, Italije, Hrvaške, Madžarske in drugih držav. V naslednjem letu se bo turnirju aktivno pridružila tudi ekipa iz Hrvaške. Turnirji so pomagali že mnogim nogometašem do novih pogodb – tudi številnim slovenskim igralcem, ki so si s pomočjo turnirja našli novega delodajalca. Med zadnje sodi tudi Rok Elsner, ki si je novega delodajalca našel na Poljskem. Ob prisotnosti predstavnikov sodelujočih držav je razpored tekem na mednarodnem turnirju FIFPro izžrebal znani francoski nogometaš Florent Malouda.

Ne spreglejte